31 Ekim 2022 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #10; Sercan Yıldırım


İşe Milli Takım açısından bakınca, Batuhan Karadeniz / Sercan Yıldırım forvet 2'lisinin geleceğe damga vurmasını bekliyorduk. Her 2 futbolcu da, futbol dışında kalan her konuyla gündeme geldiler ve bu seviyeden hızla uzaklaştılar. Ellerinde de birçok şans varken. Sercan Yıldırım adına da, Galatasaray çok büyük bir şanstı. Hem Fatih Terim'in eline geldi, hem de çok iyi bir takımın içine girdi. İlk etapta "acaba" dedirtse de, sonrası olmadı.

Çıkışını Bursaspor'da yapıp, hızlıca düşüşe geçmişti. Gençti tabi o zaman, potansiyeline inanılıyordu. Galatasaray da onun bonservisine yatırım yapmayı tercih etti. 2011 / 2012 sezonu, Galatasaray adına çok özel. O 4-4-2'yi kim unutabilir ki. Bir noktada, Elmander / Baros 2'lisiyle oynuyor ve çok iyi gidiyorduk. Sercan Yıldırım da bu hattın 1 numaralı alternatifiydi. O sezonun ilk yarısına bakın, sonradan oyuna en çok dahil olan futbolcuydu. 

Katkı da sağlıyordu. Hareketlilik getiriyordu, gol ararken "tekniği" de iş görüyordu. Bursaspor maçının son dakikalarında atılan goldeki payına bakabilirsiniz. Sonra bir ara, o dönem süren davada oynaması engellendi, 3-4 maç yoktu derken, havayı kaybetti. Devamında Baros sakatlandı ve kendisini ilk 11'de buldu. Zaten havayı kaybetmişti, 11'e geçince de beklentiyi hiç karşılayamadı. Sonrası zaten Necati Ateş transferi ve Baros da dönünce, Sercan Yıldırım alternatif dahi olamamaya başladı.

Sonrasını konuşmaya pek gerek yok aslında. Bir sonraki sezonun ilk yarısında da takımdaydı ve o forvet hattı içerisinde şans bulamıyordu. Devamında da kiralık süreci başladı ve gittiği takımlarda etki edemiyordu. Balıkesirspor'da kiralık olarak oynarken, Galatasaray'a gol atmış ve sevinç olarak da olmadık triplere girmişti. O tripler de, Hamza Hoca dönemi Galatasaray'a dönüşüne engel oldu. Balıkesirspor performansı sonrası, Hamza Hoca onu takımda tutmayı denemişti, tribün tepkisi aldı.

Sonrasında da Bursaspor'a kiralandı, 1 sonraki sezon gerçekleştirilen Serdar Aziz transferinde, temelli oraya bırakıldı. Sonraki kariyeri de bizi ilgilendirmiyor zaten. Adam 30 yaşına girmeden, Survivor yarışmacısı olmuştu. Bir futbolcu ne kadar çalışmaz sorusunun cevaplarından birisidir kendisi. Galatasaray'a transfer olduğunda beklentin var mıydı derseniz, herkes gibi vardı elbette. Şans da buldu. Bulmadı denilemez. 

2 yorum:

  1. Tarık camdal ile birlikte galatasaray tarihinin en boş topçusu dur kendisi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir