15 Ekim 2022 Cumartesi

Kayserispor 2-1 Galatasaray, Çağdaş Atan taktik konuşuyor


Bu maçın hazırlığı 15 gün ve tam kadroydu. Şu görüntü için hazırlanmadık diye umuyorum? Herkes hazır duruma geldi, tam kadroyuz, artık çıkışa geçmemiz gereken zamanlar. Kötü bir noktada bırakmadık çünkü. Kayserispor deplasmanında ise, her şeyi 0'la çarptık. Okan Hoca'nın denemesi, var olan doğruları da götürdü. Çağdaş Atan taktik konuşurken, Okan Hoca'nın anlatıp da anlatması, gelecek adına beni kaygılandıran unsur.

166 top kaybın var. En çok şut atan futbolcun, 3 kez ile Abdülkerim Bardakcı. Bitirememekten konuşuyorduk da, günün konusu "üretememek". Kayserispor, senin merkezini dövdü. Torreira en kötü günündeydi, Midtsjö de tüm pozitif istatistiklerde 0. Biz bu orta saha hattı ile hücumumuzu taşırız derken, ayakta duramadık. Mertens, Mata, Icardi hattında zaten hareketsizsin. Mertens / Kazımcan Karataş kanadını da, Onur Bulut ile yıkıp geçtiler.

Rakibe hazırlık bu yani. Senin kadron, 15 gündür konuşuluyor. Bu kadroyu beklediğimizden, üzerine yorum yapıyorduk, sürpriz yok yani. Çağdaş Atan ise 1 haftada maç hazırlığını yapmış ve istediği sonucu hak ederek alıyor. Top sende, geriden çıkarken zorlanıyor ve kaptırıyorsun. Kayserispor ise baskını rahat kuruyor, çünkü baskın yok. Orta sahaları dinamik, dikine iyi oynayan isimler. Durduramadın yani.

25. dakikada, Oliveira diye bağırıyordu oyun. O dakika değiştir, neden 45. dakika? Oliveira oyuna girdikten sonra, en azından biraz daha hücum namına hareketlendin. Yine üretemedin ama hareketlendin. Mertens, kanatta yok, hala yer bulamadın. Yunus Akgün zaten etkisiz. Rashica ve Barış Alper Yılmaz'la da başlayabilirdin. En azından hareketlilik kazanır, ön alanda biraz daha baskı yapardın. Üretim tarafında şüpheliyim tabii. Bir takımın boyu bu kadar uzun, oyuncular birbirinden bu kadar kopuk olmaz.

2-1'i karambole buldun. Sonra da, orta saha boşaltmalı gol arıyorsun. Rakibin 3. golü bulamaması mucize. Topa sahip olup, baskı kurman lazım. Sen ise kanatları ya da forvetleri oyuna alıp, gol atacağını düşünüyorsun. Abdülkerim Bardakcı'nın son dakikadaki kafası harici ürettiğin bir pozisyon yok. Topa sahip olman boş, bol bol kuru orta izledik. Çağdaş Atan bunu da anlattı. Rakip zaten kısa, onları ortalara yönelttik diyerek. Rakibe hazırlık böyle oluyor.

59 yorum:

  1. oyun kötüydü ama şansımız da hiç olmuyor. abdulkerim konya'da her vurduğunu atıyordu ama burada 6pas'dan gol kaçıyor işte

    YanıtlaSil
  2. Burada yazdık Emre Taşdemir diğerler adaylarla top diye oynar dedik. Umarım bi daha Kazımcan güzellemesi yapılmaz. Yemin ediyorum izlerken gözlerim kanayacaktı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kardeşim en az 3.başliga Emre Tasdemir diye yazdik resmen otobana cevirdiler orayi Emre en azindan pozisyon bilgisiyle cevap verecekti ayrica Midtsjö icin de söylediklerim bu macta net göründü dinamik ama.maci cevirecek oyuncu asla degil ben de Midtsjöcülerin basimiza is actigini düsünüyorum ayrica.

      Sil
    2. Kazımcan Karataş, şu maçta en az kötülerden biri. İhaleyi ona yıkan hata eder.

      Sil
    3. En az kötü olan mı ? Pozisyon alması ve takibi hiç yok. Top ayağına gelince ne yapacağını bile bilmiyor.

      Sil
    4. Bu hocanın hatası mertens Kanada koyarsan geri gelmek değil bakmaz bile. Boeyin önüne attı zaten mertensi hemen. Boey de teknik olarak düştü. Değişiklikler ilk yarı yapılsa 2-0 olduğu anda maç dönerdi. İlk yarı bir gol ile. Hep dedim Torreira Olivera Midstjö bu 3 lü ile başlanmalı direnç ve takımı taşıma açısından çok çok önemli ama Okan hocama Ronaldo’yu versen takip kalenin önüne koyar takımın boyunu öyle açar da açar.

      Sil
    5. kazımcan nasıl en az kötülerden biriydi ya ??? adam nerdeyse ayağına aldığı her topu olumsuz kullandı.

      Sil
    6. Kazımcan yorumlarına karılıyorum. Ne zaman bindireceğini, topu nasıl kullanacağını ne zaman orta açacağını ne zaman kademeye gireceğini bilmiyor alanını birçok kez gereksiz yere boşalttı en az 4 kez ben saydım abdülkerim sol çizgide rakip karşıladı malesef çok yetersiz eksikleri çok fazla ce bu eksikler gsda oynarayarak kapanacak gibi değil, herkes kazımcan oynasın derken biz burada yeterli değil dediğimizde eleştiri almıştık. İkincisi anholt konusu anholt bu takımın birinci sol bekidir. Verilen görev gereği defansta sağlam durup pas opsiyonu oluyor ve bunuda en iyi yapan sol bek dubois onun kadar defansta iyi değil kazımcan zaten yanlarına yaklaşamaz. Mertens bu takımda ancak forvet oynar, mata son 20-30 yada sergio gününde değilken 45te girer torreria midstjö en anlam veremediğim ikili noldu bunlara anlamak mümkün değil. Okan hoca kendi doğrularını değilde kamoyunun doğrularını yaptıkça yanılır. Kerem yunus üzerinden ısrar edip daha öncede yazdığım gibi çok kötü olanı 45te berkanı ortaya atarak rashica/yusuf alarak devam etmeliyiz. Anholt ile boey daha iyiydi pek geriyi düşünmüyordu. Okan hoca malesef bu maç giresun gibi sınıfta kaldı, ama toparlayacak eminim

      Sil
    7. Aynen öyle, en az kötülerden biri. Önünde, 0 yardım Mertens var. Karşılarında da, Onur Bulut ve Ramazan Civelek gibi, 2 hücum beki, arkalı önlü oynuyor. Aanholt da olsa, önünde Mertens oldukça görüntü farklı olmazdı. Hele bir de Emre Taşdemir falan denmiş. Casper yaparlar adamı.

      Sil
  3. (Emre)
    Maglubiyet sonrasi Hakem suclu. Orta sahayi bosalt forvet ve kanat al. Orta acmayla gol kovala. Takimin basinda Fatih Terim'i var yoksa Okan Buruk mu? Bir sonraki maglubiyet sonrasi da Ocak ayini isaret etsin de tam olsun.

    Okan hocanin bugune kadar iyi yaptiklarini gøruyorum. Savunma tarafi, bazi maclara mudahelesi. Zamana ihtiyaci var dedik. Sezon basindan bu yana da hic elestiri de bulunmadim. Ama ne aciklamalari nede oyunu bana umit veriyor. Inanilir gibi degil, 4-5 yil oldu ve hala dogaclama, bireysel yeteneklerin ayagina bakiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocanın, maç sonu yaptığı açıklamalar daha facia. Benim güvenim ciddi anlamda kırıldı.

      Sil
    2. Hoca hem oyun olarak hem ozelestiri olarak geriye gitti maalesef. Hocaları değiştirsek aynı kadrolarla Çağdaş Atan büyük ihtimal kazanırdı keşke o gelseydi potansiyeli bayağı yüksek, Okan Hocanın zirvesi bu galiba maalesef

      Sil
    3. (Emre)
      Okan Hoca netlesmeden
      ønce yazilarin birinde yorumda bulunmustum, Cagdas Atan'i daha iyi hoca olarak gøruyorum diye. Ozamanlar bostaydi. Bir baska arakadas da Okan Buruk abartiliyor diye yorum da bulunmustu. Sonra Tepki yedik. Keske yanilsaydik.

      Sil
    4. Hocanın maç sonu açıklamaları, beni geleceğe yönelik kaygılandırdı.

      Sil
  4. Gol atamiyorsun ana sorun halen çözulmüs degil, rakibi nasil analiz etmisler hic belli degil Okan Hoca ekibine acilen taktisyen ve analist almali Cagdas Hoca bariz üstünlük kurdu.

    YanıtlaSil
  5. Maç kaybedilebilir bu sorun değil ama bu şekilde kaybedilmemeli. Bu takım çalışmamış, iyi hazirlanmamış, bu Okan hocanin oyun dışında herşeyi anlatmasından belli. Hakem kötü kabul ama böyle bir maç performansi olamaz. Korkarım takımın üzerindeki hakimiyetini kaybediyor Okan hoca. Önümüzdeki hafta da buna benzer bir senaryo olursa çanlar hoca için çalmaya başlar. Böyle birşeyi hiç istemem, ama futbol gevşeklik kabul etmiyor. Kimseyi kusturmeyeyim derseniz kendiniz kusersiniz. Galatasaray'da bazı isimli oyuncular oturmak zorunda, hepsi aynı anda oynayamaz. Yoksa hoca gider, bunun farkında olmak zorunda. Hala birşeyler için geç değil ama havada sorun kokusu var, umarım olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 gün boyunca ne yapıldığı büyük bir muamma.

      Sil
  6. Senin söylediğin herşey başından sonuna doğru. Ama bunu hoca göremiyor. Rakibi okuyamıyor. Sistem yok. Taktik yok. Organizasyon yok. Duran top hocası getirdin taç kullanamıyorsun daha. Takım kısa doğru bu kadar orta odaklı giden maçta Gomis mi Seferoviç mi dersen Seferoviç en azından bir topu indirir birine bir servis yapar. Rashia gibi bir oyuncu nasıl oldu da yedekte kaldı anlamak zor İlk yarı oyunda olsa gol yemezdik. Üretme konusunda sorunu çözmememekle kalmadı hoca bizi endişelendirdi. 2. Golden sonra ceketi çıkartıp atacağına iki oyuncu alsa oyuna çok şey değişirdi ama onuda yapmadı. Çağdaş atan beğeniyorum seviyorum ama oraların hocası. Okan da oraların hocası asla büyük takıma yazmam. Torrent döneminde takım üretmekte bile sıkıntı yaşamıyordu pozisyon kovalıyordu aynı ortasahayı Torrent e versen çok daha güzel şeyler yapardı. Tam da o tek pas oyuncuları var kadroda. Çok şeyi kaybetmeden sezonu avuçtan düşürmeden hoca değişikliği şart. Bir tane maç yok rahatlıkla seyrettiğimiz. Oyun anlamında tek bir şey yok. Sistem üzerinden oyuncu yerleştiriyoruz kadroya. Kadrodaki oyuncuya göre sistem yapsak olacak ama bu kadar da olamaz. Dalga geçer gibi 15 gün maç oynamadık da kabul edilebilir bir açıklama değil o zaman 20 gün oynamasak topu unutacağız. Alt yapıda Hakan Balta yaptığı işler ortada o gelsin en azından elindekine uygun kadro çıkartır. Saçma saçma şeyler denemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar, iyi kötü bir plan vardı ve gayet gerçekçi ilerleniyordu. Bu maçtaki sorun bitirememek değil, üretememek oldu.

      Sil
  7. Hoca sorumlu benim diyemiyor. Bunu dediği gün kendisi büyük takım hocası olur. Aksi halde çok uzun ömürlü değil bu gidişat.

    YanıtlaSil
  8. Birkaç şey söylemek istiyorum
    1- Kulübün bir kurumsal hafızası olmalı önce. Geçen sene iyi bir Avrupa maçı sonrası Terim ağır rotasyonla yumuşak bir kadro çıkardı Kayseri deplasmanında, Mensah orta sahayı domine etti, ilk yarı 2 0'a geldi maç. Bu sene de tamamen aynı senaryo. Daha önce tecrübe edilmemiş kadroyu, dizilişi burada denemek bile bile lades zaten.
    2- Dediğin gibi bu kadro bekleniyor ve 99% herkesçe de isteniyordu. Yani Okan Hoca kadar buradaki herkes de aynı hayali kurdu. İlk dediğim olay kimsenin aklından bile geçmedi. Bence 15 değil 25 gün de hazırlansa bu kadro bu diziliş aynı sonucu yaşardı, ama kimse bunu görmek istemedi.
    3- Hadi bunu taraftar hayal eder ama Okan Hoca'nın bilmesi lazım, futbol artık sahaya atabildiğin kadar klas adamı atınca otomatik kazandığın bir oyun değil. Yerleşim önemli, topun etrafında kalabalık olmak önemli. Sadece yetenekten gol bekleyerek olmuyor, şablona / sisteme de gol attırmak lazım.
    4- 15 korner attık yine sonuç 0. İnşallah başka bahara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 korner attık, 1 gol var aslında :) Yine de duran top işi hayal kırıklığ tabii.

      Kadro konusunda da, bu konuşulunca, hepimizin beklentisi oldu. Hoca da o beklentiye göre hareket etti ama yanlış.

      Sil
    2. Katılmıyorum. Aynı oyuncuları formasyon değiştirerek sahaya sür maçı alırsın. Oyuncu seçimlerinin yanında taktik teknik bir dünya hata vardı. Takımın boyunu bu denli açarsan olacağı bu. Dar alanda savunup geniş alanda hücüm eden takımlara karşı hep kayıp yazar bize. Çünkü bir plan olduğuna inanmıyorum. İnşallah beni yanıltır. Alanya maçında herşey düzelmiş olur.

      Sil
    3. Formasyon, bazı şeyleri bambaşka yerlere getirebilir. Fatih Hoca bunu yapmış, herkesten bir anda katkı almaya başlamıştı. Mertens'i kanatta oynatmakla, çift forvetin 2. adamı olarak oynatmak arasında dev farklar olur.

      Sil
  9. Okan Hoca sosyal medaya ve spor medyasını çok dikkate alıp bu kadro ile çıktı sanırsam. 1 haftadır bu kadro ile çıkılacağı belliydi.Jorge Jesus sürekli supriz yapıp rakibin dengesini bozarken sen yıldızlara güvenip taraftarın ve medyanın istediği kadroyu sürüyorsun sahaya.Mertens ve Mata aynı anda oynadığında ne olduğunu herkes görmüş oldu.Çağdaş hoca iyi bir ders verdi hepimiza.Okan Hoca'nın artık takımı toparlaması lazım.Kayseri biraz daha becerikli olsa ilk yarı 3 veya 4 olurdu.Oliveria bu takımın değişmedi olmalı.Mata ve Mertens ikilisinden 1 tanesi en fazla oynar.Kerem'i kesiyorsun Barış ile başla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 olsa keşke, 15 gündür. Bizim öyle rotasyon yapma durumumuz ve gerekliliğimiz yok da, deneme işi hayal kırıklığı oluşturdu. En azından bile bile lades denişi.

      Sil
  10. Maç sonunda bu kadar hakem konuşması Okan Hoca'nin çok saçma geldi. Sahada oyun yoktu ki hakemlik bir şey olsun.
    Ayrıca Çok geniş kadro var diyoruz fakat yerli eksikliğinden dolayı doğru düzgün değişiklik bile yapamıyoruz. Kadro mühendisliği berbat. Okan Hoca da iki hafta ne çalıştırdi takıma anlamadım maçta beş dakika bile bir organizasyon göremedik

    YanıtlaSil
  11. Bence hem mata hemde mertensi aynı anda koymak hataydı takım 9 kişi oynadı mata kazanmak ugruna yusuf demir genci kullanmaya tenezül etmeyen bir hoca var artık mazeret olmaz hata hocaya yazar sonu iyi olmazböyle giderse 10 hafta hala oturan çok fazla birşey yok

    YanıtlaSil
  12. hocam şampiyonluk kaybedildimi dün gece çünkü rakipler burda asla kaybetmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum bence sampiyonlukta en büyük aday Fenerbahce, hem MHK hem TFF hem basin destekleri müthis hocalari da kurt hoca Kayserispor'un Fenerbahce'yi yenmesi mümkün degil bence de maci 10 dak8ka uzatirlar yine golü attirirlar Fenerbahce icin.

      Sil
    2. Orası belli olmaz da, gelecek adına kaygılandım.

      Sil
  13. Bu tip zamanlarda paniğe kapılmamak lazım. Yakıp yıkmak kolay. Eleştirilecek bir sürü şey var. Herkes zaten yazmış. Sezon devam ederken hoca değiştirmenin sezonu kaybetmek olduğunu hatırlatmak isterim. Okan Hoca ve ekibi 24 saat boyunca bunu yaşıyorlar onlar da hatanın nerelerde olduğunu herkesten daha iyi analiz edecektir. Tabi ki bu maçın bu hale döneceğini biz değil onların ön görmesi gerekirdi. Hepimiz yanıldık. Herkes bu kadro için hayaller kurdu, ama sahada işlerin öyle olamayacağını acı da olsa görmüş olduk. Mata, Martens gibi oyuncuların 25 yaşında olmadığını anladık. Ha bu arada oyunu 70 metreye yaydığında onların 25 yaşındaki halleri de olsa bence yine sonuç değişmezdi. Sistemsel sıkıntılar olduğu aşikar. Hoca bu tarz denemeler yapmak zorunda. Antremandaki ile maçtaki aynı olmuyor. Dış koşullar açısından bakarsak: Sezonu geç açtık. Yönetim, hoca, takım geç geldiler. Hafta içi maç olmaması yeni kurulan bir takım için avantaj değil dezavantaj olduğunu yaşayarak tecrübe ediyoruz. bakıyorum birçok yazar bu ''araların'' GS için iyi olduğu görüşündeydi bense hep tam tersine inandım. Bir takımın çok maç yaparak gelişeceğine inanıyordum. Haklı çıktım. Uyum, fizik güç, adaptasyon, taktiksel sadakat gibi konular bol maç yaparak gelişir. Bunların tamamında Okan Hoca'nın yapacağı bir şey yok. Bunlar dışsal koşullardır. Ha iyi bir teknik adam bu dezavantajları avantaja nasıl çeviririm diye ön görülerde bulunmalı. Okan hoca henüz bu seviyede değil. Bunu kabul edelim. Ekibi de belli ki bu seviyede değil. Mesela dün yine sayısız korner attık. İstatistiklere bakmadım ama 10 tane korner atmışızdır. Gene sonuç yok. bu bile iyi çalışmadığımızı gösteriyor.
    Özetle Okan Hoca'ya elindeki takıma uygun bir taktik üretmesi için şans verilmesi gerekiyor. Kanımca bu maçtan alınacak dersler şunlardır:
    1 - Sergio Oilviera sakat olmadığı sürece kesilemez. Orta ikili de mi yoksa onların önünde 10 numara mı oynar onu bilemem görmek lazım. Ama kesinlikle ilk 11 oynar. oynamak zorunda.
    2 - Mata, Martens, İcardi'den ancak 1 tanesi aynı anda sahada olur. İkisi ancak iç sahada zayıf takımlara göre oynayabilir. Ama 3'ü birden asla içerde dışarda ilk 11 oynamaz.Bir ihtimal gol lazımken, rakip sahaya oyunu yıktığında belki 20-30 dakka olabilir ama asla başlangıç senaryosunda olmaz. Yaşları, oyun tarzları buna müsait değil.
    3 - Kanatlarda bek ve stoper arkasına koşu atmayan, rakip beki takip etmeyen, topsuz oyunu bilmeyen kanat oyuncusu kullanılamaz. Rasika, Barış, Kerem adaylar. Yunus bu haliyle kanat manat olmaz. Boş koşu atmayan, defans arkasına koşmayan, savunma yardımı olmayan bir oyuncunun bu takımda yeri yok.
    4 - Bu takımın bence santraforu Seferoviç'tir, yedeği de Gomis'dir. Bu kadar ceza sahasında statik duran, geriye gelmeyen, sırtı dönük top almayan, oyunu daraltmayan adı isterse İcardi de olsa bir santraforla oynayabilecek bir takım ''en azından'' biz değiliz. Seferoviç'i hazırlamak zorundayız.
    5 - Martens veya Mata sadece forvet arkasında oynarlar. Başka da bir yerde zor. Ya da Martens en fazla uçta oynar. Bunun için de çok ciddi bir taktik çalışma gerekir. .............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 hafta geçmiş hoca hala bir şeyler deneyecekmis ve hafta da tek maç oynamak dezavantajmış... bak bahane uydurulur evet. Her şey için bir bahane bulunabilir ama 10 hafta geçmiş bir ligde artık bazı şeyleri denemeyi bırakmış ve bir istikrar oluşturmuş olman lazım vede yaş ortalaması yüksek oyuncuların varken haftada tek maç büyük avantajdır. Keza daha once de teknik direktörler çok maç oynamaktan yakinirlardi. Yani haftada çok maç oynamak kabul edilebilir bir bahanedir de tek maç oynamak nasıl bir dezavantajdir onu anlamak zor. Bahane üretirken bir mantık çerçevesinde üretmek lazım yani. Uydur uydur ipe diz bahaneleri olmaz. Ayrıca hocanın maç sonu açıklamaları facia ötesi. Yıllardır galatasaray in hakkı yeniyor derken kendisi basaksehir le şampiyon olduğunu unutuyor sanırım demek ki hak yenirken sen de bu düzenin içindeymişsin hocam. Bundan büyük itiraf mı olur?

      Sil
    2. Mata, Mertens, Icardi sahada olur olmasına da, bu formasyon ile değil. Fatih Hoca zamanında, 4-1-2-1-2 ye dönmüştü. Yine dönülebilir.

      Sil
    3. Hocanın sorunu da bu zaten 2. Bir planı yok. 2. Bir formasyon yok. Hep tek düze gitmez. Galatasaray da bu olmaz. Bir A planı yok daha ortada B planından bahsetmeyelim. Dünya kupası arası falan derken Okan gönderilip yerine bir hoca alınmalı. Aksi halde geçen yıldan çokta farklı şeyler olmayacak belki 13 değil ama ilk 5 bile zor. Adana’da ortasahayı boşalttı bıraktı. Maç gidecekti az kala. E dün de aynı şey oldu. Oyunu ortasaha dan değil forvetten kuran hoca mı olur. Geriye düşen büyük hocalara bir bakalım. Neler yapıyorlar. 3 lü savunmaya dön anlarım ama tekli ortasaha düzeni nedir? Mantık dışı hareketler. PTT sanıyor bu ligi Hamza Hamzaoğlu daha iyi işler çıkartırdı. En azından bir futbol oynatırdı. Geçen senenin tek oyuncusu yok 11 de neredeyse geçen yılki sorun oyunculuk bir şey değil teknik ekip sıkıntısı. Fatih hoca dünya pozisyona sokup son vuruşlardaki beceriksizlikten yandı. Torrent geldi zaten hoca değildi. Ama atak dahi yapamaz olduk. E hala atak dahi yapamıyoruz. Ne değişti Torrenti gönderen buna nasıl tahammül ediyor.

      Sil
    4. 10 haftada nasıl bir istikrar yakalanır onu anlamadım ben? sıfırdan takım kurulmuş. Yönetim ve hoca dahil herkes yepyeni. Bu kadar geniş kadron varsa haftada 1 maç, hatta ayda 1 maç dezavantajdır. Pekala bu kadroyu iç sahada görmek var Kayseri'de görmek var. Konferans liginde oynamayanları oynatmak ve maç eksiklerini gidermek var.
      Neyse biz yine adam harcayalım hemen alalım kellesini. Boyacı küpü sanılıyor bu işler. ortada bahane yok gerçekler var. Sabretmezseniz her sene takım kurarsınız sıfırdan. Okan Buruk kendisini ispatlamış bir teknik adamdır. Madem ki getirdik eleştirmemiz lazım. Ama gönder gitsin demekle eleştirmek farklı şeyler. 11 madde yazdım orda. Burası Galatasaray, orda da dünya çapında kariyerler var. olup olmayacağını anlamak için süre çok am çok kısa.

      Sil
    5. Takım yeni de, hala 2 farklı alınan bir galibiyet yok ve son maçta yaptıkları, kırıp dökmekle eş değer. Çok zedelendi iş.

      Sil
    6. İstikrarı kaç haftada yakalanır? Totali 38 hafta olan bir ligde 10 hafta da bir oyun planı kuramayacaksan hele ki 2 hafta ara verilen bir zamanda geliştirecek hiç bir şey yapmamış olursan bunu yapamayan adama teknik direktör mü denir? Kimsenin durduk yere adam harcadığı yok olan biten ayan beyan ortada zaten. Haftalarca takım yeni oyuncular hazır değil dedik zaten de e bir zahmet artık sahada bir şeyler görmeye başlayalım ama değil mi? Ayrıca az maç oynuyor olmanın dezavantaj olduğunu senden duyuyoruz ilk defa bu teorinle futbol tarihine geçebilirsin ama pek ciddiye alinmadan hatta belki dalga geçilerek... bir şeyi savunmak için defalarca kanıtlanmış doğruları eğip bukmeyin. 10e hafta da istikrar da saglarsin iyi kötü bir oyunda ortaya koyarsın takıma gol attirabilecek taktikleri de geliştirirsin. Hoca yeni olupta mars tan mı geldi? Kaç aydır takımla birlikte çalışıyor ve ligi yada oyuncuları bilmeyen bir adam da değil. O yüzden savunmak adına sunduğunuz bahaneleriniz gerçekten ciddiye alinabilecek bahaneler olsun. 10 hafta yetmez az oyun oynamak dezavantajdir falan gibi arkasında durulamayacak bahaneler sunmayin lütfen.

      Sil
    7. Şu an kovulacağı tablo yok, ilerisi ne olur göreceğiz. Fazla zamanı olmadığı da açık.

      Sil
  14. .............

    6 - Sağ bek Dubous oynar. Kim ne derse desin. Dün yine tonlarca imkan varken Sacha'nın tahta bacağından o paslar gitmedi.
    7 - Devre arasında ilk yapacağım transfer yerli bir sol bek olurdu. Rıdvan mı olur, Mert Müldür mü olur ya da varsa kim olursa orjini sol bek olan yerli bir oyuncu. Mümkünse orta yapmayı pas vermeyi bilsin. 2. transferim de adam gibi bir sağ kanat olurdu.
    8 - Torrera veya Midjö'ye kimse yüklenmesin, dünkü maçta orda Kante - Melo da oynasa sonuç değişmezdi. Adamlara yayla gibi bir alanı kontrol etme görevi verilmiş. Böyle bir saçmalık olmaz.
    9 - ve En önemlisi bence: Okan hoca eğer GS hocası olmak istiyorsa, twitter'a göre veya yönetimden gelen seslere göre kadro kurma işini bıraksın. Bu takımın patronunun kim olduğunu önce oyunculara göstersin. Onların arkadaşı değil patronu olduğunu göstermeli. 3 günlük izin işleri de bir zahmet bitsin. Arjantin'e, oraya buraya tatile gitmeyle yeni kurulan takımın, takım bütünlüğü de sağlanmaz, fizik gücü de sağlanmaz.
    10 - gol aradığın zamanlarda orta sahayı boşaltıp forvet atmanın eşittir rakibi maça ortak etmek olduğunu Adana ve Kayseri maçlarında da gördük. Adana 10 kişi ile bizi yeniyordu. Kayseri de 5 tane gol kaçırdı. Orta saha olmazsa ne hücum edebilirsin ne de gol atabilirsin.
    11 - Bu takımın derdi üretkenliktir. Bitiricilik değil!!! ben XG bilmem ne anlamam. İzlediğim maçı bilirim. Bu takım gol pozizyona giremiyor. xg vs olduğu söylenen maçlarda da bu böyleydi.

    YanıtlaSil
  15. Okan hocanın bu takıma herhangi bir katkısı olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı bu maç itibariyle. Gelişen bir oyun yok haftalardır. Bitirememek diye de kendimizi aldatmaktan vazgeçmek gerekiyor. Sorun bitirememek değil sorun uretememek hem de kaç sezondur devam eden bir soruna çözüm bulamamaktir bu. Gomis i son dakika gollerini saymazsak şu an sıralamada ki yerimizi bir düşünün. Gomis le şapkadan tavşan çıkardık ama o sapkaya daha fazla tavşan sığmıyor işte. Mata yada mertens orta sahanın derinliklerinden top çıkaramaz haftalardır bunun olmayacağını görmüyor mu hoca? O yaşta o fizik durumunda adamları maç boyunca koştur koştur oynatamazsin çünkü oynayamazlar. Mertens sol kanatta olmaz sağ kanatta da olmaz çünkü mertens koşamaz o kadar mesafeyi. Kanatta koşmayan adam oynatirsan arkasında ki beki bitirirsin ki boey de kazimcan da bittiler zaten maçta. Torreira mico orta sahası üretemez hele ki önlerinde mata varken kendileri de biter ve orta saha yol geçen hanına döner ki öyle de oldu zaten. Kadro mühendisliğin hatalı teknik direktörün yetersiz. Bak jorge jesus u bir izle adamın elindeki kadro kalitesini kendinle karşılaştır. Fenerbahçe net bir teknik direktör takımı iken bizim takıma bu kadar kaliteli oyuncuya rağmen sahada futbol adına hiçbir ışık vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun iyi kötü plan dahilinde gidiyordu. Gelişeceğine de inanıyordum. Sorun bitirememekti. Bu maçta ise üretemedik bile. Hocanın açıklamaları felaket.

      Sil
    2. Sorun hiç bir zaman bitirememek olmadı. Sorun hep üretmek ile alakalıydi. Kerem in yunus un dağlara taşlara vurduğu şutları gol beklentisi istatistiklerine mi dahil ediyorsun? O top bir türlü forvete gelmiyor çünkü biz de. O topu ceza sahasında olumlu kullanamıyoruz. Uretemiyoruz bitiremiyor değiliz.

      Sil
    3. Ben etmiyorum, istatistikler zaten ortada.

      Sil
  16. yıllardır en kötü ortaları hep bizim takımda görürüm. son 10 yıldır filan en az orta açarak gol atan takımızdır heralde. hatta rakipler bazen pas edasında top atıyor içeriye. bizde hocalar, oyuncular, bekler, kanatlar değişiyor ama bu kötü orta açma problemi artık kulubün genlerine işlemiş gibi. beklerimiz bazen o kadar rezalet top kesiyorlar ki yani isteseler o kadar kötü orta açamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta işi kadar, yine bitirememek diğer hadise.

      Sil
  17. Adamın elinde süper ligin en iyi kadrosu var ama daha sahaya 11 çıkaramıyor. Winner bir teknik direktör gelmeden okan buruk la bu sezon geçmez. Bu futbolla yakında yarıştan kopariz. Haftada tek maç oynayan yorgunluk bahanesi olmayan elindeki alternatifli kadroyu kullanamayan teknik direktör olmaz hele ki galatasaray a teknik direktör hiç olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Winner işi derken, bu adamın da şampiyonluğu var. Daha zor imkanlarda üstelik. Tanımı farklı yapmalı.

      Sil
  18. Yönetimin hiç geç kalmadan beklemeden pazartesi günü hocayı çağırıp rapor istemesi ve özelestiri yapmasını istemesi gerekiyor. Ayrıca çok geç kalmadan da yeni teknik direktör arayışına başlayıp en geç devre arasında göreve başlatması gerekiyor. Okan buruk a verilen bu kadro imkanı lig tarihinde bile çok az hocaya verilmiştir bugüne kadar. Buna rağmen haftalardır bir adım bile ileri gitmeyen futbolu bir açıklaması ve sorumlusu olması gerekiyor. Bıktık artık en ufak hatayı hakeme bağlayıp kendini sabun gibi leke tutmaz sanan teknik direktörlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanyaspor maçı beklenecektir..

      Sil
    2. Erden Timur bu kadar iş bitirdi bir hoca getirmedi yanarım yanarım ona yanarım.

      Sil
    3. Geçen sezon terimi göndermek için de geç kalınmıştı şimdi de okan buruk u göndermek için geç kalınıyor. Alanyaspor maçı falan beklenmemeli pazartesi yönetim acil toplanıp bu duruma el koymalı. En kısa zamanda da yeni teknik direktör arayışına başlamalı. Kaybedilen zamanın telafisi olmayacak bundan sonra.

      Sil
    4. Bir reaksiyon geldi şu an. Yardımcı antrenör hamlesini böyle okuyorum.

      Sil
    5. Yardımcı antrenör nedir? Neye yardımcı olacak o antrenör? Sorun hocada yardımcılarında değil ki! Sürekli ona buna antrenör getirip durmakla çözülecek diye düşünen yanılıyordur. Bunu da çok kısa sürede göreceğiz ve neden zamanında gönderilmedi diye soracağız yine burada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir