10 Eylül 2022 Cumartesi

Ömer Bayram ayrılığı, geç kalınmış bir ayrılık


Ömer Bayram ayrılığı, geç kalınmış bir ayrılık. Geçen sezon, sözleşme yenilememek gerekiyordu. Hatta çoğu sözleşme yenilemenin de yanlış olduğunu görüyoruz. Yine de, Ömer Bayram'ın iyi bir vedayı hak ettiğini düşünüyorum. Mücadelesinden asla ödün vermedi ve elinden geleni yaptı. Beklenmeyen, çok ciddi katkı verdiği anlar da var. Seri / Belhanda / Ömer Bayram orta sahasını hatırlayın. Ya da o sezon, Ömer Bayram'ın sol önde yaptıkları. Asist krallığına koşuyordu.

Hata şurada. Ömer Bayram'ı orta sahada kazandıktan sonra, neden sol beke geri döndürdük? Ömer Bayram, sol bekte bu seviyede hiçbir zaman olmadı. Orta sahada, hareketliliğiyle iyi bir alternatif olabilecekken, sol beke döndüğü an her şey bitti. Bu da, Fatih Hoca için yaptığım en büyük eleştirilerden. Sadece Ömer Bayram değil konu, birçok kazanımından bu şekilde vazgeçti. Belki de en büyük hatasıydı.

Ömer Bayram'la yolları ayırmak doğaldır. Bu sezon, takıma verebileceği herhangi bir şey yoktu. Yine de kamp dönemi takımdaydı, bakıldı durumuna. Bu seviyede sol bekte olmuyor, artık orta sahada da olmaz. Orada da çünkü başka meziyetler arayacağız. İş, enerjinin dışına kaydı. Anadolu'da yine yapabilirdi, katkı sağlardı. Hücum tarafı bu seviye adına yeterli olmasa da, Anadolu için ön plana çıkabilirdi.

Eyüpspor'a imza attı. Mutlaka iyi bir kazancı vardır. Galatasaray'daki sözleşmesini "tazminatsız" fesih etmesi ise, onun adamlığını gösterir. Eyüpspor'da kazancı iyi olabilir de, Galatasaray'da devam etmek için de diretebilirdi. Bunu yapmadı, sorunsuz bir ayrılık yaşattı. Adamlığından zaten şüphem olmaz, kendisini de çok severim. Tüm verdiği emekler için teşekkür eder, yeni kariyerinde başarılar dilerim. Eyüpspor adına büyük kazanım.

11 yorum:

  1. 20 yıllık kadıköy lanetini bitiren oyunun baş mimarlarındandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sezon gösterdiği performans, bütünü ile unutulmaz.

      Sil
  2. Fatih Hoca'nın kazanıp tekrar kaybettiği oyuncu. Solbek olmadığını cümle alem gördü ama Fatih Hoca ısrar etti.Taraftarda bu duruma isyan etti. Tazminatsız gitmesi onun kişiliğini gösterir.Yolu açık olsun. Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın en büyük hatası zaten. Sadece Ömer değil, birçok isim de bu geçerli.

      Sil
    2. Aynen katılıyorum.Hocanın çok inat etmesi bizi son dönemde zora soktu.

      Sil
  3. yolu açık olsun. Fener maçındaki oyunu unutulmaz. Kapasitesi ölçütünde ve ona uygun minimum maaşı ile işini yapmaya çalıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz adamdı. Bence de kapasitesi dahilinde, elinden geleni yaptı.

      Sil
  4. Yolu açık olsun. İyi anılacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir