24 Eylül 2022 Cumartesi

Normalde halef selef yazılır da, bu bambaşka bir hikaye


Bu tarz fotoların üstüne "halef selef" yazılır da, burada bambaşka bir hikaye var. Boey'in hikayesi, sezonun en güzel yanı olmaya aday. Dubois gibi, "o maliyetlere nasıl gerçekleştiğini" bilemediğimiz, mükemmel bir transfer, arka plana düşmek durumunda kaldı. Kelebek etkisi. Dubois sakatlanıyor, Omar'ın kötü görüntüsü, bir anda Boey sahneye çıkar. Hiç yoktan, yapabileceğin en iyi transferi, kendi içinden çıkartıyorsun.

Sonra da, Dubois'i 15 dakika sol bekte deniyoruz ve iyi iş çıkarıyor. Kariyerinde sol bek oynadığı maçlar da var. 15 dakikada verdiği görüntü, bambaşka bir ışık yaktı. Boey'i sağ bekten kesemezsiniz. Solda da van Aanholt'u tartışırken, Dubois'i o pozisyonda kazanabiliriz. Bakarsınız, onun da kariyeri bambaşka bir noktaya evrilir. Sağ bek için yeniden doğmayı beklerken, solda "kırılmayı" yaşatır. İstanbulspor karşısında, Dubois'i sol bekte izlemeyi umuyorum.

Kanatlarımız, Milli Takımlarına katıldı. Elde de çok fazla opsiyon kalmamışken, Boey'i de ön tarafta dener miyiz acaba? O pozisyonda alternatif bol tabii, benim düşüncem bu maçlık. Kanat oynamak da, bek oynamaya benzemez. Bek oynarken, tüm kanadı kullanırsınız. Önde ise, sıkışabilir, yeterli alanı bulamayabilirsiniz. Top kullanımı, teknik özellikler istenir biraz da. Boey, hızı ve atletizmi ile, slalom yapar halde.

Boey, Kamerun için oynayacağını açıklamışken, yükselen performansı sonrası beklemeye geçti. Fransa için en ufak ihtimali bile değerlendirmek istiyor. Oraya ulaşması da imkansız değil. Fransa Ligi'nin orta sıralarında sürüklenecekken, Galatasaray ile büyüyor. Kariyerinin bu noktasında, Okan Hoca da onun adına şans oldu. En başta neden değerlendirmedi demeyin. Kampa geç geldi, ısrarla gitmek istiyor. Ne yapabilirdi? Kestirip atmadı işte, doğru anda kazanmasını bildi.

4 yorum:

  1. Bek konusunda en iyi ülke Fransa gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye için de, çok uygun ve doğru maliyette isimler çıkıyor.

      Sil
  2. Boey'i görünce aklıma Carole geliyor. İyi başlamış, sonra bir Fenerbahçe maçında yaşadığı sakatlık ile serbest düşüşe geçmişti. Boey'de de aynısı olacak sanmıştım ama yanıldığım için çok mutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole de aslında, fiyat performans anlamında çok iyi işti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir