8 Eylül 2022 Perşembe

Osame Sahraoui & Galatasaray, tecrübe ve gençleşme dengesi


Osame Sahraoui, 21 yaşında. O U21 yabancı hakkını karşılayabiliyor mu bilmiyorum. Galatasaray, kanada mutlaka bir hamle yapacak. Oradaki rekabet düzeyi düşük. Genç, potansiyel bir isim mutlaka gelebilir de, ben daha net katkı noktasındayım. O da biraz daha tecrübe ve kalitesinden şüphe edilmeyecek bir isimle. Bazı iddialı isimler konuşuluyor, aralarından olabilecek, mantıklı olanları var. 11'e yazınca şüphe edilmeyecek, kaliteyi yükseltecek bir isim aranıyor.

Genç, potansiyeli olan bir isim de olabilir. Hatta o isme çok güveniliyordur, onu da 11'e yazarsın. Osame Sahraoui için referanslar iyi. Norveç Ligi'nde, Valerenga forması giyiyor ve bu sezon toplamda 23 maçta 6 gol 5 asisti var. Ağırlıklı olarak sol kanat oynasa da, 10 numara olarak da forma buluyor. "Oyun kurucu özellikli" bir kanat tarzını önemsiyorum. Hücumda, joker gibi de kullanabileceğin bir isim.

Çok yetenekli, kilit açabilecek, hızlı diyebileceğimiz, teknik özelliğiyle öne çıkacak bir kanat. Dripling özelliği de oldukça yüksek. O özelliği de, kanat rotasyonuna yön katacaktır. Norveç Ligi'nde de ciddi bir tabelası var. Morutan için de aynı şeyleri yazsak da, Osame Sahraoui'nin Avrupa adına daha hazır olduğunu düşünüyorum. Oynadığı lig çok daha değerli. 11'de forma rekabetini zorlayacaktır, formayı da alabilir. Bunlar beni şaşırtmaz.

Yine de asıl ihtiyaç, daha net ve tecrübeli bir isim gibi. Ne kadar potansiyelli olsa da, bir noktada soru işaretleri olacaktır. Alternatif üretmekten ziyade, 11 için kaliteyi yükseltmek isterdim. Orada da, kiralama ihtimalleri konuşulacaktır. Bir yandan kaliteyi arttırıp, diğer yandan geleceğe dönük yatırımlar gelmeye başladı. O dengeyi sağlayabilmek de önemli. İyi bir transfer dönemi geçiyor ve doğru futbolcuları konuşuyoruz.

2 yorum:

  1. Rasciha sol, Yusuf sağ kanat rotasyonunda oynar sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncesinde olurdu artık o. Ben bu yazıyı, o müthiş transferlerden önce yazmıştım. Boşa gitmesin diye yayınladım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir