25 Eylül 2022 Pazar

Yine de o iştah yüksekti ve önümüzdeki günler adına önemli taraf bu


Mata, Icardi'ye oranla daha hazır bir görüntü verdi. Icardi'nin "uyum" tarafında zamana ihtiyacı olacak. Son 1-2 günde, eşiyle ayrılığı gibi bir durum da oluştu ve hayatı bu şekilde çalkantılı. En son o çalkantı yaşandığında, futboldan kopmuştu. Bugün ise, futboldan kopacak gibi durmuyor ve İstanbulspor karşısında da iştahlıydı. Bitiremediği oldu, yanlış tercihler de vardı. Yine de o iştah yüksekti ve önümüzdeki günler adına önemli taraf bu.

Biraz da o iştahı, hataları getirdi diyelim. Hata neydi dersek, rakibi eksik yakaladığımız anlarda, pası değil de çalımı düşünmesi. Pası düşündüğü, asisti denediği anlar da var. İlk andan itibaren bitiremedik. Eksik yakaladığımız anlarda ise, ısrarla kendisi zorladı. Hemen sağı ve solunda boş isimler vardı. Özellikle de, Barış Alper Yılmaz'la o frekansı yakalayamadılar. 2. yarıda da, Barış Alper Yılmaz'ın Icardi gibi zorladığını gördük.

Koşular güzel. Israrla koşu gösterdi ve Mata da o topu kendisine attı. Mesela bu uyumu yakalasak, Mata / Icardi işbirliği ile hücumu taşırsın. Bu koşular da, rakip savunmanın dengesini bozuyor ve o alanları açıyor. Açılan alanı, Barış Alper Yılmaz'ın da iyi değerlendirdiğini gördük. Hücum adına, özellikle de ilk yarıda işler keyifliydi. Girilen çok fazla pozisyon var ve böyle anlarda da maçı kopartabilmek lazım.

Adana Demirspor maçında Gomis oynar. Icardi de az bir süre daha kenarda bekler. Gomis'in, Icardi kadar hareketli olması zor da, seni 3. bölgede tutmak adına da daha iyi iş çıkarır. Biraz da uyumla alakalı sıkıntılar. Icardi, ilk kez 11'de ve oynadığı isimler de genelde kenarda olacak futbolcular. Milli Takım'dan dönüşler olacak, çok kaliteli futbolcular gelecek. Oynayanı da, kenarda bekleyeni de oldukça kaliteli.

6 yorum:

  1. İcardi nin son şansı belki de burası. O yüzden kendini ispat çabası içerisinde belki de ama çok savruk bir karakteri de var ne yazık ki. Belki de olmayacak burada da ve bundan sonra ki kariyeri de tepetaklak gidecek jardel in kariyerinde olduğu gibi. Mata ise başka bir karakter. Aslında tam olarak karakterli bir oyuncu. Sorunsuz profesyonel kendine bakan sessiz sedasız işini yapan bir profesyonel. İcardi kendimi ispatlayacagim hırsı içine girmez topunu oynamaya odaklanırsa kendisini durdurabilecek defans şutunu çıkarabilecek kaleci bu ligde yok. Hele ki doğru beslenirse kaleyi gördüğü yerden mesafe tanimaksizin gol atabilen bir oyuncu. İş İcardi nin kendisinde olduğu kadar saha da olduğu sürede ona uygun oyun kuracak teknik ekibe de bakıyor yani biraz. Başarılı olmasını umuyorum vede istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şansı da kullanmak isterse, iyi bir adrese geldi. Burada büyüyebilir, daha da önemlisi, yeniden sevildiğini hissedebilir.

      Sil
  2. ADS maçında umarım Gomisle değil Seferovic veya İcardi ile başlarız. Rashica'yı ne zaman ve nasıl oynatacağız? Bence kadroda biraz rotasyon yapma zamanımız geldi. Bu maç Torreira yerine Özgür Baran veya Midstjo ile başlanabilir, Torreira dinlendirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis oynar gibi duruyor. Icardi sonradan dahil olur.

      Sil
  3. Icardi ile Neymar aynı cinsler cidden. Kafayı topa verseler sınırları yok. Üst düzey futbolcular. Icardi özel hayatını sahaya yansıtmadı henüz. Burada son şansını değerlendiriyor kendisi. Tabela anlamında çok şey bekliyorum kendisinden. Bunu başarırsa zaten birdaha göremeyeceğimiz bir oyuncu ne yazık ki. ADemir maçında Seferoviç ile başlanması gerektiğini düşünüyorum. 3. Alanda sürekli hareket gereken bir maç Gomis bizi nereye kadar taşıyabilir? Bu Gomis bizden gitmemiş olsa şimdi heykelini dikmiş olurduk bu sezonla birlikte. Lakin ileride gereken hareketi 30 dakika belki kaldırır kendisi Adana hareketli takım bundan dolayı Seferoviç ile başlamak daha iyi olur. En azından son bir şans daha demiş olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seferovic de oynarken çok ışık yakmadi. Mertens de var şimdi. Orada öyle bolluk var ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir