29 Eylül 2022 Perşembe

Yaz dönemi, transferini ilk konuştuğumuz isimlerin başında, Denayer vardı


Yaz dönemi, transferini ilk konuştuğumuz isimlerin başında Denayer vardı. O dönem adı konuşulurken, alamayız diye de düşünüyordum. Hatta bu ismi, Ocak / Şubat gibi, yeni sezon adına konuşmuştuk. Dış basında, görüşme olduğuna yönelik haberler vardı. 27 yaşında, Belçika Milli Takım'ında yer alan ve hala Avrupa'nın en hızlı ve atlet stoperlerinden biri. Sakatlığı olur, düşüş de yaşayabilir ama yaş 27. Bu cv ve kalite de, Avrupa'da iyi bir teklif bulur diye düşündüm.

Sevilla, yana yakıla stoper aradı mesela. Bu ayarda bir takıma gider diye bekledim. Bence o teklifleri de almıştır. Bu yaşta, öyle bir para beklentisine girdi ki, parası olan da onu almayı düşünmedi. Teklif aldığını mutlaka düşünüyorum. Hadi Sevilla'lar, onun hayal ettiği paraları vermek istemedi. Premier Lig içinde nice takım var. Bonservisi de elindeyken, mutlaka o hamleyi yapardı. Bu yaşta, ilginç bir kariyer yönetimi.

Sonrasında ise, Galatasaray'a mı, Beşiktaş'a mı, Fenerbahçe'ye mi gidiyor diye konuştuk. Eminim ki herkese önerildi ve o da istediği teklifi alsa, Galatasaraylıyım diye düşünmezdi. Bu takıma kattıkları var, bizi bekleyişini de unutmam ama bugün değişti. Futbol yönetimi, Cenk Ergün'de olsa, o istediği rakamı da alırdı. Bu transferi, böyle rakamlarla gerçekleştirmediğimiz için doğru yaptık. Nelsson da kaldı ki, varlığında zaten iş lükse kayacaktı.

İşin komiği de, transfer dönemi boyunca, Avrupa'dan hiçbir takıma imza atamamış olması. Gün sonunda boşta kaldı. Belçika Milli Takım'ına yine seçildi de, kulüp bulamaması halinde, Dünya Kupası kadrosunda olmayacağı açıklandı. O da Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti ve Shabab Al-Ahli Dubai ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık da 1.5 milyon avro kazanacak. Dünya Kupası için bu hamleyi yaptı diyeceğim de, futbol kalitesi ciddi anlamda düşecek. 1 yılda, istediği rakamın uzağında kalıp, yeniden Avrupa'yı denediğinde de o rakamı bulanayacak.

11 yorum:

  1. Yakında anadolu takımlarına yolu düşer. Üzücü...

    YanıtlaSil
  2. Çok şaşırdım.Ne istedi acaba?Tuhaf bir kariyer yönetimi.

    YanıtlaSil
  3. Neden kimse o paraları vermedi biliyor musun? Çünkü o paraları edecek bir oyuncu değil. Bize gelseydi verilebilecek para 1 bilemedin 1.2 milyon dolar gibi bir para olurdu en fazla. Daha fazlasını vermeye değmez.

    YanıtlaSil
  4. Daha az maaşa razı olup uzun vadede çok daha fazla kazanabilirdi. O potansiyeli var. Çok büyük bir kariyer planlama hatası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl sonunda, bakalım ne düşünecek.

      Sil
    2. Ne potansiyeli varmış acaba? City altyapısında o kadar kaldı 2 sezon bizde kiralık kaldı sonra Fransa ya gitti sonrası ise marsilya sözleşme bile yenilemedi. Takım bulamadı bu adam farkındaysan transfer sezonu boyunca. Hala diyorsun ki potansiyeli vardı. Bu yaştaki adamın potansiyeline değil yeteneğine yatırım yapılır ki o yatırım da istediği paraların karşılığı olmaz. Abartmayalım denayer i bu kadar.

      Sil
    3. Lyon'da boşuna kaptan olmadı :)

      Sil
    4. Buradan yanıtı vereyim. Saçma sapan bir yorum atılmış, o yorumun yayına alınması, arkadaşlarımın kaliteli düşüncelerine haksızlik olurdu.

      Son sezonuna kadar, Ligue 1'in en iyi stoperlerinden. Hala Avrupa'nın en hızlı ve atlet stoperlerinden. Ayrıca, Belçika Milli Takım stoperi. Ve ayrıca, Lyon'da adamı boşuna kaptan yapmazlar o yaşta.

      Senin seviyede düşmeyerek, ciddi yanıt yazıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir