18 Ekim 2022 Salı

İlk etapta da, Rashica'yı 11'de bekliyorduk


Oyuna müdahale etmek için, 2. yarının ilk dakikasını beklemeye gerek yok. 25. dakikada da oyuncu değiştirebilirsin. İşler kötü gittiği an, her an hamle yapabilmen lazım. Kayserispor maçına bakıyoruz, 2. yarının başında yaptığın 3 hamleyle biraz olsun hareketlendin ama yetmedi. Öncelikle Oliveira, sonrasında da Rashica ve Barış Alper Yılmaz. Hiçbir şey yoksa, istek ve azim vardı diyelim. İlk yarıya bakınca, isteyen kimse yoktu.

İlk etapta da, Rashica'yı 11'de bekliyorduk. Mertens için "idmanlarda uçuyor" dendi, sol kanatta kendisine yer buldu. İdman performansı üzerinden yorumluyordum. Mertens'in kanatta, Mata 10 numarada, Icardi'de forvette olmadı. 4-2-3-1 içinde, bir arada kullanılamadılar. Rashica'yla başlansa, ön alandaki çalışkanlık ve hareketliliği arttırabilirdik. İlk yarıdaki kadroya bakınca, topu taşıyacak bir hücumcun yoktu.

Rashica'nın Galatasaray'da ciddi anlamda etki etmesini bekliyorum. Werder Bremen dönemi, çok ciddi bir tabelası vardı. Ön alanda çalışkandır, savunma arkasına müthiş koşular yapar, topla kat eder, kanadını sürükler. Tabelası da vardır, gol pozisyonlarının içinde görürsün. Solda da rahatlıklar oynar, sağda da. Opsiyonlardan biri olması gerektiğini düşünsem de, hala tam anlamıyla izleyemedik. Kayserispor maçındaki, 45 dakikalık performansı da az.

Kanatlardan birini yerli geçmeliyiz, bu olmazsa olmaz. Kerem Aktürkoğlu ya da Yunus Akgün'den biri oynayacak. Ya da Barış Alper Yılmaz'a bir maçta şans ver, o da hak ediyor. Kanatlardan biri de Rashica olmalı, bunu denemeliyiz. Gönül ister, Yusuf Demir'i de görelim. 4-3-3 gibi bir kurguda, Morutan'ın orta sahada denenmesi gibi, Yusuf Demir de denenebilir. Opsiyon çok aslında, kullanabilmek lazım. Birçok formasyona da bu isimleri uydurabilirsin.

6 yorum:

  1. Alanya gibi geriden oyun kurma ısrarı olan bir takıma karşı kesinlikle rashica seferovic barış alper ile çıkmalıyız ön tarafta merkezde de Berkan veya midstjö torreira oliveira şeklinde çıkmalıyız

    YanıtlaSil
  2. Kastamonu maçında Barış Alper forvet pozisyonunda oynasa zaten kısa bir takımız şu orta kesme işlerinden vazgeçip. Bekleri de içeri kat ettirsek. Geçen yıl PVA bunu harika yapıyordu. Hem bizi orta sahada yükseltir. Hemde ceza sahası içerisinde hareketliliği artırıp kanat ve bek desteğini tamamen arkamıza almazmıyız ? Kaldı ki Oliviera uzaktan şutları da çok sevmesi bizi oyunda önde tutmaz mı. Barış Alper diyorum çünkü Icardi eski görüntüsünün aşırı uzağında. Hareket etmiyor. Inter zamanları aşırı hareket ederdi. Atmazsa bile alan açardı takardı peşine 2 stoperi gezidirirdi. Aynı dinamizmi Barış Alper ile denesek olmazmı dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde de bu kadar çok forvet varken, Barış Alper Yılmaz'ı forvet gibi kullanmak zor.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Kupalarında yer alsak, rotasyonu çok güzel ayarlayacaktık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir