18 Eylül 2022 Pazar

Seferovic'i transfer ederken ki düşüncelerle, bugün bir olmayabiliyor


Tablo çok çabuk tersine dönebiliyor. Seferovic'i transfer ederken ki düşüncelerle, bugün bir olmayabiliyor. Icardi gibi bir fırsat yakalayınca, yok demiyorsun. Gomis'in de bu denli yükselişi düşünülmüyordu. Seferovic de sezona kötü girince, tablo bir anda değişti. Önce Gomis formayı aldı, şimdi de Icardi geliyor. Tek forvetle oynarken de, Seferovic gibi bir 3. forvet lüks kaldı. Mertens gibi, forvet oynayabilecek isimleri saymadım bile.

İyi bir yıllık ücreti var ve belli maç sayısına ulaştığı an da, zorunlu opsiyon devreye girecek. Külfet olabilir. Tam da bu yüzden, Ocak ayında takımdan ayrılması beni şaşırtmaz. Geri dönebilir, kiralık devri olabilir. Seferovic'in de beklemeyi göze alacak bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Son derece karakterli, iyi bir profesyonel. Henüz 7. haftadan bu tarz şeyler yazmak istemesem de, tablo bu maalesef.

Seferovic, transfer edildiği dönemde fazlasıyla umutluydum. Israr edilse, forma onda olsa, belki yine yükselir. Bu ligde, gol sayısı anlamında da iyi iş çıkartacağını düşünüyordum. Ligin forveti çünkü. Bitiricilik tarafında ne kadar sorun yaşarsa yaşasın. Oyun içi katkısıyla zaten, hücum adına faydası olacaktı. Yine de o kötü başlangıç, Gomis'in formu, Icardi transferi derken, şu an bambaşka şartlardan bahsediyoruz.

Ufukta çift forvet oynama gibi bir durum da yok. Oynansa dahi, 2. forvet Mertens olacaktır. Icardi / Gomis de bir rotasyon. Lig ve Türkiye Kupası mücadelesi verilecek. 3. bir forvet alınma düşüncesi doğsa dahi, daha hızlı isim düşünülebilirdi. Kimi pivot yazmış da, o özelliği zaten Gomis gösterir. Daha hızlı bir forvet rotasyonu tamamlayabilirdi. Yine de bu dahi lüks. Özellikle de takıma yapılan son transferlerin ardından.

16 yorum:

  1. Gomisin sezon boyu yaşından dolayı şu formunu ve fizik kalitesini koruyabileceğini sanmıyorum. Evet sezona gomis başladı ama bitiren yazdığın gibi bir gönderilme durumu olmazsa seferovic olacaktır. Icardiden ise gol harici bir oyun içi katkısı alabileceğimizi düşünmüyorum. Normalde en kötü haliyle bile hatrı sayılır gol katkısı vermesi lazım umarım verir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sanmıyorum ama zaten kenara gelecek, Icardi oynayacak.

      Sil
  2. Gomis pivot forvet oynayamaz. Gomis net golcü çünkü. Seferovic ile o kadar farklı ki özellikleri. Ayrıca yaşı nedeniyle herhangi bir sakatlık sonrası dönüşü ve nasıl döneceği de sorun olur gomis in. Evet mertens ve icardi varken başka bir forvet transferine gerek var mı sorusu önemli burada ama her halükarda Seferovic olmadı ve gönderilmesi en doğru karar olacaktır. 2.35 milyon vermek lüks sürekli oturacak bir adama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis, pivot forvet gibi oynuyor. Sırtı dönük, hareketli, oyun içi katkılı ve hava hakimiyeti de vermeye çalışarak. Çünkü artık hızı ve patlayıcı özelliği yok. Alternatif yapısı, pivot üzerine.

      Sil
  3. kampta süper olup lige kötü giren ilk kez görüyorum. üzülüyorum da bi yandan son maç yüzünden düşen bin parçaydı. acaba lige yavaş girip ekim ayında mı zirveye çıkmayı amaçladı? dünya kupası için. ama öyle yavaş girdi ki formayı tamamen kaybetti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırdım bu kötü başlangıca. Gol kaçsın mesele değil de, oyun içi katkısı yok.

      Sil
  4. İcardi şansı olmasa elde seferovic ve gomis olacaktı. Aslinda o zaman dilimi icin mantıklı bir transfer. Gelecek sezon için elde hiç forvet olmadığını düşününce çabuk silinmemeli. Ama devre arası kalır gider onu zaman gösterecek.

    YanıtlaSil
  5. Seferoviç 2-3 haftaya fiziken toparladıktan sonra ciddi süreler alır bunadama çöp muamelesi yapılmasına anlam veremiyorum, avrupada 25 golcü say deseler biri seferoviç olur bence bizede çok faydalı olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur. Ama şu an önü tıkalı gibi ve opsiyon durumu var.

      Sil
  6. Hazırlık maçlarında fena görünmedi ama bugüne kadar oynadığı hiçbir maçta özel bir tarafını görmedim . Bir kere çok ağır ve hareketsiz ,çok üstün bir hava hakimiyeti de yok, gol vuruşu kalmamış gibi çünkü öz güven de yok ,karşı karşıya şut çekmek yerine pas bile verememesi ve antep e karşı karşı karşıya kaçırdığı topun defansa çarpıp onu kurtarması pozisyonlarını iyi okumak lazımdı. Defansa çarpmasa şu an daha büyük tepki görüyordu . 37 yaşında sezon başı gitsin denen arabistan dan gelmiş gomis i kesemiyorsa zaten devre arası gitmeli ,mitroglou gibi benfica dan kiralik geldi durumları da aynı umarım onun attığı şampiyonluk golü gibi defansa çarpıp giren top şampiyon olunca hatırlanır , aldigi parayi konusmadim bile ama opsiyonu kullanmak zorunda kalirsak bruma ile fener durumuna duseriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklediğim ölçünün çok uzağında. Rotasyon dolmuşken de şansı kalmıyor.

      Sil
  7. Her golcünün gol atamadığı süreçler olabilir de oyunun yeterince içinde olmaması topsuz beklendiği kadar hareket etmemesi üzdü beni. Icardi ayağının tozuyla sürekli topa odaklı sürekli hareketli (kalite kiyasindan bağımsız). Seferovic'e Okan Buruk santrfor dokunuşu bekliyorduk Gomis'e geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol tarafı zaten büyük beklentim değildi. Oyun içi katkısını bekliyordum :)

      Sil
  8. Biraz kıpırdasa adım gibi eminim Icardi yedek kalır. Süperlig özelinde konuşuyorum. Ligin forveti. Hazırlık maçlarında iyiydi esasında ne oldu bilemiyorum. Ama söylediğimin arkasındayım. Bitiriciliğin yanında oyun içi katkısı ve oyun aklı sahada olsa kat eden kanatlar ile oynayan bir takımda ilk forvet rahatlıkla olur. Kendisini bitiren Kerem ve Pva formsuzluğu olduğunu düşünüyorum. Dubois sol beke geçerse eğer. Kereminde yükselen formunda Seferoviç hala şansı var. Çok değerli bir oyuncu. İzleyebilmek isterim kendisini. Kendisi gol atmanın yanında topu taşıma noktasında da çok iş göreceği için önde olduğumuz maçlarda kontra ataklarda müthiş bir tutucu olacaktır. Umarım toparlanır kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, sanmıyorum artık yedek olsun. Onun için ısrar edilecektir. Sanırım biraz bitirebilme tarafı baskın oldu ki, bu hamle yapıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir