3 Eylül 2022 Cumartesi

Sıkıntı olacağı taraflar var, onları da şimdiden konuşuyoruz


Yaz dönemi boyunca, en çok hangi ismi konuştuk dersek, bence cevap Kaan Ayhan. İlk 11 için +3 yerli durumu öyle zorluyor ki, bugün de konuşmak zorunda kalıyorsun. Daha önce de sıklıkla konuştuk, yine konuşalım. Transfer haberlerindeki sirkülasyon o kadar fazla ki, ilk 11 için 3 yerli bulabilmek kolay olmuyor. Sadece 11 diye de düşünmeyin. 11'de oynayan yerlilerden biri olmadığında, yerine yerli yazabilmek lazım. Yabancı yazdığın an, iyi oynayan yabancılardan birini kesmek durumunda kalacaksın.

Kaan Ayhan'ın da joker yapısı olunca, değerli görülüyor. Sassuolo'ya gittiği dönem, bu transferi istiyordum. Sassuolo günleri ise, Kaan Ayhan'a çok bir şey katmadı gibi. Yer yer oynuyor, ana rotasyonun içinde ama hiçbir zaman da 1. öncelik değil. Bazı eksikleri var ve bu da beni düşündürüyor. Ağır bir isim mesela, stoper oynadığında da kısa olduğunu düşünüyorum. İyi bir top tekniği, oyun aklı var. 3 pozisyonu da alternatif altına alabilmesi değerli.

Yine de, stoper oynatsan ağır ve kısa kalacak. Sağ beke geçse, ağırlığı sorun. 6 oynasa, fizik durumu sıkıntı olabilir. Top sendeyken artıları fazla da, rakipte iken sorun yaşanabilir. Fena bir savunma aksiyonu olmasa da, hamleli bir savunmacı da diyemem. Daha sıkıntısı da, bu eksikleri olan ismin, yüksek maliyeti. Sassuolo da bunu biliyor ve yüksekten uçuyor. Hele ki şu an transfer dönemi bitti, yerini de dolduramayacaklar.

4 milyon avro bonservis, 1.5 milyon avro yıllık ücret diyorlar. Bunlar "abuk" rakamlar. Çok gereksiz. Yerli alternatifini arttıralım, kaliteli isimleri takıma katalım da, adı üstünde "kaliteli" isimleri alalım. Alternatif diye düşündüğün ismin maliyeti böyle olmaz. Bu maliyeti verdiğinde, direkt olarak 11'e yazabilmelisin. Kaan Ayhan transfer olursa, mutlaka destek olur, iyi yanlarını ön plana çıkarmaya çalışırız. Sıkıntı olacağı taraflar var, onları da şimdiden konuşuyoruz.

2 yorum:

  1. Gözü karartıp Emin Bayram ve Metehan'a güvenmek lazım. Bu şekilde para saçmanın sonu yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir