15 Eylül 2022 Perşembe

Uyum, bir arada oynayıp, ısrar edilince oluşuyor


Midtsjö döndüğünde, Oliveira'nın yerine oynamalı diyenler var da, öyle olacağını düşünmüyorum. Hücum odağıyla hareket eden Galatasaray'ın, saha içindeki en büyük akıllarından biri. Mertens, ne kadar oyun kurucu gibi oynasa da, Oliveira'nın hücum noktasında daha önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle de şu aşamada. Şu an, Mertens için "rol" çatışması var ve rakip yarı sahada pek kalamıyor. Galatasaray, rakip alanda baskısını ve orada kalma süresini arttırınca, Mertens'in tabelası da beraberinde gelecek.

Orta saha merkezinden de skor katkısı almak değerli. Oliveira'nın Porto döneminde, ciddi gol sayılarına ulaştığı dönemler var. Bunu Galatasaray'da da yapabilirdi. Ligin ilk 6 haftasında, 4 tane direkten dönen topu var. Duran topları mükemmel kullanıyor, müthiş şutlar da çıkarmaya başladı. Saha içinde oluşmaya başlayan uyumla birlikte, rakip ceza sahası içine de girmeye başladı. Gol atmaya başladığında, bunun devamı da gelecek.

Torreira da mühim tabii. Orta sahadaki savunma kalitesi, temposu ve aklı üst düzeyde. O da mesela topu iyi kullanıp, hücuma da yaklaşarak, rakip savunma arkasına adam sarkıtabiliyor. Savunmadaki varlığı ise, Oliveira'nın hücum odağını arttırmasına sebep. Midtsjö, topla çıkışları iyi, yine oyun aklı olan bir orta saha. Temposu yüksek, oyunun 2 yönünde var. Oliveira'nın ise hücum tarafı başka bir seviyede. Bu yüzden de, Galatasaray futbolu içerisinde değerli.

İş biraz da uyum. Torreira ile birbirlerini tanımaya başladılar, Mertens ve kanatlar adına da bu geçerli. O yapı birlikte forma giydikçe büyüyorlar. Olveira bu hücum katkısını, ilk haftadan bu yana veriyordu. Yapı uyumsuz olduğu için, attığı pasların değerini göremedik. Bugün ise o pasların dönüşümü pozisyon oluyor. Kasımpaşa karşısında yaptığı asist mükemmeldi. Maç istatistiği de, oyunun 2 tarafında oldukça iyi. 1.01 asist beklentisi, 3 kilit pas, 3 şut, 1 asist gibi hücum rakamları. 3 top kazanımı, 3 araya girme de savunma kısmı.

8 yorum:

  1. Galatasaray'ın dördüncü Fatih Terim döneminde en büyük problemlerinden biri kadro istikrarıydı. Okan hoca ile şimdilik bu konuda iyiyiz.

    YanıtlaSil
  2. Oliviera şut atiyor, isabetli şut atan adam rakibi üzerine ceker Oliviera ceza sahasina yaklastikca cevresine bakin kac futbolcuyu oyaliyor Gomis, Mertens o arada adam kacirabiliyor Juvetus'a attigi frikik gibi isler yapabiliyor, ayrica Oliviera'nin milimetrik asistleri var her mac Midstjö öyle bir oyuncu degil arada cok fark var, sakat degulse Oliviera oynar adam tam aciliyor kesmemek lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum yönü bence çok güçlü ve akılcı. Büyük koz.

      Sil
  3. Benzer seyleri Torreira icin duyuyoruz son günlerde özellikle Fenerli yorumcular yok Torreira boyu kisa diye top kaptiriyormus (Albulkerim Durmaz) yok defolari varmis (Serdar Ali Ç) kamp görmemis gecen sezon surekli 11 oynamamis oyuncularimiza bir karalama kampanyasi var su an yogun olara.
    Torreira bugun acijlama yapmis kamp görmedim yeni kendime.geliyorum diye su an izledigimiz bu adamin yuzde 50si, Oliviera icin de bu böyle su an Roma günlerine dahi dönemedi biraz zaman verin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma sapan eleştiriler onlar, ben takip etmiyorum bile.

      Sil
  4. Midstjo rotasyon için muazzam bir oyuncu. Uzun maratonda sakatlıklar, cezalar, formsuzluklar, dinlenmesi gereken oyuncular olacak. Kenardan gelip tempo ve akıl katacak oyuncu lazım olacak. 11'deki oyunculardan çok az bir kalite farkı var Midstjo'nün ama Torreira, Oliveira kesinlikle daha önde. Yabana atmamak lazım. Midstjo değersiz değil, diğerleri daha değerli sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö farklı bir adam, Oliveira bambaşka. Maçına göre kurgu almak başka da, kazanmak istediğin maçlardaki 11in belli. Oliveira yerine Midtsjö olmaz, hücumdan ödün verirsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir