9 Ekim 2022 Pazar

Geçen zaman ki #3; Galatasaray'da 2. Emre Aşık dönemi


Emre Aşık, değer verdiğim ve her dönem aradığım futbolculardan biri. Neden her dönem ararım dersem, bu tarz güvenilir alternatifleri oluşturabilmek kolay değil. 20 maç boyunca 1 dakika dahi oynamasa, 21 maçta onu ilk 11'e yazdığınızda, kafanız rahattır. Oynar çünkü, ayaklar titremez bile. Sonra yine köşeye çekilir ve asla sorun çıkarmaz. Savaşçıdır, mücadelecidir, lider ruhludur. Galatasaray'da da 2 dönem forma giyip, ciddi katkılar vermiştir.

2005 / 2006 sezonunu hangimiz unutabiliriz? Gerets'in çılgın hücum düzeni ve olabildiğince imkan sorunları içerisinde gelen şampiyonluk. Tarihin en güçlü Fenerbahçe kadrolarından birine karşı bu şampiyonluğu kazandık. O şampiyonluğun içerisinde, türlü hikayeler var. Emre Aşık'ın Galatasaray'a geri dönüşü gibi. Galatasaray ile o sezon sadece 3 maçta forma giydi ve üst üste oynadığı o 3 maçın sonrası da, aldığı 1 dakika bile yok. Oynadığı 3 maç ise, o kadar değerliydi ki.

Emre Aşık, Beşiktaş'tan transfer edilmişti. Galatasaray'dan Beşiktaş'a geçtiğinde, oradaki ilk sezonunda iyi iş çıkarsa da, sonraki sezon gözden düştü ve kadro dışı kaldı. Neredeyse 1 yıl takımla çalışmadı diyebiliriz. Yalçın Ayhan, bağlarını kopardıktan sonra, Galatasaray stoper alternatifi olarak eksik kaldı. Para da yok tabii. Onlar da, Beşiktaş ile yollarını ayıracak olan Emre Aşık'ı transfer ederek müthiş bir iş çıkardı. 

1 yıl boyunca futbol oynamamasına rağmen, forma ona geldiğinde müthiş iş çıkardı. Tam nedenini hatırlamıyorum da, forma bulduğu o 3 maçta, Song ile alakalı sorunlar vardı. O maçlarda Emre Aşık'ı 11 kullandık ve 3 de 3 geldi. Sonrasında Song'a geri dönüldü. Emre Aşık da, bir süre daha Galatasaray'da oynamaya devam etti. 2. Gerets sezonu ve Rijkaard döneminde de ciddi alternatifti. Kalli ise onu pek tutmadı, Ankaraspor'a kiralandı ve oradan doğru da, Euro 2008 kadrosunda yer aldı.

2005 / 2006 sezonundaki o geri dönüşünü unutamam. Gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz demem de bu yüzden. 1 yıl oynamasa da, çıkıyor oynuyor ve pozisyonunu dolduruyor. Yaşı da vardı. Zaten uzun süre forma giydi. Bugün oynatsan yine oynar, abartmıyorum. Song / Tomas gibi bir istikrarın arkasında, Song'un yerini doldurmaya çalışmak kolay değildir. Yalçın Ayhan'ın bağları kopmasa, hikaye nasıl yazılırdı bilmem de, her şey olacağına varıyor.

6 yorum:

  1. (Emre)
    Gøkhan Zan'i da Emre Asik gibi performans anlaminda guvenilir bulurdum. sakatlik sorunlari olmasaydi, eminim onu da cok daha iyi hatirlardik.
    Hakan Balta'da istikrarliydi performans anlaminda. Dedigin gibi 20 mac oynamasinlar, 21 macta cikarlar ve iyi oynarlar. Bøyle yerli isimleri son yillarda cok gøremedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bulurum. Dediğin gibi, ondaki sorun sakatlıklar. Hakan Balta, başka seviye bir futbolcu :) Hepsini tek tek anacağız blogda.

      Sil
  2. Eski futbolcular karakterli adamlardı böyle. Şimdikiler gibi bir sezon takımı kurtarıp öteki sezon para için sahada takımı satmazlardi. Emre Aşık ta öyle bir adamdı aylarca forma giymez ama formayı verince de sürekli 11 oyuncusu gibi oynar tekmeye kafa sokardı. Şimdikiler profesyonel olmayı sadece para istedikleri zaman hatırlıyorlar maalesef.

    YanıtlaSil
  3. Kalitesi ile doğru orantılı bir kariyeri yok özellikle son yıllarda hak ettigi kadar oynatılmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarda da, önü çok tıkalıydı. İyi bir alternatif oldu. Yaş haddi oluşmuştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir