2 Ekim 2022 Pazar

İlk 11'deki 3 yerli durumu, bazı ödünler verdirecek


Dubois'in Adana Demirspor karşısında sol bek başlaması, bana riskli gelmişti. İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçındaki görüntüsü çok iyi gelmemişti. Adana Demirspor da çok iyi bir rakip ve işin savunma boyutunu düşünerek, van Aanholt'la başlamalıyız diyordum. Hücumda defo verse de, savunmada iyiydi. Dubois'in performansına bakınca, hem hücumda, hem savunmada iyi görüntü verdi. Yusuf Sarı karşısında hatası yok ve hücumda da iyi iş çıkardığını düşünüyorum. En azından topun kıymetini biliyor, iyi pas yapıyor.

Tabii bu, ilk 11'deki 3 yerli durumu, bazı yerleri değiştirecek gibi. Bazı yabancıların yerine yerli yazacaksın ki, kanatlarda yabancı kullanabilme imkanın oluşsun. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün için ısrar edilmesi, onlara da zarar yazıyor. Oraya da yabancı yazabilmek için, yerlileşebilir dediğimiz pozisyonların başında sol bek geliyor. Orta sahaya yerli yazabilmek zor. Kalecin de mecburen yabancı. Geriye kalan da sol bek.

Nasıl bir risk alınacak bilmiyorum artık. Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir gibi sol beklerin yanında, acaba oynayabilir mi diye düşündüğün Berkan Kutlu da var. Kazımcan Karataş, senin adına yatırımdı. Hiç denemedik gibi bir şey. Emre Taşdemir ise piyangodan takımda kaldı ve rotasyonu dolduruyor. Denenebilir mi, emin değilim. Kaliteden ödün vereceğimiz kesin. Berkan Kutlu, sol beke dönüşebilir mi dersek de, görmek gerekiyor.

Oynayabileceğini düşünsem de, elde çok fazla done yok. Portekiz karşısında, 3'lü savunmanın sol kanadında oynamışlığı var. Sol ayaklı, hareketli oyuncu. Geriden gelse ve hücumu denese, teknik kapasitesi yeterli olur mu emin değilim. İşin savunma kısmında ise iyi görüntü verir, enerji katar. Bu durum "mecburiyet" oluşturduğu için bu düşüncelerdeyim. Boey / Dubois beklerini tutturdun yoksa. Bozulmasını da hiç istemem.

12 yorum:

  1. sol bekin en büyük katkısı kerem ya da yunus'dan birinden bizi kurtarması olacak. bu bile fazlasıyla yeter. bu arada düne kadar kerem-yunus ikilisi hakkından tek bi olumsuz yorum yazmamış biri olarak söylüyorum bunu. dün artık ben de çileden çıktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu değişimi sağlamak durumundayız.

      Sil
  2. patrik olmayınca tek kanattan hücum ettik sürekli. patrik pas isabeti konusunda sorun yaşayan bir isim ama sahayı açıyor defalarca bindiriyor. sadece boey e kaldık adana'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois bence kötü değildi. Aanholt olunca da, yaptığı hücumun pek değeri yoktu.

      Sil
  3. Acaba apo sol bek Metehan falan stoper olsa nasıl olurdu

    YanıtlaSil
  4. Ben olsam Abdülkerim sol bek, Mete'yi de stoper yapardım. Nelson şu an ulta bir form yakaladı. Mete'yi rahatlıkla oynatır. Abdülkerim teknik olarak PVA'dan iyidir. Denemek lazım. Bay geçtiğimiz bu hafta sonuna bir hazırlık maçı koyup 45 dk misal Abdülkerim sol bek, 45 dk da Berkan sol bek veya Kazım sol bek denemek lazım. Yoksa herkes kafayı sıyıracak sinirden üstümü başımı yırtıyorum artık. Kerem'in saçmalıkları yetmezmiş gibi şimdi bir de Yunus başladı. Top kaybı, top ezme, pas hatası, anlamsız aptalca şutlar... ya sizin derdiniz kardeşim? Maaş mı? para mı? nedir ya? Ya da kapasite bu kadarsa bırakalım artık. Hayır geçen sene bize ampul gibi asıyordun Yunus efendi. Bir tane şutun kaleyi tutsun!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir, olmaz diye bir şey yok. Ben de düşünüyorum bunu. Abdülkerim Bardakcı, Hakan Balta'dan daha kötü görüntü vermez sol bekte de :)

      Sil
  5. Yabancı transferinde ne kadar başarılı isek, yerli transferinde bir o kadar sınıfta kaldık. 11'e yazılacak 3 tane yerli var, 4. yok adeta. Bu da o üçlüye mahkum kılıyor bizi. Devre arası kural değişmeyecekse çok acil olarak 4. ve garanti oynayacak bir yerli transferi yapmamız lazım. Takımdaki en zayıf bölge solbek olduğu için gönül oraya olsun istiyor ama transfer edilecek, 11'e gözü kapalı yazılacak yerli solbek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerlide çok hamle yapmadık, sorun o. Yapmak istedik de, maliyetler uçtu. Bazı alınmak istenen isimlere de, taraftar isyan etti. Bence o da yanlış.

      Sil
    2. Taraftara göre yapılan her transfer fiyasko ile sonuçlanıyor maalesef. Bknz. Emre Akbaba, Falcao... Midstjo'yu taraftarın çoğu istemedi ama hoca inandı, yönetim kabul etti, bugün orta sahaya onu nasıl monte ederiz diye düşünüyoruz. Bizim taraftar etiket sevdalısı, ilginç bir yapıya büründü. Yönetimin kulak tıkayıp, profesyonelce hareket etmesi lazım.

      Sil
    3. Akbaba işi taraftara göre yapılmadı. İhtiyaç görüldü ve hamle geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir