13 Eylül 2022 Salı

Okan Hoca'nın bu hareketini seviyorum


Okan Hoca'nın bu hareketini seviyorum. Abdülkerim Bardakcı yok, stopere kimi devşirsek gibi düşünceler içine girmeden, genç futbolcuyu direkt sahaya atıyor. Ya da rotasyonda şans bulamayacak ve yer dolduracak yerliyle yolları ayırıyor, rotasyonu gençlerle dolduruyor. O konuyu konuşmuştuk. X futbolcu 10 maçta 1, 5 dakika süre alacağına, altyapıdan gelen genç orayı doldursun. Emin Bayram da, hazırlık kampında gösterdiği iyi performansın ardından, 2 maçtır ligde oynatılıyor, güven duyuluyor.

Orta sahadan şunu stopere çekelim, şöyle yapalım, böyle deneyelim gibi hareketler yok. Kimse o pozisyonun futbolcusu ve orada da bir genç varsa, formayı alıyor. Emin Bayram olmasa, Metehan Baltacı da şansı bulabilir. Abdülkerim Bardakcı'nın alternatifi Emin Bayram, Nelsson'un alternatifi de Mathias Ross olacak. 2 iyi, hatta 3 iyi genç alternatif stopere sahibiz. Orada hem iyi bir rekabet oluştu, hem de geleceğe oynuyoruz.

İyi ki Kaan Ayhan'ı almadın işte. Maksimum bu performansı verecekti o da. Tabii bunu, yıllık 1.6 milyon avro kazanarak, 4 milyon avro bonservis ödenerek yapacaktı. O parayı, Yusuf Demir gibi bir potansiyel için kullandın. Stoperde de, potansiyel yeteneğin Emin Bayram'a güvendin. O da 1.5 maçtır diyelim, çok da kritik maçlarda forma buluyor. Müdahale zamanlamalarına ve soğukkanlılığına bakın. En önemlisi de o soğukkanlılığı.

Geride baskı yiyorsun, Emin Bayram çok rahat topu çıkartıyor. Geriden iyi de oyun kuruyor. Topla çıkabiliyor, basit şekilde kalecisine dönmeyi değil, vücut hareketiyle rakibi eksiltmeyi deniyor ve başarılı oluyor. Savunma aksiyonunda da oldukça iyi. 1.5 yıldır, kesintisiz şekilde Boluspor'da oynamanın artısı işte. Genç futbolcunu, doğru takım ve ortamda gelişime yollayınca, net sonuç alıyorsun. Emin Bayram, bu anlamda müthiş örnek.

15 yorum:

  1. Mustafa muhammed icin de yazi yayinlar misin? 9 mac 3 gol 1 asist. Guzel performans veriyor. Bizdeyken mac seciyordu. Fransada Kral buyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazacak bir şey yok. Beklediğimiz gibi ilerliyor :) Aklı hep o ligdeydi.

      Sil
  2. Yeter artik, pva ne zaman kesik yiyecek? Nerede bu forma adaleti? Kazimcan cok daha ozverili oynuyor. Hatta bu kadro kazimcanin oyununu buyutur. Kazimcani iyi gosterir yani. Bence suan siralama kazimcan>tasdemir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma tarafında işini iyi yapıyor ve plan dahilinde de iş gördüğünü düşünüyorum.

      Sil
    2. Pva dedigin adam İngiltere de hep orta ve orta alt sıra takımlarında oynadı. Hücum beklentisi orada da yüksek değildi burada da yüksek tutmamak lazım. Savunma tarafı gayet iyi fırsat bulursa hücuma da çıkıyor işte. Daha fazlasını istememek lazım.

      Sil
    3. Pva yı sevmeyen biri olarak söylüyorum. Hücumu kötü ama savunmada iyi işler yapıyor. Kazımcanı koy oraya iki maç sonra çöp demeye başlar taraftarlar. Çünkü orta yeteneği onun da yok. Pva dan çok faklı olmaz hücum yönü ama savunmada daha zayıf kalacağımız kesin. Zaten sağda boey sürekli hücumda. Bir bekin daha dengeli olması gerekli. Zamanı gelecek kazımın ama takım oturduktan sonra. Şu an oturmamış takımda kazımcan çoğu şeyi bozabilir. Kendisi adına da daha iyi olur kimin ne yaptığı belli olan takımda oynamak. Beklenmeli biraz daha bence. Hatta berkan daha iyi kapatır bence sol beki. Ayrıca emin çok iyiydi bence abdülkerim ile aynı ayardalardı. Türk stoper konusunda sıkıntı yaşatmaz bize. Elimiz kuvvetli o konuda

      Sil
    4. Savunmada 3lü kalırken, arkayı iyi süpürüyor. Kanadından da öyle sorun yaşadığımızı görmedim. Hücumdaki o basit hatalar hoşuma gitmiyor. Buna rağmen, sürekli de o aksiyonun içinde.

      Sil
  3. terim de stoperde gedson oynatıyordu 3 tane yedik.

    YanıtlaSil
  4. Bu çocuk birinci ligde 40 maça yakın oynadı yaşı küçük ama tecrübesiz değil. Öğrenecekleri ile birlikte çok daha iyi olabilir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla değil hem de. Galatasaray'da da çok erken bulduğu şanslar tecrübedir.

      Sil
  5. bu gözler neler gördü sırf genç yeteneğe şans vermemek için en iyi ortga sahanı en iyi kanat oyuncunusunu stoper kullanan hocalar maalesef
    o yüzden buruk hocanın bu eylemi çok çok iyi zira altyapımızdaki gençlere de bi mesaj "çalışırsan formayı alırsın" mesajı
    bu olay daha önce olsa belki bartuğ elmas gitmez emir tintiş gitmezdi bu sebepten 1 eksik orta saha 1 eksik solbek alırdın belki
    belkide....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemezsin o kısmı. Bu menajerler olduğu sürece, giden yine giderdi.

      Sil
  6. Okan Hoca gerçekten iyi işler yapıyor. Uarım bu şekilde devam eder.Fatih Hoca son dönemde bunları yapmadı maalesef.Fatih hocanın ilk döneminde gençler ön plandaydı ve cesur hamleleri çoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca iyi başladı, cesur hareket ediyor. Beni heyecanlandırıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir