9 Eylül 2022 Cuma

Oyuna Emre Akbaba'yı değil de, Mata'yı atmış olacaksın


Mata transferinin gerekliliğini elbette tartışabilirsiniz. Alternatif üzerinden bir 10 numara alınmalı mıydı ya da alternatif olarak göreceğin isme bu maaş verilmeli miydi gibi. Bunlara saygı duyarım da, iş Mata'nın kalitesini sorgulamaya gidiyorsa, orada yanlış var. Son derece istikrarlı, sakatlık geçmişi çok da kabarık olmayan bir futbolcu. 1 önceki sezon çok fazla maça çıkmamış görünse de, sürekli maç kadrosunda. Manchester United forması giyiyordu, bunu da atlamadan.

Bazı şartlar oluşacak ki, senin transfer edebilme durumun olsun. Mata ile Real Betis görüşüyordu. Sanırım futbolcu satışı kaynaklı, istedikleri boşluğu oluşturamadıkları için bu işten vazgeçtiler. Eylül ayına da sarkınca bu iş, senin transfer etme durumun oldu. Belli ki ısrarlı bir 10 numara isteği vardı. James Rodriguez gibi bir maliyet mi yoksa Mata mı derseniz, Mata derim. Mertens oynayacak orada, alternatif düşünüyorsun. İstikrardan yana karar almalısın.

Yaşa ve kamp durumuna da takılanlar var. Yaşı 34 doğru da, Cazorla ya da David Silva, La Liga'ya hangi yaşlarda dönmüştü? Bir de nasıl performanslar verdiler, veriyorlar? Cazorla, sakatlık geçmişi inanılmaz kabarık bir isimdi üstelik. Adam neredeyse, İspanya Milli Takım'ına dönecekti. David Silva desek, Real Sociedad'ın en istikrarlılarından. Mata'yı da Real Betis istiyordu ve transferi gerçekleştirse, bu tarz bir kariyer onu bekliyor olacaktı.

Kamp olayına gelirsek. Boey nasıl senin rezerv takımınla çalıştı, kamp gördü, Mata da benzer şekilde. Manchester United ile sözleşmesi bitmiş olsa da, orada rezerv takım ile idmanlara çıktı. İngiltere'de bu yüzden kaldı ve ülkesine dönmedi. Hazırlığı tamam, olsa olsa maç eksiği olacak ve o da giderilir. Geçen sezonun son dönemi forma giymeye başlamıştı. Temposuna bakarsanız da, hala bu ligin üstünde. Ağırlaşmış olabilir ama kalite, tempo ve oyun aklı için seviyesi oldukça yukarıda.

Son 25 - 30 adına büyük bir koz. Oyuna Emre Akbaba'yı değil de, Mata'yı atmış olacaksın. Şu kaliteyi beğenmemezlik yapamam. Lüks olduğunu da düşünmüyorum. Önemli bir futbol aklı çünkü. İyi performans alacağımızı düşünüyorum. Yazıyı yazma amacım, biraz da algıya yönelikti. Bitmiş, futboldan uzaklaşmış, sakatlık kurbanı bir futbolcuyu transfer etmedin. Son derece kaliteli, büyük ve katkı verecek profil takımına katılıyor.

10 yorum:

  1. Oyunu tutmasi, top kaybetmemesi, mukemmel derecesinde ileri ve isabetli hizli paslari, uzun paslari ile hucum kanadini degistirebilmesi, frikikleri ve tecrubesi, liderligi, PR'i bu fiyata resmen bedava bana göre.
    Sadece Lequippe ve Sky Sport haberlerine bakarsaniz dahi anlarsiniz özellille Mertens, Icardi ve Mata transferleri yurt disinda cok ses getirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata iddialı bir hamledir. Ben tutuyorum bu işi. İyi kötü, kafamda da oturttum.

      Sil
  2. Mata'nin frikikleri de mukemmeldir, gecen sene Ömer ve Kerem'in kullandigi frikikleri bu sene Mata mi, Mertens mi yoksa Oliviera mi kullansin diye tereddüte düsüyoruz lükse bak :) bence Mata ve Mertens kullansin agirlikli olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frikik konusunda, birçok atıcı oldu. Büyük bir kazanım :) Oliveira bence en iyisi her şartta.

      Sil
  3. Antep maçında oliviera ile mertens oyundan alındığında sahada tam anlamıyla bir top atıcı ve topu alıp oyunu yönlendirecek kimse kalmamıştı ve bunun eksikliğini de hissetmiştim bu yönden bakınca çok makul geliyor transfer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata kenardan geldiğinde, hem skor ararken, hem de topu tutman gerekirken, net isim.

      Sil
  4. Bu transfer döneminin en güzel yanlarından biri de aldığımız oyuncuların ve gönderdiğimiz adamların; taraftarın haz etmediği, transferde bize zorluk çıkarmayı seven, maçlarda bize ayrı motive olan ayrıca başkanları rakip takımların üyesi olan sivasspor, alanyaspor, kasımpaşa, kayseri gibi takımlardan olmamasıdır bence. Bunlardan adam alırken piyasayı kızıştırıp fazlasıyla çaktılar bize. Kayseriden onur u alacağımız fiyata lyonun sağ bekini aldık işte. Bu takımlara su verilmemesi lazım. Akbabanın da adanaya gitmesi çok daha iyi oldu. Böyle giderse birkaç senede adana avrupada oynamaya başlar. Emre belki avrupa yapar bizde satıştan yüzdemizi alırız. Bunlara ilave olarak yerli rotasyon oyuncularımızın emin bayram, kazımcan, metehan, hamza, barış alper, ali turalp gibi genç elemanlardan oluşması. Takım zamanla rayına oturup güzel oyun oynamaya başlar inşallah. Çoğu mevki artık yedeklendi. Artık kötü de olsam bana mecbur takım diyen kimse kalmadı. Güzel bir transfer sezonu oldu. Bence çok beklenti fazla olmayan miço, ve milos rachide sezona damga vurabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonu da bence doğru yerlilerden kurduk. Şans bulamayacak iddialı yerinin yerini, altyapıdan isimler dolduracak. Gençler, net isimler de var.

      Sil
    2. Arkadaş guzel bir noktaya deginmis, bunu ben de yazmayi düsünüyordum mesela oyuncu gönderirken de Luyindama Rize ile anlasmis olmaz baska takim bul demisler, o da Antalya ile temasa gecmis, bu sene gönderdigimiz oyuncular da hep düsmanimiz olmayan takimlara gitti, Sivas'a Rizeye oyuncumuz bilerek gönderilmedi bu duruşu da alkislamamiz lazim hicbir sey olmamis gibi davranilmiyor mesela Albayrak olsaydi Gedson olayindan sonra Rizeye kesin oyuncu giderdi.
      Bu yönetim Aysal zamanindaki gibi omurgali duruyor insallah bozmazlar harbiden cok umutluyum bu sene.

      Sil
    3. Luyindama, Rize ile anlaşamaz. Rize'de tahta kapalıydı. O yanlış haber.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir