18 Eylül 2022 Pazar

Mertens'in rolü ile alakalı tartışıyoruz


Mertens'in rolü ile alakalı tartışıyoruz. Kötü oynadığını düşünmüyorum. Katkısı da ciddi diyebilirim. Yine de vermeye çalıştığı performans, onun adına sağlıklı durmuyor. Sağlıklı durmuyor dememden kasıt da şu, ekonomik kullanamamış oluyoruz. Mertens'i, olabildiğince rakip ceza sahasına yakın tutmamız lazım. İleri geri, gidip gelirken, "bitirme" noktasında nefesi kalmıyor. Trabzonspor deplasmanı gördüğümüz gibi. 4-2-3-1'in 10 numarası gibi değil de, 4-3-3'ün iç oyuncusu sanki.

Mertens'i 9 numara gibi göreceğimizi de düşünmüyorum. Okan Hoca'nın, bu tarz forvetlerle oynadığı şu ana kadar görülmedi. Bundan sonra da görülür mü, sanmıyorum. Bir nebze kanada atılabilir desem, orada da yaşı gereği ekonomik oynayamaz. Sürekli git gel kolay iş değil. Bekine savunma yardımı gerekecek çünkü. Mevcut rolünü sağlıksız bulurken, kanatta da benzer görüntü oluşur. Ancak orta sahada, o açığı kapatacak bir isim kullanabilirsen olabilir diyelim.

Icardi / Mertens, 2'lisini de bir arada kullanmak zor. Icardi'nin oyun içi katkısı çok fazla olmaz. Savunma yardımı yapayım, stoperlerle boğuşayım diye hareket etmez. Hareketlidir, stoperleri mıknatıs gibi üzerine çeker ama rakip ceza sahası içinde var olur. Kanatların da zaten müthiş savunmacılar değil. Mertens de doğal olarak, özveri ile oyunun 2 yönünde katkı vermeye çalışıyor. Başka bir isim böyle oynamaz. Bu da Mertens'in ne denli güçlü bir karakter olduğunu gösteriyor.

Oyunu rakip yarı sahaya yıkmak ve biraz daha sakin olmak lazım. Direkt oynamaya çalışırken, çoğu zaman haldır haldır hareket ediyoruz ve bu da sağlıklı bir hücum oluşturmuyor. Oysa topun değerini bilen, kaliteli ayaklara sahibiz. Biraz daha sakin kalıp, rakip yarı sahada tutunmaya odaklansak, Mertens'in de o "tabela" etkisini görebiliriz. Bu sayede, rakip ceza sahasına daha yakın oynar. Haldır haldır oynuyorsun, çok fazla pas hatası olabiliyor ve bunun geri dönüşü de yediğin kontra. Sonrasında, Mertens kendi yarı sahasının derinliklerine kadar rakip kovalıyor.

15 yorum:

  1. Oliveira mertens ikilisi aynı anda kullanmak çok kolay değil, burada kesilecek olan maalesef mertens olmalı ve mitstjö torriera oliveira üçlüsü ile oynamalıyız denge şart bu takıma, 433 ün sol forveti belki olabilir ama 20 30 dk olabllir bu 90 dk değil ki zaten mevcut kural gereği nasıl olacak hiç bilmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şekilde de olabilir tabi ama Oliveira'nın dokunulmazlığı mı var? Torreira Midstjo Mertens niye olmasın?

      Sil
    2. Oliveria şu anda herksin 2 katı maçlara etki ediyor, işin defansif kızmında torreria ne kadar tartışılmaz ve kilit noktadaysa, oliveriada ofansif kısımda öyledir

      Sil
    3. Bir de o olmadan Mertens vs nasil etki ediyor görsek diyorum. Tüm ciddi hazırlıkları ve lig maçlarını böyle oynadık. Belki öteki türlü de iyi olacak?

      Sil
    4. Midtsjö, Oliveira ve Torreira ile, hücumdan ödün vermiş olursun. Bunu tekrar tekrar yazıyorum.

      Sil
  2. mertens in daha önde oynamasını istiyorsak önce torreira nın daha önde oynamasını sağlamalıyız.bloklar yakınlaşmalı.bu ise çok fazla bir arada oynayıp sistemi oturtarak olur.avrupada çok örneği olsa da,istanbulspor bizim ligde bu konumdaki tek örnek.3-4senedir aynı kadro neredeyse.bizim kadro o çapta olsaydı biz 7de 0 çekmiştik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip yarı sahada daha sakin kalmalı ve pas yapmalısın.

      Sil
  3. Berkan veya Midstjo oynamalı.Mertens ile Oliveria aynı anda çok lüks kaçıyor ve sağlam rakiplere karşı zorlanırız. Konyaspor maçında gördük.İlk yarı çok zorlandık.Çekici sakatlanmasa işimiz zordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks kaçmıyor da, sakin oynamıyoruz. Mesele o.

      Sil
  4. Aldığımız oyuncular tek tek çok iyi transferler ama Icardi, Mertens alacağımızı ve Kerem'le aynı anda oynatmaya çalışacağımizi en baştan bilsek bence ortasaha belki biraz daha enerjik ve defans yönden kuvvetli kurgulanirdi. Daha derki toplu güçlü ortasahalara karşı Midstjo veya Berkan'dan faydanilabilir bu sefer de kimin kesileceği muamma. Dubois önünde Berkan sol açık (ama merkeze yakın) topu geri kazanma sayımızı çok artırır ama bu sefer de Kerem'i kenarda başlamaya ikna etmek gerekecek. İşi kolay değil hocanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatlar doğunca, rotasyon şekillendi. Kadro gayet iyi. Okan Hoca dengeyi bulacaktır.

      Sil
  5. adam koşturup duruyor. niyeti iyi ama skor yapmadıkça modu düşecektir. zor deplasman adana'da yedek olmalı. sergio önde olmalı arkada miço dahil olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modu düşmez de, yorgun düşer :) Ekonomik değil bu görüntüsü.

      Sil
  6. Forvetin arkasında serbest oyuncu oynuyor ciddi şekilde de keyif alıyor bence bu rolünden. İtalya'da yıllarca yoğun taktiksel direktifler ve katı savunmalar arasında oynadıktan sonra bu oyun ona daha eğlenceli geliyor sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenceli mi bilmiyorum da, büyük efor sarf ediyor. Bu da kendi özverisi gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir