20 Eylül 2022 Salı

Tribünden, Muslera için de homurdanmalar başladıysa, işimiz var demektir


İlk 11'de, 3 yerli ayarlamaya çalışırken, yerli kaleciyle oynanması gerekiyor diyenleri anlarım. Mantıksız değil çünkü. Bazı noktalarda, yabancı kaleci kullanmanın lüksü olabiliyor. Yine de bu demek değil ki, Muslera'ya maç içinde homurdanmalar başlasın. Konyaspor maçında inanamadım. Tribünden, Muslera için de homurdanmalar başladıysa, işimiz var demektir. Muslera o an tribünlere dönmüş bir şeyler demiş. Tribündekiler de, Muslera'ya ayar vermeye kalkar olmuş.

Muslera'nın son dönemde performansını eleştirdiğimiz dönemler oldu. Yaş ilerliyor, düşüş kaçınılmaz. Bazı eksik yönleri olduğu da doğru ve bu saatten sonra onlar gelişmeyecek. Muslera'nın geçmişi inkar edilemez, kırılma anı olmuştur. Onunla birlikte, birçok başarıya uzandık. Bazı dönemler vardır, Muslera şampiyonluk modunu açar. O modu açtığında da, güvendesin demektir. Tıpkı bu sezon açtığı gibi. Şu an, şampiyonluk modunun 1 tık altında.

Sezona müthiş girdi ve harika ilerliyor. Konyaspor karşısında da çok kritik kurtarışları var. İlk yarıyı geride bitirmen, hatta 2 farkla geriye gitmen dahi olasıydı. O anlarda, Muslera ile ayakta kaldın. Topu hızlı oyuna soktu, sokamadı mevzusuna gelirsek de, belki ondan istek buydu. Ya da o an, böyle olmasını doğru bulmuş olabilir. Maçı kazandın, kalecin de iyi bir maç çıkardı. Şu noktada eleştirilecek bir şey yok.

Muslera'nın ayakları, oldum olası iyi olmadı. Müthiş toplar atmasını beklemiyorum. Oyunu hızlandırma tarafında çok da kontrollü hareket etmez aslında. O an bu şekilde hareket ettiğinde, bence biraz daha sakinlik arıyordu. O sakinlik de zaten Galatasaray'a maçı getirdi. Genel olarak da, biraz daha sakin hareket etmek lazım. Kaliteli ayaklar var ama koş koş içinde, güçlü bir düzenden söz etmek mümkün olmuyor.

12 yorum:

  1. Muslera ya laf söyleyen taş olur. Tek başına şampiyon yaptığı zamanları unutmak mümkün değil. Fakat bu saçma yerli kuralı nedeniyle bazı maçları kalede okan kocuk ile oynamak zorunlu hale geldi maalesef. Konyaspor maçında oyun bir ara öyle koştur koştur işine döndü ki birilerinin maçı kontrol etmesi gerekiyordu ve eminim okan hoca Muslera ya bununla ilgili talimat vermiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ayrı konu da, maç içi anlamsız sesler yükseliyor.

      Sil
  2. Muslera normalde sezona bu kadar iyi başlamaz zamanla performansı arttırır şampiyonluk moduna açardı ama bu sezon çok iyi başladı şampiyonluk moduna doğru gidiyor eleştiri homurdanma mantıksız ve gereksiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon inanıyor demek ki :)

      Sil
    2. Isim transferlerin yapilmasi özellikle Torreira'nin etkisi oldu bunun yaninda, Mertens, Icardi ve Mata da cok büyük oyuncular sonucta gecen sene ile aradaki farki ve bu seneye verilen önemi anladi kaptan cok daha ciddiye aliyor bence.

      Sil
    3. Form durumu da değişkenlik gösterebiliyor..

      Sil
  3. Muslera bu performansta iken değiştirmek çok saçma olur. Önce Muslera yazılır kadroya şu aşamada. Sakatlık vb bir durum olmazsa Muslera devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu performansla mümkün değil değiştiremezsin.

      Sil
  4. bu kötü yanı geldiğinde beri hep vardı. bazen çok iyi kontra atak şansı yakalayacakken bile topu bekletiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyaspor maçındaki hamleleri bence doğruydu Muslera'nın.

      Sil
  5. Gomis gibi o da çok diri girip sezona şaşırttı herkesi. Yabancı kontenjanına değecek kadar Okandan üstün performans vermesini beklemiyordum ama şu haliyle kesmez hoca, son maçta 2 tane çok kritik kurtarış yaptı , ki bence golde yer tutuşu ideal değildi ama fazlasıyla telafi etti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş girdi sezona. Bu da planları doğal olarak değiştirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir