23 Ekim 2022 Pazar

Galatasaray 2-2 Alanyaspor, hakemi de mi yeneceksin?


Bu maç sonunda, "hakemi de yeneceksin" söylemi devam ediyor mu? Hala hoca mı eleştiriliyor. Değişikliklere, takımın arkaya yaslanmasına mı takıldınız? İlk yarıda 4 tane gol attın, 2'sini verdiler. Bence 2'si de gol de, 2.'si daha bir gol. Rakip ceza sahasının çevresinde oynuyorsun, müthiş bir baskı ve coşku. Sayısız pozisyona girdin, rakip kaleci yine kurtarış rekoru kırmış. 4 tane attın, 6 tane de atardın. Ama hakem istediği sürece ve istediği ölçüde skora etki ediyor. Ne yaparsan yap, kazanamıyorsun.

İlk yarıda, oynayabileceğin en iyi oyunu oynuyorsun zaten. Bunun daha ötesi ne bilmiyorum. Maça müthiş hazırlanmışsın, doğru kadro sahada. Coşkuyu yakalayıp, farka koşuyorsun. 1 kırmızı kart, işin tüm seyrini değiştiriyor işte. 10 kişiyken de kazanırdın, daha önce kazandın. Mesele o değil. İş, o kırmızı kartta kalmadı ki. Hoca panik oldu diyorlar, kimde kafa kaldı? Okan Hoca değil, x olsa şu ortamda ne değişecek?

İlk yarıda oynadığın oyunun üzerine mi çıkacaksın mesela? Hakemleri mi yeneceksin? Okan Hoca haklı, sana savaş açtılar. Operasyon var ve operasyon denildiğinde akıllara gelecek "en önemli çocuklardan" biri de sahada maçını yönetiyor. Kendisine verilen o operasyonu başarıyla uyguladı. Farka koştuğun maçı aldı ve senin kazanamamanı sağladı. Her maç hakem konuşuyoruz, sürekli haklı isyan halindeyiz. Her maç da, bu rezaletin boyutu büyüyor.

Şampiyon falan olamayacağız, kimse umutlanmasın. Hoca değişse de, bundan iyi top oynamayacağız. İzin vermeyecekler çünkü. Şampiyon belli olmuş, talimatlar açık. Geçen yıllar, Fenerbahçe / Trabzonspor kavgasıyla geçerken, bugün "hakemler" konusunda aynı noktadalar. Hakkın gasp ediliyor, bunu da alelade yapıyorlar. Adam korkmuyor bile, niye korksun? Arkası sağlam, talimatı açık şekilde almış ve onu koruyanlar var.

Galatasaray yöneticileri de "her masadayız" demeye devam etsin. Hiçbir masada değiliz. Olmadığımızı görüyoruz çünkü. TFF'ye ziyarete gittin, ne değişti, istediğin ne oldu? Daha beteri başına geldi. Bu saatten sonra, "maçı oynanmaz hale getirmekten" başka bir yol yok. Saha içinde kalmayacaksın. Hatta son düşündüğün nokta "saha içi" olacak. Maçın kralı saha dışında oynanıyor. Bugün şampiyonluğu kaybedersin ama göstereceğin dirayet sayesinde, yarınları kazanabilirsin.

34 yorum:

  1. Takımın dengesini bozdular. Artık taktik teknik konuşamayız.Denge bozulduğu zaman toparlayamazsın ve toparlatmazlarda.Yönetim şampiyonun belli olduğu ligde şampiyonluk hedefimiz yok ve formalite maçları yapacağız şeklinde açıklama yapamalı.Ligin daha başında bu oluyorsa sonunda doğru neler olur. Gençleri de görelim sonraki maçlarda. Ne de olsa şampiyon belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içini konuşamazsın artık. Konuşacak bir şey bırakmadılar.

      Sil
  2. Her satıra harfiyen katılıyorum şampiyon belli bizide yapmayacaklar o da belli sadece bir ekleme yapmak istiyorum, maç önü yaptığımız kareografinin içeriği yüzünden gsye karşı savaşta 1 adım bile geri atmayacaklar asıl en önemli konulardan birisi bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl maç artık saha dışında, orada oynayacağız.

      Sil
  3. (Emre)
    Hakem direk etki etti. Boey atilia takim oyundan koptu. Nasil olsa bize kazandirmayacak dusuncesine kapildilar gibi.

    Yønetimin yapabilecrgi en radikal en agir hamle maca cikmama olur. Ulke futbolu yerlerde. Ve her turlu skandal yasaniyor. Tek yapilmayan maca cikmama kaldi. Yapilmasi lazim. Bøyle bir hamle ligin gelecegini cok etkiler, hem ekonomik, hem PR anlaminda cok cok buyuk zarar verir. Ve belki bøylece daha buyuk bir zarari ønlemek icin bazi degismeler olur. Taraftar olarak protestomuzu, tepkimizi bu sekilde gøsterilmesini istiyorum. Kulupten yapilam hicbir aciklama, hicbir TFF'ye cikarma fayda saglamadi, saglamazda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maça çıkma, maça çık ve direkt dön soyunma odasına. İşi çirkinleştirmek adına her şeyi yap. Belki bugünü kaybedersin ama yarınları kazanırsın.

      Sil
  4. Vallahi icardinin golünü iptal etti bişeyler kolluyor dedim. Kollama ile kalmadı. Kastamonu maçından daha iştahlı bir takım görüyorduk 7 atsa 8 için saldıracak ama bir el freni bir kırmızı ilk yarının sonunda 2 ye 2 iken oyunu bitir. Resmen 40 bin kişinin önünde ve hafta içi yapılan açıklamaların dumanı tüterken yüzümüze güle güle sizi bellerim dedi adam. Bu adam bırak bizim maçta düdük çalmayı bir daha düdük çalarsa yönetimimiz adam değildir. Çünkü bugün yapılan gövde gösteriydi. 7 atsan şampiyonluk yolunda millet ayağını denk alsın mesajıydı ama oturun yerinize dediler. Bu kadar açık ötesi yok. Kaç senedir oynanan bir en güzel oyundu belki ama içine ettiler. Yönetim reisle mi görüşür, maçlara çıkmama kararı mı alır bilmem ama altta kalırlarsa geçen seneki gibi ensemize vurup lokmamızı almayı alışkanlık haline getirirler. Çok büyük tepki verilmesi lazım bu herifin hakemliğini sonlandırmalı ilk iş olarak. Yoksa ne oynarsan oyna seni yerler. Bu herif düdük çalmayacak artık. Yoksa onca transfer, o kadar taraftar boşu boşuna gelmiş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tertemiz gol. Ben en başında kokladım o olayı. Fauller, bence 1 penaltı daha var. Çalmıyor hiçbirini.

      Sil
  5. geçen sezonun kopyası. fatih hocayla yollar ayrılana kadar bizi her maç katletmişlerdi. hocanın ayrılığından sonra ise bizi salmışlardı. ama görünen o ki bu sezon onlar için yine korku ve tehdit oluşturduğumuzdan yine önümüzü kesiyorlar. her maçta apaçık belli ediyorlar bunu. umarım kinlerinde ve günahlarında boğulurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun Fatih Hoca değilmiş işte. Dediğim noktalardan biri de buydu.

      Sil
    2. Fatih Hocam yıllardır bu Mhk ve TFF tarafından hiç sevilmedi. İnanın sadece o var diye bize bunlar yapılıyor diye düşündüm. Ama hedef Fatih Terim değil direkt camia imiş. Şimdi finalde bu akşamın telafisi yok. Lakin bu konu gerekli her yere şikayet edilmeli. Bu maç belki de şampiyonluğu bıraktığımız maç olacak çok değerli bir 2 puan burada kaldı. Oyuncu, hoca gününde olmaz eleştirilir. Kayseri maçı gibi mesela. Yaz hocaya onu. Peki bizim için Gomisin attığı goller son dakikalarda gelen galibiyetler aslında rakibe değil TFF ye karşı atılan goller miydi? Yahu olur eyyam zaten var. Hep oldu olacak da ama bu kadar başında bu kadar aleni şekilde görmedim ben. Kağıda şampiyonu yazıp hakeme vermişler ona göre oynat demişler. Senaryolara eşlik etmeye lüzum yok. Gerekirse ligden çekilin. Bu denli pis bir adaletsiz ortamda ligden çekilin. Yerli sorunu diyoruz. Çözdüğümüz anda bir fren. Sakat oyuncu diyoruz çözdüğümüz anda bir fren. Takım oturdu diyoruz başka bir fren. Geçin artık bunları. Hakem denen bu aşağılık kahpeler ile bu lig bitmez. Bitirtmeyiz. Erden Timur sonuna kadar da arkasındayız.

      Sil
    3. Net camia. Hoca gitti, tablo aynı..

      Sil
  6. Galatasaray’ın sorunu bitirmek değil. Oyun sistem değil sadece saha içi hakemler. Hakem Galatasaray’ı doğrayamayacağını anladığı anda kırmızı kartına başvurdu. Oyundan düşürdü ne zaman istek arzu ile oyuna ortak olsak hakem eyyamlarına devam etti. Kenarda Okan hoca değil Fatih hoca olsa sezonu kapatmıştı şu anda. Öyle bir ceza alırdı. Abdülkerime çıkan kırmızı kart maçı değil sezonu tehlikeye attı. Kartlar geçersiz sayılması için ellerinden geleni yapmalı yönetim. En sert şekilde yaptırımlar uygulanmalı. Galatasaray’ın tüm rakipleri maçtan sonra insandır hata yapar diyor. Bu kadarı tesadüf olamaz artık. Kesin ve katti olarak bu sezon riske girmiş durumda. Tamam bu gün geçti bitti gitti yarın aynı adamlar sahada topa rakibe dokunurken 3 kez düşünecek. Bu yapılanlar psikolojik bir baskıdır üzerinde kurulan oyuncuların. Sahada yaptığımız olumlu giden herşeyi çöpe attılar. Sistemin oyunun takımın zirveye ulaştığı bu maçta biz bunları konuşuyor olmamalıydık. Allah kahretsin bu ve bunun gibi tetikçileri. Hakkımızı yiyen tüm hakemlerin çoluğundan çocuğundan çıksın. Haram olsun benim bizim hakkımızı yiyenlere sen buraya al getir Ronaldo Messi aynı takıma koy yemin ederim bu hakemler o takımı küme düşürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. En önemli problemi hakemler, var, maçı yönetenler..

      Sil
  7. Alenen saha içine oyuna etki eden bir hakem. Kim nasıl ne şekilde dur diyorsa demeli. Ama bu şekilde nereye kadar gideceğiz. Saha içinde herşeyin doğru olduğunda. Dışardan gelen müdahalelere mani olamıyoruz. Henüz kaybedilmiş birşey yok. Ve kaybetmemek için dışarıdan gelen tüm müdahaleleri engellememiz gerekiyor. Galatasaray sahada çok sağlam durdu 11-11 gitse maç gol olur yağardık. Uyum vs herşey tamamlanmış. Biz bunları konuşmak istiyoruz. Dediğim gibi geç değil. Oyunu bozduğumuz anda lige ortak oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-0 öne geçsen, 3-3 olacak maç. Getirecekler oraya..

      Sil
  8. İşte geçen yıl aynı dümenler döndü. Senaryo aynı senaryo. Geçen yıl masada kaybettik. Bu sene aynı senaryo ilk maçtan itibaren göz önünde. Bir tane temiz maç yok. Bir tane hatasız maç yok. Var keşke hiç olmasaydı. Yada Galatasaray maçlarında kullanılmasın. Başkanın da dediği gibi sadece bizim golleri iptal etmek için olan bir sistem.

    YanıtlaSil
  9. Bu kansızları gerekirse UEFA ya şikayet etmek lazım. Türk futbolunda darbeye ihtiyaç var. Vallahi öyle bir duruma geldik ki. TFF binasını kurşunlayanlara hak verdim. Kim olursa olsun hangi takım olursa olsun demiyoruz bize ver ona verme. Alanya nın penaltısını ver. Ama bizim gollerimizi penaltılarımızı da yeme. Yalandan maçı manipüle etme. Bu şeref yoksunlarını UEFA mı Fifa mı kime ne şekilde şikayet ediliyorsa edilmeli. Neden temiz güzel bir maç izleyemez olduk. Neden teknolojinin bu denli gelişmesine rağmen taş devrinde gibi davranıyoruz. Var mı konuşalım her maç. Sistem dedik oyun uyum istek arzu dedik. Hepsinin olduğu maçı bir şerefsiz manipüle ederken ilk yarı hakemi de kenara almak gerekiyordu. Düdüğünü cebine koyup evine yollanmalıydı. Adalet varsa adaletten bahsediliyorsa bu hakemi birkez daha maça çıkartmamalılar. Aliler bitmez eyyamcılar sona ermez ama hatalı bir karar varsa o hakemi 2. Yarıya çıkartmamak 2. Yarıyı gerekirse oynatmamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu oynatmamak, kilitlemek adına her türlü adım atılmalı.

      Sil
  10. Problem Kerem mi Yunus mu diye konuşmaktan şu ahlaksız herifleri konuşmadık. Hep sümenaltı oldu. 10 maça da etki ettiler. Ama yönetim de biz taraftarlar da hep saha içinde şunu al bunu koy. Bu niye oynadı şu olsaydı. Kerem idi Yunus idi derken sezonu çalıyorlar bizden. Bu gün sahada istediğimiz oyunu oynamasak yine hakem diyecek miydik? Hata başından beri yönetimde, biz taraftarda. Oyun oynamak için akan oyun lazım. Kereme yapılan faulleri derlemişler bu sene az önce seyrettim. Çocuğa yapılan faullerin %80i çalınmamış. Yunus aynı şekilde. Biz sadece oyunu sistemi
    Konuştuk. Kayseri maçı hocanın hatası tamamiyle. Ama onun öncesi? Saha içini konuşa konuşa bu ahlaksız heriflerin işi bu raddeye getirmesi bizlerin suçu sandılar ki yine Okan konuşulur. Değişiklikler hatalı olur Okan’a yükleniriz bunu düşündüler sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içini konuşamıyoruz. Ne konuşalım, ne ifade edecek?

      Sil
  11. Bilinçli bir şekilde iki sezondur oyun dışı birakiliyoruz. Tetikçilerle doğrudan maça etki ediyorlar ve sonuçlarla sonraki maçları da belirliyorlar. Bu hafta çok kritikti, maçı alıp hava yakalayacaktık ve bunu bilerek aleni bir şekilde dogradilar. Bu zihniyetle bizim şampiyon olma şansımız yok. Biz taraftar olarak bu kadar kırıldık, oyuncular ne yapsın. Takım ligden mi çekilir, başka bir şey mi yapilir bilmiyorum ama çok zor bir durum ve uzun yıllar unutulmayacak. Galatasaray 5 sene şampiyon olmasa ne olur, büyüklüğünü mu kaybeder, bence hiç bir şey olmaz. Ama bu yapıyla tüm camia mücadele etmek gerek. Maç konusulmamali, gerekirse günlerce yayınlar yapılmalı, kamuoyu oluşturulmalı. Tüm takımların uğradığı haksızlıklar konuşulmalı sadece Galatasaray değil. Ne zaman başka takımların da uğradığı haksızlıkları hep birlikte konuşmaya başlarsak o zaman Türk futbolu kurtulmaya baslar. Ama maç sonu utanmadan çıkıp herkes hata yapıyor hakem de yapacak derseniz iş o zaman değişiyor düzene çanak tutuyorsunuz. Önce bunun önüne geçmek gerekir. Tabii rakipler bunu ister mi, hiç sanmıyorum. O da işin ayrı bir boyutu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu kilitlemek adına, atılabilecek tüm adımlar atılmalı.

      Sil
  12. lig bizim için bitti.

    dünya kupası arasına kadar oynanacak fikstür ve hakemlere bakınca puan farkı daha artacak.

    dünya kupasında herkes kafa dinlerken biz kaos içinde hoca değişikliğini ve seferovic gibi oyuncuların sözleşme fesihini konuşacağız muhtemelen.

    hakkımızda hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  13. fatih hocanın artık başkan olarak görev yapma vakti geldi. inşallah çevresinin gazına gelip teknik direktör olmaz. bize şu anda td terim değil başkan terim lazım.

    gs camiası tek vücut tek ses olmadan saha dışıyla mücadele edemez.

    bugün bill Gates başkan olsa yine güçlü olamayız çünkü camia tek vücut olarak arkasında durmaz.

    bize, iletişimi kuvvetli, organizasyon becerisi güçlü, bütün pislikleri deşifre edecek,taraftarı ve üyeleri birlikte hareket ettirecek biri lazım.

    o da 25 milyonluk camiada tek bir kişi, TERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan olsa ne değişecek? Aynı doğrama, yine yaşanacak.

      Sil
  14. Dün bizim maçından önce Liverpool- Forest maçında Boey'in pozisyonunun bire bir aynısı yaşandı, hakem tereddütsüz sarı kart verdi kimse itiraz etmedi (Boey'in faul yaptığı bile muamma)

    YanıtlaSil
  15. Dün gece sinirden uyuyamadım. Bu maç nasıl buraya geldi. İlk 5-6 olması gereken maçı kaybediyorduk neredeyse. Hakemi yenemezsin. Böyle bir şey yok. Türkiye'de bir oyun oynanıyor. Tiyatro oynanıyor. Bizde de sessizce susup buna meze olmamız bekleniyor. Bizi meze yapıyorlar. Figüran olun oyundaki yerinizi alın diyorlar. Eşşek gibi maça gidin, dekoder alın para harcayın ama sesiniz kesin diyorlar. Yazık kere yazık. Bu ülkeye yazık. A dan Z'ye adalete olan inancımızı bitirdiler. Futboldan öte konular bunlar. Bu şartlar altında maç, taktik şu bu konuşulamaz. Midemizde bir ağrı var. İçimize öküz oturdu. Haksızlığa uğramışlığın resmi bu.
    Şov yapacağımız, havamızı bulacağımız kenetleneceğimiz bir akşam da bizi mahvettiler. Morallerimizi bozdular. Ve bunu kasıtlı yaptılar. Attığımız golleri iptal ettiler. Penaltımızı vermediler. Komedi bir kırmızı verdiler. Ve bunlar için asla VAR'a gitmediler bile. Böyle büyük bir operasyonu ben hayatımda görmedim. Sistematik olarak yıllardır devam eden bir süreç bu. Fatih Hoca ile ilgili olmadığını, Galatasaray'a karşı olduğunu anlayalım artık. Bununla nasıl mücadele edilir bilmiyorum. Radikal bir şeyler yapmadığımız sürece bunu tersine çeviremeyiz. Sadece konuşma ile, basın toplantısı ile olacak değil. Bu sene bizim için maalesef bitmiştir. Bu bir savaştır. Okan doğru dedi. Bu savaş! Ne gerekiyorsa yapmak lazım. Aleni bir çete ve şebeke var burda. Operasyon yapılıyor. Bununla saha içinde kalarak mücadele edemezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda iş bitmişti, oynanan oyun da büyük keyif veriyordu. Hiç ettiler.. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız artık.

      Sil
  16. Bizim oyuncular harbi profesyonelmiş. Ben olsam Engin Baytar misali fırlamıştım o şerefsizin üzerine. Bu sezonu kaybedelim ama çirkinleşip herkese mesaj verelim. Başka türlü yürümez bu gemi...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir