17 Ekim 2022 Pazartesi

Olaya, Okan Hoca açısından çok da pozitif bakamıyorum


Moritz Volz ile, Okan Hoca'nın ekibine katılması için anlaşma sağlanmış. Kendisi en son, Nagelsmann'ın Leipzig'deki teknik ekibinde görev yapıyordu ve 2. adamdı diye aklımda. Niye Bayern Münih'e kendisini götürmedi dersek, 1860 Münih geçmişiyle alakalı olabileceğini yazanlar var ama bilenler daha net bilgi verir. Kendisi bir dönem de, Arsenal'de scout olarak görev yapıyordu. Fazlasıyla donanımlı ve iddialı bir antrenör.

Alelade bir yardımcı antrenör desteği olmayacak. Zamanlaması da bana manidar gelmekte. Olaya, Okan Hoca açısından çok da "pozitif" bakamıyorum. Mutlaka bir alt metin var diye inanıyorum. Önce yardımcılardan başlarsın çünkü. Yeni bir şeyler dizayn ediliyor ve bu hamleyle birlikte de, Okan Hoca "kendisinden" ödün veriyor diye düşünüyorum. Ekibi var, bu ekip de tartışılmasına rağmen, yaz dönemi hiçbirinden vazgeçmemişti.

Bugün ise işler çok iyi gitmiyor gibi görünüyor. Bazı sesler yükseldi ve eminim ki, gelecek adına kafalarda soru işareti oluştu. En azından o şüphe akıllara düştü. Ekibi güçlendirmekten ziyade, geleceği kurgulamak adına atılan iddialı bir adım. Moritz Volz, Nagelsmann'ın 2 numarasıydı, bu önemli bir şey. Leipzig'de çalıştılar ve çok da başarılı oldular. Galatasaray adına önemli bir hareket ve beni heyecanlandırdı. Önemli bir tedrisattan geliyor, katkısı mutlaka olacak.

Reaksiyon olarak bakacağım. Okan Hoca, bundan sonrasında neler yapacak göreceğiz. Şu an, kendisinden ödün vermiş halde. Aynı ödünü, Valerien Ismael de verdi mesela. Olmazsa olmazı, oyun düzeninden vazgeçti ve bambaşka kurguda oynuyor. Bunu da kendi isteğiyle değil, telkin sonrası yaptı. Ya da zamanında Skibbe'nin kovulan yardımcılarını hatırlayın. Bana çok benzer hareketler gibi geliyor. Maalesef olaya, Okan Hoca açısından çok pozitif bakamıyorum.

18 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben Okan Hoca'nin gönderilmesi halinde yerine idareten gececek isim ve uzun süredir konusulan Alman Ekolünün habercisi diye yorumladim şahsen ve dedigin gibi cok pozitif bir gelisme degil Okan Hoca icin ama Kayseri macindaki taktiksel yenilgiden sonra ekibe takviye kacinilmazdi zaten kimse takımın ne yapmak istedigini yazamadı.

    YanıtlaSil
  3. yollar ayrılırsa terim'e mi gidilir yoksa bu tarz yabancılara mı ?

    YanıtlaSil
  4. premier lig veya seri a da çok rahat orta seviyelerde olacak bir kadroyu bizim ligde orta sıralarda tutmak büyük bir hezimettir okan hoca için..kayseriyi geç sivas deplasmanına gitsek mesela,emin olurmuyuz 3puandan:hayır..ancak avusturya 2.ligindeki lihtenştaynın vaduz takımından 4,ismini duyunca ordaki türklerin kurduğunu zannettiğim balkani diye bir takımdan 3yedi bu sivas.uzun lafın kısası..futbol bu.böyle takımlara yenilebilirsinde,ancak bu 10 maçta 1kere olur.bizde 2 oldu oldu..giresun ve kayseri..işte bu beni gelecek adına korkutan şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükseliriz diye umut etmek istiyorum. Zaman kalmadı artık, sonuç almak zorundayız.

      Sil
  5. Fatih Terim torrent değişimi gibi bir durum söz konusu sanırım. Fatih terim bunu kabul etmemişti qma okan buruk un böyle bir şeyi kabul etmiyorum diyecek kadar ne karizması ne cesareti nede kariyeri var. Sezon ortası okan buruk gider mesajıdır bu. Haa kötü mü olur? Bence çok olumlu sonuçları olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz bir durum olduğunu sanmıyorum da farklı bir yöntem var.

      Sil
  6. Okan Hoca maalesef son dönemde güven kaybı yaşattı. Yerli kuralı bahanesi hakem bahanesi.Önce top oynat sonra bahane bul.Bu hamle umarım Hocayı kendine getirir.

    YanıtlaSil
  7. Galatasaray 'in kronik oyun sorunları var belki 10 yıldır. Kadro kalitesiyle başarılı olduğu donemler dahil hoca kim olursa olsun Terim Denizli Mancini Prandelli Rikerink Hamza vs. ikili mücadeleleri kaybeden organize olamayan sanki ilk kez birarada oynuyormuş gibi neredeyse herkesin doğaçlama oynadığı organize korner golüne hasret, antreman ve taktik kabul etmeyen sindiremeyen bir takım bu kadar hoca değişti bu görüntü değişmiyor.

    Tudor'un başlangıcı bile sakin bilinçli teknik üstünlüğe dayalı değildi olağanüstü efor ve disipline bağlı sürdürülmesi zor bir oyundu. Terim ve Mancinin kadro kalitesi yüksekti vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler değişmeli diyoruz da, görüntü hep aynı. Bu tarz hareketlerin arkasında durulacaksa, değerli buluyorum.

      Sil
  8. Geçen sene de Torrent yardımcı olarak geliyordu Galatasaray’a bir anda kendisini takımın başında gördük. Çok benzer bir hareket gibi duruyor. Ya bir hoca var anlaşıldı bekletiliyor. Yada bu adam takımı alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı durumlar oluşabilir bence.

      Sil
    2. Hocam sende sormadan cevap vermiyorsun nedir fikrin. Ne gibi bir durum oluşabilir? Bu hoca öyle basit bir adam değil geliyorsa ardı doludur. Bir ültimatom gibi düşünülebilir mi?

      Sil
    3. Ben bunun yanıtını sosyal medyada verdim. Bir altyapı oluşuyor bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir