27 Eylül 2022 Salı

Mata ise net bir 10 numara


Galatasaray'ın "inceci bir 10 numaraya" ihtiyacı var diye yazanlar vardı. Haksız bir eleştiri de değil. Kilit açma noktasında, son yıllarda büyük problem yaşadık. Teknik ayaklar değil konu, Sneijder tarzında, kilit açabilecek bir futbolcu. Bu sezon, takıma katılan kaliteli ayak sayısı fazla. Bu pozisyon için de, Mertens ve Oliveira gibi isimler var. Mertens, forvet ve kanat özellikli. Oliveira ise 8 numara. Yapmaları gereken başka işler de var yani.

Mata ise net bir 10 numara. Eski günlerde, kanatlarda da kullanabilirdin. Bugünü ise, net bir 10 diyelim. Hazır olmayan haliyle dahi, İstanbulspor karşısında yaptıklarını gördük. İstanbulspor deyip geçmeyin, belki kadro kaliteleri düşük ama iyi bir teknik direktör takımı. Savunma kimlikleriyle ön plandalar. Hazırlık maçı da olsa, hazır olmayan halinle dahi şov yapabilmen değerlidir. Mata bu görüntüyü verince de, kafalarda "şimdi ne olacak" sorusu belirdi.

Adana Demirspor karşısında, Mata'nın 11 oynayacağı söyleniyor. Mata'yı 11'e yazınca da, Mertens'i ya kanada, ya da forvete atmak zorundayız. Kanada yazsan, +1 yerli daha gerekli ki, o da sol beke Berkan Kutlu'yu çekmek olur. Dubois'in sol bek performansı da, İstanbulspor karşısında çok iyi değilken. 2. formüle daya yakınız bence. Mertens bu maçta forvet oynar, Kerem Aktürkoğlu kanatta devam eder ve Mata'yı da forvetin arkasında izleriz.

Adana Demirspor'un hücum gücü, temposu yüksek olsa da, savunmaları sorunlu. Rakitskiy keşke oynasaydı mesela, ağır bir stoper. Mertens, sahte 9 gibi, stoperleri dilediği gibi gezdirirdi. Adana Demirspor da hücumdan ödün vermeyecek ve bu maçta bol bol geçiş izleyeceğiz. Geçiş içinde de, iyi bir atıcı çok değerli. Mata'nın, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Mertens gibi isimleri açık alanda yükselteceğini düşünüyorum. Bu maç adına mantıklı plan.

8 yorum:

  1. Burakcım içerik fikri istemişsin. Galatasarayda 2000 yılından bu seneye kadar oynamış en iyi 10 Rumen ,10 Brezilyalı,10 Türk, 10 Afrikalı şeklinde birşeyler karalayabilirsin.

    YanıtlaSil
  2. Milli maç aralarından sonraki maçlar genelde sıkıntılı olur. Mertens ve Torreira yerine Mata ve Midstjo ile başlayabilir Okan Hoca.Mata ve Midstjo milli takıma gitmediklerinden yorgunluk olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Geçiş oyunu olursa da; ortada sadece torrera - sergio ikilisi ile kalma da riskli olabilir. Sergio defansta yetersiz. Kerem ve Yunus yine zorlayacaklar ve kaybettikleri her top konta olacak. Adana bu geçişleri affetmeyecek bir takım. Ben Mata ve Sergio'nun hele de Adana gibi sert bir deplasmanda aynı anda sahada olmamaları gerektiğini düşünüyorum. Ben olsam; Martens'i sola koyarım. İcardi önde. Ortada midjo, torrea yapardım. Sergio ile başlarım. Mata yedek oturur. Geride sol beke Berkan'ı atıp 3 türkü o şekilde yaparım.
    Bir şekilde bizim ortaya midjo - torrera ikilisini koymamız lazım. Konya maçında da aşırı geçiş yedik. İstanbul maçındaki Mata'nın şahane oyunu aslında Baran - Midjo ikilisinde gizli. Dönenleri süper topladılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira da hücumda etkin, olmazsa olmaz. Kesilmesi de risk barındırır.

      Sil
    2. Oliveira dayisini kaybetmis, izin almış ve ilk 11 başlaması zor diyorlar.

      Sil
    3. Başlar bence. İdmanda çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir