20 Ekim 2022 Perşembe

Alanı da bulunca, durdurulması güç


Yusuf Demir, çok da iyi bir maç çıkaramadı. Sakatlıktan döndü, bir de 4-4-2 oynayınca, biraz kaleden uzaklaştı. Rashica için ise 4-4-2 ideal düzen. Tempolu ve hızlı bir kanat. Alanı da bulunca, durdurulması güç. Gole de bir o kadar yakın. Werder Bremen günlerinde, bu özelliği üzerinden tutuluyordu. İngiltere dönemi, belki takımı kaynaklı iyi geçmese de, Rashica oldukça istikrarlı ve iyi bir futbolcudur.

Daha öncesinden şans vermek gerekiyordu. Orada da +3 yerli durumu zorluyor. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ü kesmek kolay olmuyor. Yerli opsiyon üretilebilirse, kanatta Rashica'yı izlemek lazım. Kayserispor maçında o opsiyon oluşturulsa da, Mertens'i kanatta izledik ve bu da hataydı. Rashica'yı orada görsek, Kayserispor'un sağ kanadı bu kadar kolay çıkamazdı. Çalışkan da, ön alana hareket getirecekti.

Kastamonuspor maçı ölçü değil de, yine de futbolcuların kazanacağı özgüven açısından değerli. Rashica da iyi oyun ve golleri bulunca, pasını atmıştır diye düşünüyorum. Alanyaspor karşısında mutlaka sahada olmalı. Kerem Aktürkoğlu da mesela, skoru almamıza rağmen, oyuna girdiğinde oldukça istekli ve ciddiydi. Rashica'nın güzelliği, her 2 kanatta oynayabilmesi. Hatta sağ kanatta, biraz daha iyi buldum.

Hem çizgiyi kullanıyor, hem de kat edebiliyor. Hızlı, çok çalışkan, gole yakın. Sağda Boey ile düşününce de, o kanatta müthiş bir dinamizm anlamına gelecek. Hareketlilik, ön alandaki çalışkanlık düzeyini arttırmak önemli. Kanatlarımız sadece kat edip, şut atmaya çalışıyordu. En azından 1'i dikine oynasa, rakibi de kararsızlığa sürükleyeceksin. Rashica, biraz olsun Bundesliga günlerine yaklaşınca, takımda tutmakta zorlanacağımız bir isim olacak.

6 yorum:

  1. Kesinlikle Yunus'un yerine sağ kanatta oynamalı. Yunus yedek bekleyecek. Sol kanatta da Kerem oynamalı.
    Bu ikisi için ya Kazım sol bek, ya da Berkan orta saha opsiyonları olabilir. Bence hoca Berkan'lı dizilişi deneyecek. Kazım'da o umduğu sol kanat beki ışığını göremedi.
    Devrede ilk iş sol bek almak olmalı. Hatta bir de gelecek vadeden yerli kaleci. Doğan misal olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanadı da, iyi oynuyor bir de. Bir kanadın kat ederken, diğerinin çizgiyi kullanışı değerli olur.

      Sil
  2. Rashica'nin pas ve ortalarini de özellikle Kerem'e göre cok daha iyi buldum hep bakarak ve adamini görerwk atiyor ezbere tek orta actigini görmedim, büyük kalite bize göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha hızlı, topla çok iyi dikine oynuyor ve rakibi kararsızlığa sürüklüyor.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir