31 Ekim 2022 Pazartesi

Okan Buruk'un kredisi?


Okan Hoca'yı tartışan da var, destekleyen de. Bir de, Fatih Hoca geri dönmeli üzerinden yerden yere vuranlar var. Benzer tablolarda Fatih Hoca'yı eleştirmezken, Okan Hoca'yı yerden yere vuruyorlar. Elbette krediler ve ağırlıkları bir değil, Fatih Hoca bambaşka bir yerde. Yine de bu demek değil ki, geçen 2.5 sezon çok başarılıydı. Yabancı hocaya odaklanıp, Okan Hoca'yı yerden yere vuranlar da var elbette. Son kesim de, eleştirilerin dozunu ağır bulup, hoca için üzülenler.

Türlü hakem katliamına uğradık. Bu büyük bir etmendir ve konuşulmadan edilemez. Hatta her şeyin önüne dahi yazılır. Süper Lig'de 11 maç oynamışız, 7'si deplasman. Tarihte de bu tarz eşi benzeri olmayan bir fikstürü görmemişizdir. Birçok handikap var yani. İddialı bir takım kuruldu, şampiyonluk tek hedef olarak belirlendi. Doğal olarak herkesin beklentisi var. Bu bir geçiş sezonu değil, başarılı olma sezonudur.

11 maçta 21 puan var ve 4. sıradayız. Lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisindeyiz. 11 maçta sadece 14 gol attık, 9 gol yedik. Bu tablo da işin başarısız kısmı. 11 maçta sadece 14 gol atmak hayal kırıklığı. Galatasaray'ın hücum gücü düşük değil bu arada, üretmekte de sorun yok. Bazı zamanlar organizasyon problem de, bir şekilde pozisyona giriliyor ve bitirilemiyor. Fatih Hoca dönemi, bu bitirememe halini şanssızlığa bağlıyorlardı. Ben ise "yetersizlik" diyordum. Bugün de aynısı geçerli, "yetersizlik". 

Hoca mı çıksın gol atsın gibi bir düşünce kabul edilemez. Batshuayi, bitiriciliği ile yerden yere vurulmuyor muydu? Valencia ile birlikte gol krallığına oynuyorlar. Atılan gol harici hücum rakamlarında, Fenerbahçe'den iyiyiz. Gol beklentisinde daha yüksek seviyede olup, az gol atıyoruz. Hala da bu sorunu çözemedik. Bu da Okan Hoca'nın en büyük sıkıntılarından biri. Yer yer 11'de denemeler yaparken de sorun yaşadı. Sadece lig ortamında, daha istikrarlı bir 11'le hareket etmesi gerekiyordu.

Önümüz de Beşiktaş / Başakşehir maçları. Okan Hoca'nın kredisi maalesef yüksek değil. Bu 2 maçtan da 1'inde berabere dahi kalsan, lider ile farkın 7 olması olası. Fenerbahçe'nin fikstürü hala rahat. Birini kaybetsen zaten geçmiş olsun, o mental toparlanma yaşanamaz. Hocanın kredisi yok, önümüz Dünya Kupası arası derken, yeni hoca konuşmaları iyiden iyiye yükselir. Medyanın her türlüsü yükleniyor. Fatih Hoca gelse, daha iyisi mi olur derseniz, bence olmaz. Olacak olsa geçen sezonlarda olurdu. O beklentiyle, Okan Hoca gitsin diyenler hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çünkü ibre yabancıya kayacak, yapılanma da bu yönde. Özellikle de Alman ekolü tarafında.

35 yorum:

  1. Önümüzdeki süreçte 1 gol atarak kazanacağın maç sayısı yok gibi. Ve biz 1 gölü atabilimek için dünya yıldızlı oyuncularımızın ayağına bakıyoruz. Hiç bir oyun seti olmadığı gibi bir ışık da gözükmüyor. Tüm bunların üzerine oyunculara verilen saçma sapan izinlerde eklenince ortaya halı altına gizlenen bir kaos çıkıyor. Bunu girmek için illaki sezonu kaybetemiz beklenecek ki bu psikoloji ile bence çok dan da kaybettik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun seti yok diyemem de, ezberli şekilde işlemiyor.

      Sil
  2. kimsenin okan hocaya bir şey demesine gerek yok çünkü hoca kendi kendini yiyecek.
    eleştiri ve baskıdan çok etkileniyor.
    çıkardığı 11, yaptığı değişiklikler, maç önü ve sonu açıklamalar.. hepsinde panik var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medya da ama fazlasıyla bel altı vuruyor. Herkes buna sessiz. Yanlış bu.

      Sil
  3. okan hocanın başarılı olamayacağını düşünüyorum ama onun yerine kim gelirse gelsin terim guardiola klopp dahil bu sezon başarılı olamayacağız.
    sezon bitti artık bu takımın bu sezon yapacağı maksimum derece 4.lük

    YanıtlaSil
  4. ft gelmez. yabancı hoca gelirse 8+3 kuralında allak bullak olur ve çoğu kişi keşke okan hoca kalsaydı der.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir, niye gelmesin. Sen git ona yeter ki. Gelsin istemem ama.

      Sil
  5. Twitterda yaşanan onca lincin nedeni etkileşim.
    çoluk çocuk 10 rt fav alınca gündeme yön veriyorum sanıyor, futbolcuyu, hocayı, başkanı ben gönderdim sanıyor ve lincin dozu daha da artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linç ayrı da, medyadaki isimlerin bel altı eleştirileri beni üzüyor.

      Sil
  6. Burası Akhisar değil Rize değil basaksehir hiç değil. Okan hoca bu takımlarda başarılı olabilir ama maalesef galatasaray başka bir seviye. Akhisar da 5 maç üst üste kazanırsın başarı hikayesi olur. Türkiye kupasında oynarsın başarı hikayesi olur basaksehir de destekli ve şaibeli şampiyonuk yaşarsın başarı hikayesi olur ama bunların hiç biri sizi üst seviye teknik direktör yapmaya yetmez. 3 büyükler başka bir seviyedir bakın Trabzon bile demiyorum 3 büyükler. Fatih terim başarısız oldu burada yıllarca guardiola nin birinci adamı olarak çalışmış torrent başarısız oldu. Bu adamlara futbolu bilmiyor diyebilir misiniz? Bu seviyede her şeyi yurutebilecek seviyede olmanız gerekiyor ama en önemlisi sürekli kazanabiliyor olmanız gerekiyor. Kazandığınız sürece söyleyecek laf birakmazsiniz. Şu anda yaşanan durum ise bu zaten. 7 deplasman falan filan bu işin bahanesi. Kazanıyor gibisiniz ama sahada her an kaybedebilme potansiyeli olan bir takım izliyorsaniz ve haftalardır da bu böyle ise bunu kimseye bir başarı hikayesi olarak sunamazsiniz. Sürekli aynı sorunlar tekrar ediyorsa ve çözüm uretilemiyorsa başarı yoktur zaten. Iyiye giden bir oyun izlemiyoruz hatta bazı sorunlar derinleşerek devam ediyor. Hep savunulan yerli teknik direktörün ligin dinamiklerini biliyor olması argümanı da burada boşa çıkıyor işte. Jorge jesus için geçerli değil mi mesela o dinamikler? Adam ilk kez Türkiye ye geliyor onunda yerli zorunluluğu var yerli oyuncuları ne kadar tanıyor??? Okan hocanın ise böyle eksileri yok mesela ve alınan yabancı oyuncular ise dünyada tanınan bilinen adamlar. Hiç biri scout hamlesi olan kapalı kutu bilinmez adamlar değil. Net bir şekilde Okan buruk galatasaray seviyesi için yeterli bir hoca değil. Sorunlar daha fazla büyümeden puan kayıpları artmadan üst sıralardan kopmadan zamanlı bir ayrılıkla bu işi sonlandırmak gerekiyor. Önümüzde ciddi bir süre avantajı da var ve o arayı yeni teknik direktörün gelip takımı tanıyıp hazırlık yapması için fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor. Fatih terim zamanı gibi geç kalinmamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da da başarılı olabilir ve başarılı olan nice td sayarım sana. Okan Hoca mı futbolu bilmiyor, bu kariyerdeki isim. İşte bunlar bel altı eleştiriler, çok yanlış.

      Sil
    2. Futbolu bilmek ayrı bir şey teknik direktör olmak ayri bir şey. Ayrıca söylediğim şeyi yanlış anlamışsın. Okan buruk futbolu bilmiyor demedim zaten. Futbolu çok iyi bilen adamların dahi başarısız olduklarını söyledim. Teknik direktör olmak sadece futbolu yönetmekle de değil futbolcuyu yöneticiyi medyayı da yönetmekle olunuyor diyorum ve Okan buruk ta o potansiyel olmadığını söylüyorum. Büyük takım teknik direktörü değil bundan dolayı ve kendini bu konuda geliştiremezse olamayacakta. Pirlo mesela futbolu bilmiyor olabilir mi? Juventus ta olabildi mi? Şimdi karagumruk te olabildi mi? Yani bazen futbolu iyi bilmekte yetmiyor.

      Sil
    3. Yanlış anlamadım, yazdığın direkt bunu ifade etti :)

      Sil
  7. okan hoca bazen yanlış tercihler ve hamleler yapıyor ama hakem katliamları ve bitirme özrümüz yüzünden şu anda takım hakettiği yerde değil. bu hafta şutlarda fb 13'de 7 isabet, bjk 16'da 10, biz ise 12'si isabetli tam 35 tane şut atmışız. fb ve bjk 5 gol bulmuş, biz ise 1...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Hakem katli olmasa, tablomuz ve havamız farklı olacaktı.

      Sil
  8. Ben fatih hocayı yerden yere vuranlardanım 3 sene boyunca çok eleştirdim hocayı yani ama bu hazır kadroyu şampiyon yapacak tek kişi bu bir gerçek, alman hoca işine girersen torrent dönemi gibi olur her şey, evet 13.olmazsın ama en fazla 4. 5.Olursun, Okan buruk başarısız olursa mutlaka fatih terim gelmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ft gelse şu an devre arasında tüm takımı değiştireceğine eminim. Gerek var mı?

      Sil
    2. neyi değiştirecek, elinde zaten üst düzey bir sürü isim olacak yönetim de istemez bunu zaten

      Sil
    3. Fatih Hoca anlamsız şu tabloda. 2.5 senede ne değişti denir bu sefer. Ben de çok bekledim ama olmadı. Daha iyiye gitmeyeceğin kesin artık.

      Sil
  9. Yine acele ile yanlış kararlar vereceğiz. Bizim sorunumuz hoca değil, bizim sorunumuz TFF ve MHK. Biz buraları çözmediğimiz sürece Ancelotti gelse bundan iyisini yapamaz. Yapsa bile gol iptal olur, VAR'a gidilmez, olmadık pozisyona kırmızı kart gösterilir yine takıma fren atılır. Şu an teknik adam değil yönetim sorunumuz var. Ali Palabıyık'a düdük astırtamayanlar yöneticiyiz diye geçinmesin. Sıradan Twitter kullanıcıları bile bizi doğrayan hakemlerin, MHK yöneticilerinin kirli çamaşırlarını bulup, döküyor ortaya. Yönetim bir zahmet baksın bunlara ve kullansın. Ha kendi kirli çamaşırları vardır, karşılığında onlarda dökülecekse ortaya bilemem. Galatasaray'ı yönetmek ateşten gömleği giymektir. Ya hiç giymeyecekler ya da yanmaya hazır olacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, işin o kısmını çözmek gerekiyor. Yine de saha içine de odaklanıyoruz işte.

      Sil
  10. fenerin dağılması 2 maça bakar. puan kayıplarında jesus ve futbolcuların birbirine gireceği çok belli. yeter ki o puan kayıpları gelsin.
    mesela maçtan sonra kaleci altay'ı alıp tribünlere giderek şov yapan jesus puan kaybından sonra yine yapsın da görelim. ilk onu yuhlayacaklar şovmen diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya Kupası arası sonrası çok su kaldırır daha.

      Sil
  11. Psikolojik olarak Senol Günes de gelince herkes JOrge J, Senol Günes ve Fatih Terim kapismasi.görmek istiyor hele de Fenerbahce avantajli ve önde oldugu icin en cok da Fenerliler istiyor bunu, zira kolay bir yarış olur onlar icin.
    Ben de Okan Hoca'nin tecrübe ve karizma olarak Jesus ve Güneşten bayagı geride oldugunu düsünsem de hoca degisimi gecen sene gördügümüz gibi bizi cok geriye düsürür, eger bir sansımız olacaksa yine Okan Hoca ile olur ona destek vermemiz lazim kimse anasının karnindan tecrübe ile dogmuyor.

    YanıtlaSil
  12. Ben her şekilde sezona okan hoca ile devam edilmesi taraftarıyım. kredisi olmadığı va yorumlar haksız, adil hakem yönetimiyle en az 4-5 puan fazlamız vardı ve tepedeydik hemde şu fikstürle ve geç gelen oyuncular ile yeni bir hoca ile her şey yolunda en dengeli oyunu oynayan biziz bırakın kim ne derse desin adil yönetimle ki hiç zannetmiyorum bu takım lampiyon olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her şartta hoca ile sezonu tamamlayalım derim. Zaten 1 yıllık sözleşmesi var. Yıl sonu bakarsın duruma.

      Sil
  13. Bu tartışmalar başladıysa Tff amacına ulaşmış görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocayı yemelerinin onlara bir artısı yok. Ama bu süreçteki net etmen oldukları da net.

      Sil
    2. Amaç Okan Hoca değil zaten.Takımı göz göre göre karıştırdılar.Kim olursa olsun bu yaşayacaktı.Fenerbahçe'nin moral ve motivasyon olarak önü açıldı.

      Sil
    3. Fikstüre bile bakarsan anlarsin, dedigine katiliyorum zor maç yok, deplasman çok az, en çok penalti alan en cok VARa gidilen takim Fenerbahce, her sey ayarlanmis gözüküyor zaten.

      Sil
    4. Olabilecek en zorlu başlangıç bu.

      Sil
  14. Türk futbol tarihinin en büyük başarısı uefa kupası. O başarıdaki püf noktası da teknik adam ve kadro istikrarı. Oyuncu pazarlayan menajerler ülke futbolunun kanını emen parazitler gibi. Okan hocanın transfer isabeti yüksek olduğu için bu menajerler sosyal medyayı dolduruşa getiriyor. Çünkü Okan hoca uzun yıllar galatasarayda çalışırsa menajerler kulübü kazıklayamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediği isimlerin kalitesi cidden iyi. Görev adamlarından bahsediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir