20 Eylül 2022 Salı

Konyaspor maçını iyi geçmemiş olsa da, oynaması doğru karardı


Gaziantep FK karşısında oyuna girdiğinde, müthiş iş çıkardı. Kasımpaşa maçında da iyiydi. Haliyle de, Konyaspor karşısında 11 başlamasını doğru buluyorum. Abdülkerim Bardakcı, oranın ideal ismi olsa da, 1.5 maçtır yükselen ve iyi oynayan bir gencin var. O performansın ardından kenara alırsan, çocuğun da hevesini kırmış olursun. Şansı vermek zorundasın. Şansı ne denli değerlendirdiği de, Emin Bayram'ı ilgilendirir. Konyaspor maçını iyi geçmemiş olsa da, oynaması doğru karardı.

Semih Kaya'nın 11'e yerleştiği döneme dönelim. Servet Çetin ve Gökhan Zan'ın yokluğunda forma ona gelmişti. O ara, kimseyi stoper için devşirmeyi düşünmedik. Stoper özelliği olan, Ceyhun Gülselam'ın takımda olmasına rağmen. İyi oynadı, sonra bir daha iyi oynadı derken, Fatih Hoca formayı ona verdi ve şansını iyi kullandı. Emin Bayram'ın bulduğu şans da biraz ona benziyor. Abdülkerim Bardakcı'nın yokluğunda, kimi stoper oynatalım diye düşünmeden, elindeki gence şans vermen değerli.

Aynı Fatih Hoca'nın, stoper yokluğunda Ozornwafor'a şans vermemesi ve Gedson'u oraya çekmesi hataydı mesela. Zaten cezalandırıldı da. Okan Hoca'dan bu tarz hareketleri görmek, beni gelecek adına mutlu etmekte. Emin Bayram, kötü bir maç çıkarsa da, oynamış olmasından dolayı mutluyum. Haftaya, Abdülkerim Bardakcı geri dönecektir. Artı olarak da, Emin Bayram'ın hevesini kırmamış oluyorsun ve kadrodaki gencin sana bakış açısı değişiyor.

Çok fazla düşünülmeyen yerlinin elden çıkarılıp da, rotasyonunu altyapıdan getirdiğin gençlerle tamamlaman doğru karardı. Böyle anlar fırsat ve o şansı vermekten de çekinmiyorsun. Emin Bayram, her ne kadar, yaşıtlarına göre fizik artısıyla oynasa da, Konyaspor karşısında mücadelelerde hiç ayakta kalamadı. Ceza sahası içinde de, sürekli rakibine vurdurdu. Bu fiziğini daha da güçlendirmek zorunda. Top ayağında sorun yok, soğukkanlılığı harika.

10 yorum:

  1. Ozan Kabak gibi üst bedenini güçlendirmek zorunda. ikili mücadelelerde çok zayıf kalıyor. Hala çok genç. 19 yaşında. Biraz daha güçlenmesi lazım.

    YanıtlaSil
  2. Okan Buruk hakkında ne düşünüyorsun ilk 7 haftada beklentilerini karşılayıp ileriye yönelik umut verdi mi ?

    YanıtlaSil
  3. Emini konya gibi oturmuş düzeni olan ve güçlü forveti olan bir takıma karşı oynatmak mantıklı değildi bakın kasımpaşa ile konya farklı siklette takımlar emin o siklet takımlara karşı etkili olur ama daha konya başakşehir adana 3 büyükler vs bu takımlara karşıda zatıf halka olur takımda bu onu kötü yapmaz daha önünde yol var ve hızla gelişiyor onun için bu maç ilk 11 e atmak hataydı, fizik olarak ezildi ve pozisyon hatalarıda yaptı. 2 pozisyon ofsaytı bozdu net hatırladığım. Eminin ozanı geçiceğini düşünüyorum bu arada oynayıp gelişecek diyenlerede şunu söyliyim böyle maçlar özgüvenini kırabilir bu maçlar için daha 6 ay 1 sene vakti var bence güçlenmeli ve biraz kalınlaşmalı bunu yaparkende dayanaklılık idmanlarıyla hızını kaybetmemeye çalışmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklıydı. 1.5 maçtır iyi geliyor çünkü, kesmek olmazdı. Maçı kaybettirse de, oynaması doğru olandı.

      Sil
  4. Ne varsa bu gençlerde var. Dubois sola yazdığımızda isterim ki Ali Turap Bülbül sağ tarafın 2. Alternatifi olsun. Dubois i de Kazımcan yedeklesin. Hamza Akmanlar oynasın. 5 dakika bile olsa onlar şans bulsun. Avrupa’da hiç bir takım hadi sen 11 başla diyip atmıyor bu gençleri maça. Uçuk potansiyeller hariç. Tüm oyuncular 10 ar dakika 15 er dakika süre alarak takıma adapte ediliyor. Okan hoca bunu amaçlıyor ki transfer harekatı da bu doğrultuda yapıldı biraz 3. Yedek olarak görünse de bazı isimler. Yer bulacakları zamanlar olacak. O süreleri en iyi şekilde değerlendirmeleri önemli. Ülkemizde ne yazık ki yedekte oturan tüm gençler altyapı ile idmana çıkıyor ama isim yazabilmek için A takım kadrosunda görüyoruz kendilerini Okan hoca bunu yıktı. Gençlerimizi kampa getirdi. Takımla iç içe soktu. Konya maçında Mertens gidip Emine birşeyler söyledi. Muslera birşeyler söyledi. Bu şekilde olacak, böyle ileri gideceğiz. Bu gençler bizim geleceğimiz. Ne varsa da bunlarda var. Türk futbolunu , Milli takımını da geçtim. Bu oyunculardan para kazanmak da önemli. Doğru yolda gidiyoruz. Eksikleri var gençlerimizin. Olacak zamanla oturacak. Kiralık göndermeden önce söylediğim yöntem uygulanmalı. Kiraya gönderdiğimiz çoğu oyuncunun gittiği takımda antrenman sahası bile yok. Askerlik görevine gönderir gibi gönderiyoruz kendilerini sadece maç tecrübesi gerekli değil. Ozan hiç kiralık gitmedi. Ama kendisini nasıl geliştirdi bizde kısa sürede gözle görülür şekilde hemde olanaklar da çok önemli. Önce sen süre ver bir sezon kısa kısa bile olsa. Oyuncu zaten varsa içinde görecek seviyeye yetişmek için elinden geleni yapacaktır. Abdülkerim Samsun’da kiralık oynadığı zamanları hatırlıyorum. Bu denli güçlü ayakları yere sağlam basan bir oyuncu değildi. Konya’da hemen forma alamadı. Süre geçti süreler aldı gelişti. Ama yaş 27. Aynı adam Türk futboluna yıllar yıllar evvel giriş yaptı. 22 yaşında bu gün olduğu yerde olsa neler konuşuyorduk. Nelson dan sonra para kazanacağımız 2. Bir oyuncu daha diyorduk. Ondan dolayı kira da çok çözüm değil önce küçük süreler sonra kira en önce adamın hangi seviyede olması gerektiğini göstermek lazım kendilerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla şans bulamayacak yerliyi yollayıp, yerini altyapıdan genç ile doldurmak çok doğru hareketti.

      Sil
  5. Takımdan soğutmamak sure vermek güzel ama bir yandan da Abdulkerim'in çok önde olduğu konular var kesmesi zor. Mesela Marcao gibi organizatör bir ismin yanında daha da iyi maçlar çıkarabilirdi , Nelsson müthiş oyuncu olsa da işini yapıyor, çevresindekileri çok yönlendiren bir tarzı yok. Bu sene sure alsa da ciddi rotasyon parçası olmasını beklemem sakatlık olmazsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette zor ama o 1.5 maçın üstüne de, bir şans daha bulması doğal ve doğru olandı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir