9 Ekim 2022 Pazar

Halil Akbunar'la alakalı bir düşünce varsa, sol bek üzerinedir


Halil Akbunar'ın, Westerlo performansı orta şekerli gidiyor. Ülke içi, bunca iyi talip arasında, böyle bir deneme yapmasına şaşırmıştım. Toplamda 7 maça çıkmış ve 2 gol, 1 asisti var. Ağırlıklı olarak, sağ kanatta forma giyiyor. Halil Akbunar'ın en mühim özelliği, her 2 kanatta, hatta sol bekte de oynayabilmesi. Oynadığı kanadı, bütünüyle kullanabilecek bir temposu var. Westerlo da, Belçika Ligi'nde 7. sırada.

İlk 11'de +3 yerli durumu kulüpleri zorladığı için, her yere saldırılıyor. Galatasaray açısından bakarsak, +3 sıkıntısını en derinden yaşıyoruz. Kanatlarda böyle bir sıkıntı yok bu arada. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün, elindeki en iyi yerlilerden. Barış Alper Yılmaz da arkada bekliyor. Kanatlar için yerli sorunu yok. Galatasaray, kanatlarda yabancı kullanabilmek adına, sol beki yerliyle geçmek istiyor. Halil Akbunar iddiası oluştuysa, nedeni bu yüzdendir.

Adı geçerken de yazıyordum. Bu seviyede tutunabilmesinin tek yolu, sol bek oynayabilme durumu. Hatırlayın, Milli Takım'a yükseldiğinde de, sol bekte denenmişti. Kanatlar adına, tekniği yetmez. Tempo ve mücadele tamam da, bu seviye adına teknik yeterliliği ve bitiriciliği tartışılır. Emre Kılınç gibi bir kanat da bu seviyede tutunamayabiliyor. Halil Akbunar'ın mevcut temposu, sol bekte yapabilir gibi geliyor.

Önce eldekini görmek lazım tabi. Kazımcan Karataş gibi bir yatırım yaptın, önce onu kullan. Sonrasında elden kimi oynatabilirim diye düşünürsün. En son çare transfer konuşulur. Orada da Halil Akbunar mı alınmalıdır derseniz, almazdım. Kanatlar için zaten olmaz, tek yolu sol bek de, orada da garanti veremiyoruz. Yerli işinin zorlaması ve yerli sol bek bulmaktaki zorluk, böyle tercihleri düşündürebiliyor.

8 yorum:

  1. bence tekniği de var. yoksa o kadar çalım atan bi oyuncu olamazdı. göztepe hücumlarını bazen tek başına sürüklüyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette var da, mevzu dar alan becerisi. Açık alanda ondan iyisi yok yoksa. Burada dar alanda, kanatlar farklı bir teknik kapasite istiyor. Görüyorsun, Kerem Aktürkoğlu dahi zorlanabiliyor.

      Sil
  2. Ne Halil'i. Yani sanmıyorum ihtimal dahi vermiyorum. Biz zaten böyle oyunculardan dolayı küme düşüyordu. Taylani Berkan, Cica, Morutan, Alpaslan, Aytaç vss... bunları niye gönderdik o zaman? Seneye olmayacak bir kural için bir de orjinal yeri sol bek olmayan bir oyuncu alınır mı?
    Manasız bir iş olur. Kazımcan'a yatırım yapmışsın o zaman oynat. Neden aldın abi o zaman? 1,5 milyon euro parayı biz boşuna mu verdik. 45dk oynat. ne kadar kötü olabilir ki? 1,5 senedir PVA'yı izlemekten zaten gözlerimiz kanadı. Kazım hata yaparsa en azında gençtir öğrenir deriz. Ön taraftaki kalitesizlikten öylesine bıktık ki artık yeter! Kerem'i görmek dahi istemiyorum. Zaten sürekli deplasmanda oynamamız onların hayrına. Yuhalanır. O da el kol yapar. Sonrası zaten kadro dışı ve gider. GS taraftarının bu çapsızlığa tahammülü olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'yu yollamadık. Bence iyi de bir alternatif :)

      Sil
  3. Kazimcan da sol açıktan sol beke dönüşmüş daha genç ve potansiyelli bir oyuncu elimizde o varken ona yatırım yapmak daha mantıklı

    YanıtlaSil
  4. Millet kazımcan'a kafayı takmışda kazım mustafa denizli'nin evrimi zorla sol bek yapılmış hali ortada olmamış...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir