8 Eylül 2022 Perşembe

Kaan Ayhan'dan vazgeçilmiş olması beni mutlu eder


Kaan Ayhan'ın transferinden vazgeçilmiş olmasından dolayı mutluyum. Yaz transfer dönemi boyunca, neredeyse her gün bu adı andık. İlk gün ne düşünüyorsam, son gün de aynı noktadaydım. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisinin ardında, Emin Bayram / Metehan Baltacı'ya fit olduğumu söylemiştim. Emin Bayram'ın etki edeceğini biliyordum da, Metehan Baltacı da hazırlık kampında iyi görüntü verdi. O vakit, alternatif bir stoper için, niye para dökelim?

Kaan Ayhan kalite olarak, Nelsson ya da Abdülkerim Bardakcı'dan daha iyi bir isim değil. Stoper, sağ bek ve 6 numara gibi oynayabilmesi değerli de, 3 pozisyon için de, net isim olamaz. Stoper için ağır ve fizik olarak zayıf kalır mesela. Stoper düşünülüyor ya, örneği oradan veriyorum. Sağ bekte de ağır, 6 numara için de fiziksiz kalacak. Ciddi maliyetlerden söz ediyoruz. 4-5 milyon avro bonservis, 1.6 milyon avro yıllık ücret. 

Bunu da alternatif olacak bir isme vermeyi düşündük. Emin Bayram'ın, Gaziantep FK karşısında performans verdikten sonra karar vermeye gerek yoktu. Hazırlık maçlarındaki görüntüsü zaten iyiydi. Metehan Baltacı için de bu geçerli. Emin Bayram'ı Galatasaray altyapısında ve Boluspor'da kiralık döneminde izleyenler dediğimi anlayacak. Fiziği güçlü, sağ ayağı temiz ve yaşına göre büyük bir soğukkanlılığı var.

Abdülkerim Bardakcı yerine oyuna girdiğinde, ayaklar gram titremedi. 1 tane hatası var da, herkes hata yapabilir. Torreira'nın da benzer bir hatası var. 10 kişisin, risk aldın, oyun olabildiğince açık alana yayıldı. Stoperlerin işi daha zor. Rakibin hızlı hücumcuları varken, açık alanı doldurmaya çalışıyorsun. Emin Bayram, her anlamda iyi görüntü verdi ve ana rotasyonda yeri olduğunu kanıtladı. Her şey transfer değil. En önemlisi bu tarz kazanımlar.

10 yorum:

  1. Emin ve Metehan çok değerli oyuncular.Şans vermek gerekiyor. Kendi altyapimizdan Yunus ,Metehan, Emin,Beknaz ve Hamza gibi oyuncuları kadroda tutmak önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans bulmayacak, iddialı çoğu yerli ile yollar ayrıldı. Bu gençleri rotasyona yazabilme adına.

      Sil
  2. (Emre)
    bu sene ligimizde son yillarda gørdugum en kaliteli kadrolar kuruldu, sadece dørt buyuklerde degil, Adana, Antalya vs. Ve farklilik yaratan hocalar var zaten . Ama en ønemlisi bircok genc potansiyeli oyuncular var. malesef bazilari bence yeterli sans bulamiyor. Denswill'i Ahmetcan'a , Bruma'yi Gumuskaya'ya tercih edilmesini anlamadim. Bizde de bøyle olacak diye endiseliydim. Kaan'i almak Alpaslan'i kadroda tutmak gibi bana gøre. Kaliteyi yukari ceken oyuncular degiller. Ileride daha iyi yerlere de ulasacaklarini da sanmiyorum. Ama Emin potansiyeli var, gelecekte satis imkani var. Mathias Ross icin de gecerli. Nelsson sonrasi icin bir cok dogru bir adim. Seneye Emin-Ross ve hatta Baltaci gørebiliriz, belli olmaz. O potansiyeleri var.

    Ayrica son gun ayrilan ve rotasyonda kalan isimler icin bir yazi geliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer ve sonrası ile alakalı yazılacak çok yazı var. Sırayla yazmaya çalışacağım :)

      Sil
  3. 3 mevkide de kötü oynayan biri kaan. tamamen menajeri pr yapıyor.

    YanıtlaSil
  4. Kaan versatil ve yerli olmasi bakımından değerli gözüküyordu. Olmaması bence de iyi oldu. Sol bek, kaleci ve yabanci-yabanci değişimi üzerinden yürüyeceğiz sanırım. Birde Emin Bayram Torreiranin yönlendirmeleri ile gelişerek kadroda yer alabileceğini gösterdi.

    YanıtlaSil
  5. Kaan elimizde patlardı.3'lü savunmada iş yapar.Ama 4'lü savunmada zaafları ortaya çıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tandemde ben de hiç tutmuyorum. Joker olduğu yerlerde de, net isim diyemezdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir