17 Eylül 2022 Cumartesi

Kazanırken de cebe farklı bir opsiyon koymuş oluyorsun


Hayaller, Dubois'in sağ bekteki ilerleyişi üzerineydi. Transferi bizleri hem şaşırtmış, hem de mutlu etmişti. Çok akılcı iş çünkü. Sezon öncesi sakatlandı, alternatifi Omar felaket haldeydi derken, kadro dışı olan Boey'e dönmek durumunda kaldık. O da takıma geri dönmek istedi ve ilk 7 haftada, tartışmasız şekilde takımın en iyisi. Boey böyle ilerlerken de, Dubois'in sağ bekte şansı kalmıyor. Güzel olan, futbolcunun oyun aklı ve yönlülüğü.

Kazımcan Karataş, maç kadrosunda olmadığında, sol bekte oynayabilecek isimler yedekte olduğu için diye söylemiştim. Dubois oraya kaydı işte ve 15 dakikada, Aanholt'un tüm sezon yapamadığını yaptı. Neydi o iyi olan dersek, rakip ceza sahası içine topu doğru kesişi. Galatasaray hücumu, bekleri üzerinden organizasyon ilerletiyor. Her 2 bek de, hücumu ısrarla zorluyor ve müsait anlarda topla buluşuyor. Boey orada çalımlarıyla, atletizmiyle iyi iş çıkarırken, Aanholt'un her tercihi kötü.

Aanholt'un da savunmada çıkardığı iyi işler var ama, hücumda bu kadar kötüyken, oyunu genişletemeyiz ki? Her 2 kanadı benzer etkide kullanabilsek, oyun genişleyecek, yön katacağız. Dubois'in oyun aklı ve tekniği büyük iş gördü. Geriden oyun kurarken de, sana çok yardımcı olacaktır. Ters ayaklı olması handikap olacağı kadar, avantaj da olabilir. Bekini kat ettirebilirsin, bu da merkez gibi oynayabilmesine de yol açar. 

Dubois, iyi başladı diyelim. İlk maçı diye, bunu sayacağım. Kalitesini ve etkisini görmüş olduk. Bence sol bekimizi de bulduk. Aanholt'un şu noktadan itibaren forma bulmasını zor görüyorum. Boey / Dubois bekleriyle de, oyuna yön katmak ve genişletmek mümkün olacak. Böyle maçlarda, bu tarz kazanımları yapmak da değerli. Genelde kaybederken "iyi bir şey ararsın" da, kazanırken de cebe farklı bir opsiyon koymuş oluyorsun.

15 yorum:

  1. Böyle oynayacaksak Tudor dönemindeki Tolga Ciğerci gibi Berkan'ı Kerem'in yerine sol önde deneyebiliriz. Oliveira dün hem rakibin geçişlerinde hem de pas organizasyonunda zorlandı, Kerem biraz orta sahaya destek verebilseydi golü yemeyebilirdik. Bu sayede hücum ederken de beke daha çok alan açabiliriz. Mertens veya Rashica'yı da sağ kanatta kanat forvet olarak oynatabiliriz. Orta saha üçlüsündeki üçüncü ismin maçına göre Yusuf, Yunus, Midstjo dan birisi oası daha mantıklı olur. Mata da eğer tempo sorunu yaşayacaksa merkezde değil kanatta değerlendirilmeli. Son olarak, yerli kuralını aşmak için kalede Okan'ı oynatma zamanımız geldi, aksi durumda maç içi hamleleri zorlaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kanat aldın, Berkan Kutlu orada denenmeli mi :)

      Sil
    2. Flavius Lulianus
      Yusuf Demir'i merkezde oynatıyoruz, Rashica'yı da sağ kanatta oynatabiliriz. Konyaspor maçında hareketli Konya orta sahasına karşı Oliveira ve Mertens'le oynarken Kerem yerine rakibe doğru baskı yapabilen bir oyuncu ile oynasaydık Konyaya o kadar geçiş şansı vermezdik. Bu isim ille Berkan olacak diye bir şey yok, Yusuf ta olabilir:) Mata da orada denenebilir, savunma katkısı olmasa da en azından beke daha fazla alan açabilir. Bir de şu var, Berkan'ı en iyi nerede kullanabiliriz, Torreira'yı kesemez, kesileceği zaman ilk alternatifi de Midstjo olur. Sol bekte de bundan sonra 3. tercih olacak. 8 numara için de yine Midstjo, Yusuf hatta bence Hamza'nın gerisinde. Dubois-Berkan ikilisini bazı maçlarda görmek isterdim. Diğer kanatta ise 2. forvet olabilecek Mertens, Rashica gibi tecrübeli ve hızlı düşünen oyuncuları deneyebiliriz. Yunus ta yine 10 numarada denenebilir, milli takımda orada oynadı, Yusuf ile birlikte o pozisyonu doldururlar.

      Sil
    3. İyi de oynar, çizgiyi kullanabilen futbolcu. Ama bu hamleler adına, +3 yerli ayarlamasını yapmak zor.

      Sil
  2. PvA savunmada iyi ama orayi atlamamak lazim zaten o yuzden Kazimcan oynamiyor hocanin önceligi saglam sol arka ama Dubois ters ayakla bile.asistin kralini yapiyor pozisyon bilgisi de var bence savunmada da basarili olabilir solda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunması değerli, neredeyse hata yapmıyor.

      Sil
    2. Savunması iyi ama şu formda Boey kesilemez. Dubois gibi oyuncu da yedek bekleyemez. Hepimiz gördük ki Pva ileriye çıktığında da son tercihleri çok kötü yapıyor. Dubois tek çıktı sağlam çıktı. Son dakikalarda da bir topa bastı çıkmadı o hareket bile çok değerli.

      Sil
    3. Boey'i şu an kesmek imkansız ötesi.

      Sil
  3. Mariano sonrası sağ bek krizi yaşamıştık.Şimdi 2 çok iyi sağ bek var:) Dubois PVA'dan önde bir oyuncu.Hem oyun kurucu hem de hücum yönü daha iyi.

    YanıtlaSil
  4. Sağ ayaklı olması bence çok sıkıntı yaratmaz. Nagatomo da sağ ayaklıydı ama iyi iş çıkarıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nagatomo sol ayağını da sağ ayağına yakın derecede kullanabiliyordu. çift ayaklı gibi düşün.

      Sil
    2. Nagatomo, çift ayaklı değildi ama solda oynamaya çok alışık bir bekti.

      Sil
  5. Aanholt un fm profili de gercege cok yakındı ,bu seneki haline şaşırmıyorum, teknik sıfır, atletizm orta ,mental iyi,yıllarca premier de oynamanın tecrübesi ile geçen sene idare etti ama bu sene latovlevici tadında hücum yapıyor, seneye giderse normaldir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumu felaket. O boşluğu bulmasına rağmen üstelik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir