7 Ekim 2022 Cuma

Geçen zaman ki #2; Felipe Melo ve Alex Telles Inter'de


Carole transferini konuşurken, bu hikayeye de ucundan değindim. Şimdi biraz daha uzun yazalım. Galatasaray adına, tarihin en manasız işlerinin döndüğü "yaz transfer dönemi" çünkü. Son günün bombası da, Melo ve Telles'in Inter'e gidişi. Altı çizilesi nokta, yerlerini dolduramadan bu transferlere izin vermek. Hadi Melo gitmek istiyordu desen, Telles'i kiralık olarak bırakmanın mantığı neydi? Carole arkasında, Olcan Adın'ı yeterli görmek mi?

Melo'nun zaten alternatifi yok. Selçuk İnan / Bilal Kısa ile oynuyorduk, Hamza Hamzaoğlu'lu günlerde. Kötü oynamadılar, iyi de iş çıkarıyorlardı ama Melo başka. Hamit Altıntop sakat, Jose Rodriguez desek bambaşka bir futbolcu. Jem Karacan'dı 6 numaranın alternatifi ve biz o sezon Şampiyonlar Ligi oynadık. İşin temeli de, 14 yabancıya geçiş yapılan sezondu. İlk 11'de sınırsız yabancı yani. Biz ise o sezona sadece 7 yabancıyla girdik. Grosskreutz'u saymıyorum.

Melo, o sezona "gidiyorum" diyerek geldi. Derdinin, yeni sözleşme olduğunu düşünüyordum. O sözleşmeyi, Ağustos'un ortalarında aldı da. Sonra oynamaya başladı ama, son güne geldik ve yine "gidiyorum" dedi. O yaşta bir futbolcu için, Inter'in teklifi büyüktü aslında. Güzel kazandık kazanmasına da, yerini dolduramadığın sürece bir anlamı var mı? Telles ise, kampın ilk günü geldi, çok istekliydi. Carole geldi, harika bir sol bek rotasyonu oluştu derken, bir anda Telles'i 2. plana attık. Real Madrid ile oynanan hazırlık maçı sonrası da, o da gidiyorum modunu açtı.

Melo ve Telles'in Inter dönemi iyi geçmedi. 2'si de sezon sonu takımdan ayrıldı. Melo, ülkesine döndü ve hala orada. Çok da büyük başarılar kazandı. Başarıları gördükçe, Galatasaray'dan hiç ayrılmasa mıydı diyor insan. Telles ise Galatasaray'a geri dönse de, kalmak istemiyorum diyerek geldi. Sonra da Porto'ya satıldı. Oradan da, Manchester United'e transferi malumunuz. Galatasaray için ise, elde var 0 dedik.

Dzemaili'nin son dakika kiralanışını da unutmam. Genoa'ya, maaşının yüzde 70'ini bizim ödememiz şartıyla kiralandı. 14 yabancılı düzende 7 yabancı, yine yazıyorum. Melo da son gün gitmişken, Dzemaili'yi tutmayı düşünmedik bile. O da güzel bir hikaye, mutlaka anlatacağım. Melo ve Telles'in Inter'e gidişi, o yaz transfer dönemi adına benim en unutulmazım. Bir takım ne kadar kötü yönetilir sorusunun yanıtı, kötü kadro mühendisliğinin imzası.

8 yorum:

  1. Prandelli sezon başı fizik yüklemeyi sağlam yaptırmıştı. Oyuncular hocaya uyuz oldular. Hoca kovulsun diye takımı sabote ettiler. Hoca kovuldu. Yerine gelen Hamzaoğlu sezon başında takıma sağlam kondisyon yüklendiği için takımı şampiyon yaptı. Ertesi sezon yüklemeyi Hamzaoğlu yapınca oyuncular bu kez onu yediler. Sözün özü= İsimler önemli değil. Futbolcuya dayalı düzen olduğu sürece bir arpa boyu yol gidemezsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamza Hoca da oyuncu iletişimi iyi kurmuştu. Hocayı yiyen oyuncular olmadı, tam anlamıyla kendi kendisini bitirdi.

      Sil
  2. Hicbir anlamı olmayan transferler. Oyuncu gitmek istiyorum dese de sözleşmesi varsa sana da lazımsa oynamak zorunda. Oyuncu karşısında sürekli zayıf kalıyoruz kulüp olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstiyorum dese de, çok gönüllü değildi. Şampiyonlar Ligi oynamak istiyordu Telles. Melo konusu ise büyük muamma. Yeni sözleşme aldıktan 15 gün sonra gitti.

      Sil
  3. (Emre)
    Melo problem cikarmaya baslamisti, kampa gec gelmeler vs. Ve o yasta satmak anlasilir. Ama Telles'e uzulmustum. Ve en cok da Dzemaili olayi rahatsiz etmisti beni.
    o dønem NTV Spor'a acikllamasi vardi Hamza Hamzaoglu'nun "bizim alternatifimiz 2,5 milyon euro'luk Dzemaili degilde 750 bin euroluk Bilal olsun istedik" demisti . Cok iyi hatirliyorum. Kendisine inancim zaten azdi yaz transfer hamleleriyle. Bu aciklama sonrasi da bitmisti. Bu arada Bilal kisa begendim, ve dogru buldugum bir transferdi. O transfere elestirim yok. Sacma olan surekli yønetici gibi maliyetleri konusmasiydi. Galatasaray'in parasini dusunuyorum derdi, Mario Gomez'i bu yuzden veto etmisti , sonra Dzemaili'den yararlanmak yerine istemeyip para ødetirip gønderen kendisiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılır da, yerini doldurmadan satmak anlaşılamaz. Üstelik, yeni sözleşme de almışken. Bilal Kısa alternatif değil, direkt 11 ismi oldu. Dzemaili de 2.5 alıyordu ama maaşının yüzde 70'ini karşılayarak yolladın. Çok mantıksızdı.

      Sil
  4. Kardeş plesan insua gallardo pires gibi olmayan transferlerle dolu 2001 sonrası yaz transfer dönemlerini yazar mısın, haim fresco ve teminat mektuplu günleri hatırlayalım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir