14 Eylül 2022 Çarşamba

Yine de, rotasyon adına yerli sorunu yok


Transferin son günlerinde, takımdan birçok yerli futbolcu ayrılınca, "acaba bir sıkıntı olabilir mi" sorusu oluştu. Sadece 11 açısından düşünmeyin, kenardan hamle yapabilme noktasında da. 14 yabancı hakkını doldurup, 2 de U21 hakkını kullanınca, elde 16 tane yabancı futbolcu var. Hepsi de süre alabilecek, kaliteli isimler. İlk 11 için o kadar değil ama, kenardan yabancı hamlesi yapabilmek için, resmen "satranç" dönecek. Yine de, bence "yerli" sorunu yok.

Okan Hoca'nın sevdiğim özelliklerinden biri daha. Az buçuk süre alacak tecrübeli yerliyi takımda tutmaktansa, o boşluğa "genç futbolcusunu" kaydırıyor. Emre Akbaba beklemesin de, Hamza Akman beklesin ya da Taylan Antalyalı beklemesin de, Baran Aksaka beklesin diyor. Doğru kadro mühendisliği de budur. O da gelsin, bu da gelsin demeden, rotasyonunu "altyapıdan gelen gençlerle" doldurman gerekiyor.

11 açısından bakınca, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Abdülkerim Bardakcı ile +3 işini çözüyorsun. Abdülkerim Bardakcı'nın alternatifi Emin Bayram, stoper tarafında yerli sorunu yok. Kanatlarda ise bu 2'liden biri olmadığında, kenarda iyi yabancılar beklediğinden, 11 içinde farklı bir yabancıyı yerliye döndürmek gerekecek. Yusuf Demir'i yerli olarak oynatabilsek, elimiz oldukça rahatlayacaktı.

Orada da akla sol bek geliyor. En zayıf halka orası çünkü. Berkan Kutlu devşirilebilir, Kazımcan Karataş da var. Bu iyi takım içinde de, sol bekte yerliye dönünce sorun yaşamamak lazım. Maç içi hamlelerde ise, Berkan Kutlu'nun orta sahaya geçmesi önem arz edecek. Bu sayede, özellikle kanatlar için +1 yabancı hamlesi yapabilirsin. Bir ihtimal de, bazı maçlarda Muslera yerine Okan Kocuk'un oynaması. Bunu da ciddi ciddi düşünmek gerekecek. 

8 yorum:

  1. Büyük takımların yedeklerine bakarsanız, çoğunun yarısı altyapıdandır. Türkiye'nin açık ara en iyi altyapısı bizde olduğuna göre, bu adımı atmamız çoktan gerekiyordu. Seneler boyunca yerlilere çılgın derecede para yatırdık, belki de yüzde 10'undan faydalanabildik. Altyapıya gözü kapalı güvenen bir hocaya sahip olmamız çok sevindiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. 17 - 18 kişilik net rotasyonlar oluşur, gerisini altyapıdan gençler tamamlar.

      Sil
  2. Muslera'dan Okan'a geçmemiz lazım artık. Okan geçen sene oldukça iyi performans gösterdi. Bu şansı hak ediyor. Ancak Muslera'nın hala 2 senelik sözleşmesi var. Nasıl olacak bilmiyorum. Yedek bekletmek için çok lüks, oynatmak içinde öyle olmaya başladı. Umarım iyi performans verirde, kalede neden yabancı kullanıyoruz dedirtmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ben de düşünüyorum. Mevcut kural içinde gereklilik maalesef.

      Sil
  3. Okan ve Barış rotasyonda düşünülmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz'ın da önü biraz tıkandı.

      Sil
  4. Emre Kılınç 4-5 maçta fırsat gelip de 15 dakika oynamak bekleyeceğine Hamza Akman, Baran gibi oyuncular beklesin. Çok mantıklı bir yaklaşım kesinlikle. Böylelikle gençler de geleceğe daha umutlu bakat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm iddialı takımlara bakın, hepsi bu şekilde rotasyon kurguluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir