17 Ekim 2022 Pazartesi

Kazımcan Karataş'a, Kayserispor maçı üzerinden ihale bırakmam


Galatasaray'ın elindeki en iyi sol bek, elbette ki van Aanholt. En iyi demeyelim hatta, neredeyse tek sol bek. Yine de, hücumda +1 yabancı kullanmak istersen, yerlileştirmen gereken pozisyon sol bek. Diğer yabancıları kesemezsin. Muslera yerine Okan Kocuk yazanlar, büyük şov peşinde. Takımın en iyi sol beki de, diğer yandan, ilk 11'deki yabancılar arasındaki en zayıf halka. van Aanholt neden kesildi de, Kazımcan Karataş denendi demem.

Kazımcan Karataş'a da, Kayserispor maçı üzerinden ihale bırakmam. Önünde Mertens oynuyor, savunma yardımı 0 bile değil. Karşısında ise, Onur Bulut ve Ramazan Civelek. Onur Bulut, ligin en iyi yerli sağ beki ve hakkının teslim edildiğini düşünmediğim bir futbolcu. Ramazan Civelek de sağ bek özellikli, ön alanda müthiş bir baskı gücü. Kazımcan Karataş, o hattı tek başına savunmaya çalıştı. Zaten "savunma" özelliğiyle öne çıkan bir bek değilken.

Galatasaray'da ilk kez 11 başladı ayrıca. Geçtiğimiz sezon, sol bek oynamaya başlamış bir isim. Kolay değil bu seviye. Denemeyi de yapmak zorundaydık, çünkü akıllarda "acaba" vardı. Hücumda yabancı istiyorsan, sol bekini yerli ile geçmek zorundasın. Burada mı başlamalıydı, iç sahada mı sorusu ise ayrı kısım. Orası tartışılır. Gerçi nerede başlatırsan başlat, önünde Mertens olduğu sürece olmaz. 0 savunma yardımıyla imkansız.

Savunmada bu kadar yıpranmışken, hücum katkısı verebilmesini de beklemiyordum. İyi orta kesen isimlerden biri olsa da, hücumda nefesi kalmadı. Dağıldı çünkü. Gerçi kim iyi oynadı da, ondan performans bekledik. Sonradan oyuna girenler hariç, Nelsson dışında sahada iyi falan yoktu. Bu maçtan doğru da, Kazımcan Karataş için negatif çıkarımlar yapamam. Bunu yazınca, olayı başka türlü anlayanlar var elbette.

15 yorum:

  1. Yatirim yapildigi icin denenmesini anliyorum ama ben yine de sakat degilse Emre Tasdemir'in cok daha komple bir bek oldugunu düsünüyorum benim futbol görüsüme göre Kazimcan'in daha cok firin ekmek yemesi lazim Galatasaray'da 11 baslamak icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'i en son ne zaman izledim hatırlamıyorum. Bu seviyede olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
    2. Fizik ve mac eksigi olarak Emre Tasdemir cok geriye düsmüs olabilir inanin ben de bilmiyorum ama Kazimcan gibi ne zaman nereye pas atacagini ne zaman basacagini bilmemezlik etmezdi demek istedigim buydu, hazir degilse de hazirlamak teknik ekibin isi Emre Tasdemir eski Milli futbolcu Kazimcan'dan ne kadar kötü olabilir ki abi.

      Sil
    3. Giresunspor'da şans bulamadı, ne anlatıyorsunuz. Beni de hazırlasın teknik ekip o vakit :( İyi durumda değil demek. O eski potansiyelinin üstünden 1293829381293487 tane sakatlık geçti, eski durumunda değil. Bu sezon da takımdan ayrılmaması, tamamen kulüp bulamaması ile alakalı. Umarım yanılırım da oynar, o başka.

      Sil
    4. Daha önce de yazmistim Giresunspor'da ailevi cok büyük olaylar yasamis Emre Tasdemir, Orhan Uluca bir Youtube yayininda aciklamisti oradaki olaylar sadece performans olayi degil demisti ama detay vermedi.

      Sil
    5. Neymiş o ailevi sorunlar. Yoksa banko mu oynayacakmış. Madem sorunlar yaşadı, niye geri dönmemiş.

      Sil
    6. Zaten oraya gidişi de, yetersizliği üzerine değil miydi?

      Sil
  2. Şans bulabileceği en kötü maç denk geldi gerek Çağdaş Hocanın dinamik sağ kanadı gerek önündeki Mertens itibarıyla. Henüz bizde banko oynayacak seviyeden uzak ama PVA ve devşirme Dubois alternatifi iken şans bulur umarım. Keşke Eren Elmalı bizde olsaydı tabii, hem yerli olması hem enerjisi...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünde Mertens değil de, daha hareketli ve yardımcı biri olsa farklı olabilirdi.

      Sil
    2. Rashia ile Kazımcan sol tarafı aslında keyifliydi çok büyük sorun çıkartmadı. Rashia nın dinamizmi ve destek konusunda gereğini yapması Kazımcanı yükseltti oyun içinde. Ha tam anlamıyla hazır mı değil. Ek olarak Yunus yada Kerem sorunu yok buna emin oldum artık. Sıkıntı sistem kaynaklı. Oyuncularına da biraz bakmak icap eder eldeki ne ben ne istiyorum. Mertens sağ tarafa geçtiğinde Boey de dibe vurdu şimdi ona da mı berbat dı diyelim.

      Sil
    3. Rashica, savunma desteğini verirdi ve Kayserispor sağ kanadı, hücumda o kadar rahat nefes alamazdı.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik taraftar algısı o. Erken hüküm sevilir :)

      Sil
  4. Bu erken söylemler çok canımızı yaktı. Boey de Torreira da iyi bir maç çıkartmadılar bence. Bu onları karalamak olmamalı. Teknik ve taktik sorunlar var. Bu adamlar idman yapmıştır. Bu idmanlarda bu sorunu göremeyen hoca sıkıntı. Önümüzde Kastamonu maçı var. Yerli deneme adına harika bir maç olacak Kazımcanda ısrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ha illa orada yabancı kullanacaksak da Dubois hazır tutulması adına orda oynayabilir. Sağ taraf Ali Turapa emanet edilebilir. Baran Kastamonu maçında sahada olması şart oğlu şart. Alternatifleri görmemiz gerekiyor. Belki ilk 10 takımlarına karşı değil ama seviye olarak düşük takımların maçlarında kendisine rahatlıkla formayı verebilmek lazım hem +1 yabancı anlamı taşır hemde +1 alternatif. İstanbulspor maçında kalitesini ortaya koydu doğrusu. Ama Okan hoca panik tuşuna basıp lig 11 ine yakın bir kadro ile sahaya çıkarsa. Vah haline gençlerimizin. Icardi ritmini yakalaması için ayrıca sahada olması gereken bir diğer oyuncu Yusuf ve Rashia da aynı şekilde. 4-3-3 formasyonuna geçtiğimizde Berkan kullanımı çok mümkün görünüyor. + 1 yabancı için de Rahsia ve Yusuf her daim hazır beklemeli. Zaten 6 milyon gibi bir yatırım oynatamamak kenarda bekletmek ciddi rahatsız ediyor beni. 4-3-3 de 4 yerli bile sahaya sürülebilir kaldı ki bu formasyonda zaten Kerem gayet başarılı olacaktır. Yani sağ tarafı yer yer sol tarafı yabancılaştırabiliriz. Kural gayet açık ve belliydi. Bu oyuncuların kenarda bekliyor olması. Bu yatırımların heba edilmesi. Yönetime yazar. Son olarak Barış Alper forvet olarak denenmesi gereken bir oyuncu. Burak Yılmaz örneği var. Stillerini nedense çok benzetiyorum. Çok farklı şeyler konuşabiliriz. Tek sıkıntı hocanın güvenini kaybetmemesi. Hoca güvenini kaybeder, acaba derse o gün denemekten vazgeçer bu bizi inanın ileri getirmez. Bu gün hoca değişimi yapsak en az 5 maç daha bahanesi olacak bir hoca gelecek. Bu yüzden mevcut hocaya sahip çıkıp devam etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bireysel anlamda, 11 başlayan kimse iyi performans vermedi. Bir tek Nelsson'u ayırırım. Zaman vermek lazım. Bu tarz kötü 1 maçın ardından da, çok keskin hükümler verilmemeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir