24 Ekim 2022 Pazartesi

Mertens'in rolünü, kaliteli 4-4-2'yi maalesef konuşamıyoruz, konuşturmuyorlar


4-4-2'yi ve Mertens'in "nihayet" rolünü bulmasını konuşmayı çok isterdim. Konuşacağım konuşmasına da, sırf konuşmuş olmak için. Galatasaray'a karşı açılan bu savaşta, Dünya'nın en iyi oyununu oynasan ne değişecek? İlk yarıda bitirdiğin maç, elinden kaydırılıyor. En iyi olduğun anda da kazanamıyorsun. Kazandırmıyorlar. Sonra da "hoca hata yaptı, niye böyle, niye şöyle". Ne hatası, ilk yarıda maç bitmiş zaten. Oynayabileceğin maksimum hücum futbolu bu.

Rakibin ilk yarıda pozisyon bulacak durumu dahi yok. Ön alanda öyle bir baskı uyguladın ki, nefes alamadılar. Sürekli top kazandın, hızlıca atağa çıkıyorsun, sayısız pozisyon. 4 tane gol attın, 2'sini saydılar. Bir o kadar da kaçan pozisyon. 4-4-2'yi oynayamayız diye düşünürken, Okan Hoca'nın Kastamonuspor maçında olduğu gibi, bu formatta oynaması beni şaşırttı. Ön alanda, bu hareketliliği beklemiyordum. İştah çok yüksekti.

Mertens'in oynayacağı en iyi rol bu işte. Ne kanat, ne 10 numara. Kanatta maalesef eskisi gibi aktif olamıyor. 10 numarada ise, çok fazla geriye gelmek durumunda kalıp, rakip kaleden uzaklaşıyor. Bu adam "forvet özellikli" ve net bitirici. Bu maçta kaçırdığı çok gol olsa da, sürekli pozisyon içinde. Geriye çok fazla gelmedi ve ön alandaki baskıda var oldu. Rakip ceza sahasına yakın olunca da, hem üretiyor, hem bitirme noktasında.

Icardi de müthiş oynadı. Baskıda vardı, çok mücadele etti ve hareketliydi. Kanatların da doğru profil, özellikle Rashica tarafından Icardi'yi çok iyi besledin. Mertens ile de iyi 2'li oldular. Oyun zekası yüksek ve mücadelede var olan 2 forvetle sahadaydın. Diyorum ya, 4 tane attın, daha da atıyordun. Ne kadar daha iyi hücum edebilirsin ki? Her şey doğruydu, her şey çalışılmıştı. Çok doğru bir kurgu vardı ama biz bunu konuşamıyoruz.

7 yorum:

  1. Zaman sadece biraz zaman iyi yoldayız sezonun daha basındayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonun başında falan değiliz. İyi yola gireceğiz de, o yolda rahat bırakmıyorlar.

      Sil
  2. Icardi'yi cok begendim ben rakibi sürekli hataya zorladi, orta sahadan bos kaleyi zorlamasi o pozisyon öncesi rakiplerden siyrilmasi A Klasti gercekten biraz daha kondisyon kazanmasi lazim ama buyuk kalite.
    Mertens de burada oynarsa cok gol atar zaten kalecinin ceza sahasi icinden kurtardigi 2 cok net Mertens şutu daha var ve önceki maclara göre 4 5 kati hücum aksiyonuna girmis dogru yer kesinlikle burasi Mertens icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Besledik de bu maçta. O da kalitesini gösterdi.

      Sil
  3. İcabında oyun içerisinde aynı isimlerle 4-2-3-1 e dönüş muhtemel. Zaten kırmızı olmasaydı 60. Dakikalarda falan Mertens kenara gelir Mata oyuna girerdi. Ortasahayı ele geçirmiş olurdun oyunu tutardın. Kanatların dün o iştahla zaten çok şey yapardı.
    Tek bir kişi bile Okan hocayı eleştirmemeli. Gerçekten her maç doğrandık. Her maç bir şaibe. 10 hafta hoca dedik hep hocayı eleştirdik. Oynanan oyunlar göz ardı edildi. Yönetimin bu işi buraya kadar getirmesi. Bu haftaya kadar pasif kalması büyük hatadır. Alman antrenör getirip ultimatomu hocaya vereceğine önce elini masaya vuracaksın. Dün kükreyen adamlar neredeydi 10 hafta boyunca? Kayseri maçı dışında oyunu sistemi eleştirebileceğimiz bir maç var mı? Hep gelişiyorduk üstüne koya koya gidiyorduk. Hiç değilse sahada bir oyun vardı. Kayseri maçı hariç. Orada da hoca oyuncuları aynı anda sahaya sürmek istedi. Biraz sosyal medya gazına geldi.
    Demem o ki arkadaşlar hocaya sonuna kadar güveniyorum. Sonuna kadar da sahip çıkacağım. Çıkmalıyız da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde hamle yapar, formasyonun değişebilir. Maç 11 e 11 gitse, sen farkı açıyordun. 2. yarıda da gidişata göre, Mata'yı oyuna atar, topa sahip olur ve sakin kalırdın.

      Sil
    2. Takım için herşey yolunda. Saha içi olumlu çözülmesi gereken tarafa odaklanılması gerek

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir