11 Ekim 2022 Salı

Muslera istikrarlı, çünkü ağırlığı ve konumu farklı


İlk 11 için 3 yerli ayarlaması konuşulurken, kaleciyi yerliden tercih etmeliyiz deniliyor. Bu kural devam edecekse, önümüzdeki dönem için evet de, bugün için hayır. Muslera yerine Okan Kocuk oynar deniyor, ben de oynayamaz diyorum. Şu formu ile, Muslera'yı kesmen, intihar etmen ile eş değer. İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçı da, Okan Kocuk oynamalı tarafındaki düşünceyi büyük oranda kesti. Bu sezon, kalecinle de büyük fark yaratıyorsun.

Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır, Milli kaleciler. Hem iyi kaleciler, hem de yerli olmaları, elbette saha içindeki avantajın. Onlar adına sorun, yerel kalmaları. Potansiyellerinin en parladığı dönemde, Avrupa'da kalmayıp, ülke içinde devam etmeyi tercih ettiler. Hele ki Uğurcan Çakır. Önünde, Onur Recep Kıvrak gibi bir örnek varken, nasıl oluyor da ülke sınırları içinde devam ediyor anlamıyorum. Burada devam edersen, düşmeye mahkumsun.

Muslera farklı bir seviye. Kendisini kanıtlamış, 2010'lu yıllara damga vurmuş. Düşüşü olur, istikrarsız görüntü de verebilir ama kalite bakidir. O kalite de, sezona fırtına gibi girdi ve takımı ayakta tutan isimlerden biri. Rakipler ise "yerli" kaleci avantajını kullansa dahi, o pozisyonda büyük sorun yaşıyorlar. Altay Bayındır için yapılan eleştirilere bakın. Taraftarı da yuhalar oldu ve her geçen zaman geriye gidiyor. O zaman da, ne anladım yerli kaleciden oluyor.

Elimizdeki değerin kıymetini bilelim. Hele ki bu değer, senin en büyük efsanelerinden biriyken. Kalite baki, yine yazıyorum. O kalite de, şu an ayakta. Bugün için, kalede yerli kullanmışsın, rakipler de bu avantajı kullanamıyor. Muslera varsa o oynar deniyor ya, oynuyor işte. Muslera ve Okan Kocuk arası, ciddi bir seviye farkı. Hücumda +1 yabancı diyebilmenin avantajı da, kalede Muslera'yı kaybetmenin dezavantajından daha büyük değil.

6 yorum:

  1. Sen istediğin kadar kocuk oynamaz diyebilirsin ama ben de oynar diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kimsin, önce onu bir açıkla. Yukarıda adsız yazıyor :(

      Sil
  2. Bu seneki formuyla şaşırttı ama ileride formsuzluktan yıkılan, sürekli top kaybı yapıp takımı geri koşturan Kerem yerine yabancı yazabilmek , Okan yerine Muslera'yla oynamaktan daha çok şey katar takıma bence. Tek tek çok iyi transferler yapmış olsak da gerek bölge çalışmasından gerekse yabancı sınırından dolayı faydalanamiyoruz aynı anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şu an katmaz. Aksine düşürür, kaleci mühim..

      Sil
  3. Bu adam on yıldan daha uzun süredir Türkiye'de oynuyor. Muslera Altay'dan da Uğurcan'dan da daha yerlidir. Bununla ilgili de bir düzenleme olmalı. Belli bir yılı geçince futbolcu Türk statüsünde oynamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden vardı böyle bir şey de, şu an karışık ve zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir