10 Eylül 2022 Cumartesi

Şu an, transfer olduğu günlere oranla çok daha önem sahibi


Galatasaray, transfer dönemini en aktif ve iyi geçiren takımlardan biri. Tüm bu transferlerin ardından da, herkesin kafasında 11'ler oluşmaya başladı. 11 için, +3 yerli kuralı da işin zorlayıcı tarafı. +3 yerli adına, 11'den bazı ödünler vermek gerekebiliyor. Transfer döneminin sonunda da, Kazımcan Karataş günün kazananı gibi. van Aanholt, çok kez eleştirilse de, önceliğin o olması istenirdi. Yabancı sol bek de alınabilirdi, vazgeçildi. Şu an, Kazımcan Karataş adına büyük bir fırsat var.

Kendisi "yatırım" olarak takıma katıldı. Altay'da geçen sezon, bir anda kendisini sol bekte buldu. Eksikler vardı ve oraya kaydırıldı. Bu pozisyonda da devam etti. Forvet ya da kanatta devam etse, büyük takımların radarına da girmeyebilirdi. Yerli sol bek kısmı değerli. Oraya kayınca, kariyerinin önünü açmış oldu. Çok yüksek performanslar vermese de, ışık yaktı diyelim. Galatasaray da bu potansiyeli değerlendirmek istedi.

Sol bekte, Giresunspor karşısında izleyebildik. O da kısıtlı süre. İyi bir orta kesti mesela, akılda o kaldı. Sol bek oynayabilen bir futbolcu varken, onun devam etmesini isterim. Berkan Kutlu'yu sol beke devşirme düşüncesi eminim ki vardır ama öncelik Kazımcan Karataş'ın. Potansiyeline inanıyorsanız, şans vermeniz gerekiyor. Bu sürecin, en büyük kazanımlarından biri olabilir. Şu an, transfer olduğu günlere oranla çok daha önem sahibi.

Emre Taşdemir de bir anda A takıma geri döndü. Talibi yoktur diyemem, mutlaka isteyeni olmuştur. Düşük bir maaşı var. Rezerv Ligde forma giyiyor ve takımın kaptanlığını yapıyordu. Rezerv Lig iptal olunca, A takımda buldu kendini. 3. sol bek yedeği olarak takımda kalacak ve bu da kötü bir durum değil. Dursun, şans bulacağından değil. Rotasyonu dolduracaktır. Sol bekte, Ömer Bayram'a oranla da kötü iş çıkaracağını düşünmüyorum.

6 yorum:

  1. emre taşdemir sahada olduğu her an iş yapacak bi potansiyel.

    YanıtlaSil
  2. pva'dan bi an önce formayı almalı. en azından orta açmayı biliyor

    YanıtlaSil
  3. Kazımcan forma bulabilmeli olur olmaz ama şansı hakediyor. Rashica sol tarafa geçerse, arkada Kazımcan yanında Abdülkerim bence şimdiki kadar zayıf bölme olmaz. Romadan bir sol bek ile anlaşıldığı evrak işleri yetişmediği söyleniyor. Ocak ayına sozlesilmis.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir