19 Ekim 2022 Çarşamba

Galatasaray 7-0 Kastamonuspor, yüksek iştah


Takımın ve Okan Hoca'nın iştahı büyük. Son maçı kötü geçtin, gol konusunda da ligde iyi durumda değilsin. Farklı bir galibiyet, öz güven yakalama noktasında değerli. Rakibin Kastamonuspor olmasından bağımsız söylüyorum. Bu maçtaki beklentim elbette galibiyetti de, farklı bir sonuç beklemiyordum. Çıkan 11 için de eleştirdiğim noktalar vardı. İşi biraz daha, takıma uyum, üzerlerindeki pası atma tarafına götürüyordum. Mata ve Icardi gibi isimleri 11'de görmek isterdim.

Bu 4-4-2'yi, ligde uygulayabilmek de zor. Gomis / Seferovic, böyle bir düzen adına ideal  forvet 2'lisi değil. Yine de rakibin gücü, senin gol iştahın ve biraz da "kimseyi küstürmeyelim" durumu, böyle bir kadro çıkarttı. 7-0'a bakıp, girilen pozisyonları da düşününce, Okan Hoca istediğini aldı. Tabii bu iyi oyunda, orta sahada Berkan Kutlu, kanatta Rashica, forvette ise Gomis'in payı büyük. 3 isim de, pozisyonları adına en ideal görüntü ne ise onu verdi.

İlk dakikadan, son ana kadar presi ve o iştahı gördük. Daha fazlasını atmak adına sürekli zorladık. Kastamonuspor'un gücü ve yapabilecekleri sınırlı. İlk dakikalarda biraz ön alanda baskı yapalım dediler de, zordu onu devam ettirmeli. Galatasaray, hücumu ciddi anlamda sürükledi. Berkan Kutlu, orta sahada müthiş bir dinamizm olmasının yanında, harika toplar attı. Rashica, her 2 kanatta da seni öne taşıdı ve tabelası var. Gomis de attı atmasına da, daha çok takımı oynattı. Müthiş bir oyun içi katkıydı.

van Aanholt ve Seferovic'den başka da kötü yan yok. 7-0'lık maçta, kötü oynamak ayrı bir meziyet. Hamza Akman'ı kenardan geliyor ve golünü atıyor. Her anlamda müthiş bir gündü. Bu tarz farklı bir galibiyete de ihtiyaç vardı. Kerem Aktürkoğlu'nun işin ciddiyetini kavraması da güzel. Yusuf Demir'in sakatlıktan çıktığını ve 4-4-2 adına ideal kanat olmadığını da eklemek lazım. Rashica için ise ideal düzen, alanı buldu çünkü.

19 yorum:

  1. Berkan 'ı 11 e yazıp 4-3-3 denenebilir. Berkan Torreira ve Oliveria ile birlikte iyi iş yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kafamdaki ideal yapı bu.

      Sil
    2. Berkan'li 4 3 3 olursa Mertens kenarda mi olacak?

      Sil
  2. Katiliyorum Midstjölü plandan daha iyi ve kadroda esneklik verecek bir plan zira Midstjönün de oyun ici katkisi Berkandan cok da iyi degil hatta bugüne bakarsak Berkan son mactaki Midtsjöden 2 gömlek daha iyi oynadi deriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli oluşu büyük artı, bence değerli alternatif.

      Sil
    2. Seferovic'e asisti ve direkten dönen topu da iyiydi Berkan'in, gelisme var gercekten bunu da söylememiz gerekiyor.

      Sil
    3. Berkan Kutlu, çok iyi bir maç çıkardı.

      Sil
  3. Rashica ve Gomis mükemmeldi gercekten Gomis kenardan da gelebilir macina göre ama bu Rashica mutlaka ilk 11de olmali abi hem yetenekli hem de dinamik fizigi de bizim yerlilere göre daha iyi bu macta yere bile düsmedi mücadelelerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica şart. Bir kanadının da kat etmekten ziyade, sürüklemesi, rakibi kararsızlığa sürüklemesi lazım.

      Sil
    2. Özeti yeniden izledim de Rashica bayagi is yapmıs macta gol, asist, asistin asisti, dripling, ikili mücadele ne ararsan var adamda mutlaka 11 oynamali.

      Sil
    3. Rashica, bu takımın olmazsa olmazlarından biri olmalı.

      Sil
  4. Dünya kupası arasına yarıştan kopmadan kendimizi bir atabilesek aslında bu geniş kadro çok işimize yarayacak. Fener'in ve Trabzon'un şimdi işine gelen bol maç bol rotasyonu biz fikstürün yarışa döndüğü zaman kullanabileceğiz ve avantajlı olacak. Fener ve TS hatta BFK için ise Avrupa'nın yıpratması başlayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarayacak elbette de, bu arada kırılmamak lazım.

      Sil
  5. Organizasyon anlamında yine 0 hiç bir teknik taktik yok. Takım hep belli ayaklara baktı. Berkan olağanüstü performansı takımı sürükledi. 4-4-2 ligde kullanılabilecek bir opsiyon bile değil. Ama bu maç bunu izledik. Kazımcan da neden ısrar edilmiyor. Neden gelişmesi için oynatılmıyor. Üstüne koyması maç eksikliğini gidermesi sağlanmıyor anlamak güç. Okan hoca panik tuşuna basmış. Lig 11 ini sürmüş sahaya. En ufak hatada valizini toplayacağını kendisi de biliyor. 4-4-2 çalışmaz çünkü pivot santrafor ister bizde mevcut değil. Kaldı ki olsa bile harika bir bek desteği ihtiyaç var bu formasyonda. Beklerimiz de ortada halleri Boey tam anlamıyla bir savunma beki temposu değer katar ötesi çok zor. Sol taraf zaten Allah’a emanet gidiyor. Durum buyken de. Okan hocanın yaptığı hiç doğru gelmedi bana. Alanya maçına bu formasyon ile başlarsa da pek şaşırmam çünkü inanmıyorum kendisinin doğru 11 i sahaya sürebileceğine. Takım 4-3-3 dizilişini istiyor. Yer yer 4-3-2-1 formasyonu da denenebilir yada 4-1-2-1-2 kadro bu formasyonları istiyor biz abuk subuk şeyler yapıyoruz. Bu gün sonuca gittik ama bitirme hep problem. 7 Gol attık ama sahada tek bir organizasyon göremedik üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kastamonuspor karşısında, gayet oynadın. Ölçü değildi de, hücum için elbette birilerine bakacaksın.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde kötü sonuç alınca, iştah kupaya ister istemez kaydı.

      Sil
  7. Bence artık Van Arnholt oynamamalı. Bu maçta bile kötü oynamak bir meziyet. Ona ayrılan süre Kazım Can'a verilmeli. Ya da sol beke dubous düşünülmeli. Seferoviç'deki temposuzluk göze çarpıyor. Diğer maçlara göre daha oyun içindeydi ama yapabileceklerinin çok altında oynuyor. Sanki isteksiz gibi. Gomis bile bu yaşında inanılmaz pres yaptı.
    Berkan'ı kazanmamız adına iyi bir maç oldu. Berkan'ın ilk 11 oynaması demek yerli kuralında ciddi rahatlamamız anlamına geliyor
    Bence bu takım 4-3-3, 4-3-1-2 gibi formasyonları denemeli. Berkan - Torrera önlerinde Sergio orta sahası Alanya maçında da olmalı. Kanatta Rasika banko olmalı. Tempolu, hareketli, topla ilişkisi iyi, bekine yardım eden modern bir kanat. Rasikasız bir maç düşünemiyorum. Kerem'e yedek kalmak yaramış bence Alanya maçında tekrar 11'e dönmeli. Yusuf kanat değil. 10 numara. ama orda o kadar çok adam var ki. Sanırım kadroda bir sadeleşme olduğunda taşlar yerine belki oturur. Misal 4-3-2-1 oynanırsa orda Yusuf kendine yer bulabilir. Ama 4-3-3'de Yusuf'un işi zor.
    Santrafor kim olmalı? Bu soru da çok zor. Gomis böyle oynayarak hep aldatıcı oluyor. Rakibin zayıf oluşunu da düşünerek bence hala ilk 11'de başlamaması gerektiğine inanıyorum. Ama kesinlikle ilk 11 olmasa da ilk 16'da Gomis var.
    Alanya maçındaki beklentim: Muslera - Dubous - Abdülkerim - Nelson - Sacha - Berkan - Torrera - Sergio - Kerem - Rasika - İcardi şeklinde.
    Mata ve Martens'e nasıl yer bulunur? Tek uygun yer Sergio ve İcardinin pozsiyonları. Mata - Sergio, İcardi - MArtens gibi. Kanat olmaz. Ha keza Yunus, yusuf, barış bir sürü de oyuncu var. Hoca 16 kişi gibi düşünüp plan yapmalı. Alanya maçında pasla çıkma sapığı bir hoca ile oynayacağımız için, önde delicesine pres yapacak bir takımla çıkmak zorundayız. Onlara oynama, pas yapma imkanı verirsek o alanları bulurlar ve kalemize gelirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir maçta kötü oynamak meziyet ister. Bu anlamda, van Aanholt büyük iş başardı diyebilierim.

      Oyun düzeni konusunda ise, ben de 4-3-3cüyüm. Bu takım ona uygun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir