16 Ekim 2022 Pazar

Oliveira'nın değerini bu şekilde anlamak can sıkıcı


Oliveira'nın değerini bu şekilde anlamak can sıkıcı. Torreira / Midtsjö hattı felaketti. Mata sahadayken, Midtsjö şart diyordum ki, hala o noktadayım. Mata'nın arkasında Oliveira da, ciddi anlamda risk. Midtsjö'yle dahi oyunu tutamadın, orta sahan boşaldı. Oliveira olsa, en azından topu daha iyi kullanabilirdin. Mata yerine de Oliveira'yı yazabilirsin. Ya da, eski düzenle devam edip, Mertens arkası Oliveira'yı izlemeye devam edecektik.

Midtsjö performansını konuşmaya gerek yok, tüm pozitif değerler 0'ı gösterdi. Oliveira oyuna girdikten sonra ise, en azından hareketlendin. Üretmeye başladın diyemiyorum, çünkü organizasyonun yok. Kanatları değiştirdin, sahaya Oliveira'yı attın ve hareketlendin. Ama forvetin yine ağır ve hareketsizdi. Tabii her şeyin başında, besleyemedin. Icardi de biraz bu, beslemen lazım. Sen üretemedin ki, hücumda 0'sın.

166 top kaybı, senin adına en çok şut atan futbolcu da, 3 kez ile Abdülkerim Bardakcı. Okan Hoca ise hala "bitiricilik" üzerinden oyunu anlatmaya çalışıyor. Üretemedin ki, ne bitiriciliği? Tek anladığın, Oliveira'sız hücumun yürümeyeceği. En büyük oyun aklının o olduğu. Mata'ya kızmıyorum bu arada. Orta sahanın derinliklerine inip, pas yapmaya çalışıyor. Rakibin baskısından çıkamıyorsun çünkü. Torreira / Midtsjö ezilmiş.

Oliveira 8'de iken, önünde Mertens'in bu şekilde hareket etmesi sırıtmıyordu. Mertens'in hücum etkisini düşürüyordu da, en azından savunmadan çıkman sorun değildi ve üretiyordun. Kanatlar sorun, top kaybediyor diyorduk. Kerem Aktürkoğlu oynamadı bugün, 166 top kaybından bahsediyoruz. Ne değişti? Demek ki mevzu bireysel değil, sistem ile alakalıydı. Okan Hoca'nın doğru formasyonu bulması gerekiyor. Yapı kaliteli, kalite üzerinden de sonuca bir şekilde giderim diyor ama o iş öyle olmuyor.

19 yorum:

  1. okan hocanın taktik olarak değil çalıştırma&takımı hazırlama&idman olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum,son maçtan 15gün geçmiş 6-7gün tatil yapılmış zaten kalan 8-9gün ne yaptı bunlar?erdem beyin avrupada çalıstırıcı kondisyoner de araması lazım devre arasına..şu chelsea den kovulanla bir görüşsün bakalım.adam leverkuseni reddetti ama bizim kadro 2-3gömlek daha iyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyoner falan aramak yerine yeni bir teknik direktör aramak ve en kısa sürede getirmek daha doğru olur.

      Sil
    2. arkadaş, Thomas Tuchel gelsin diyor zaten.alman teknik direktörlerden iyi kondisyonermi var bu dünyada..bosta zaten bence de iyi bir seçim olur

      Sil
    3. tuchel gs ile en fazla nezaketen görüşür..

      Sil
    4. Kondisyon ile alakalı bir problem yok. Taktik eleştirilir de, bu kısım değil. Tuchel konusunda da, son adsız haklı.

      Sil
  2. Mata ve Mertens gibi iki oyuncuyu ortasahada oynatırsan Midstjo ve Torreira da kötü oynar.Okan Hoca krediyi iyice tüketmeye başladı maalesef.Kendine güvenen bu taraftara yakışır bir oyun oynatması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de o kadar kötü oynamamaları, ezilmemeleri lazım.

      Sil
  3. icardi 2 defa şans buldu. ilk yarıda mertens'in soldan ortasına dokunsa goldü ama vuramadı. ikinci yarıda da net olmasa da sağdan gelen bi ortayı ıskaladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır ve hantal halde. O da düşündüren diğer etmen.

      Sil
  4. İlk 11 muslera boey nelson abdül anholt
    Yunus midstjö torreria sergio kerem
    İcardi
    Mertens icardiyi yedekler mata sergioyu kötü gününde olan bek dubois ile değişir rashica/yusuf berak sahaya atılarak değiştirilir. Düzen bu olmalı artık denemeyi vs bırakmalıyız. Sergio belson ve abdülkerim ile birlikte tahtaya yazılacak ilk 3 kişidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3'ün Mata ve Mertens yerine, Oliveira hali. Oliveira merkeze, Mertens önüne de olabilir.

      Sil
  5. orta saha bomboş kalıyor. 4231 inadını bırakmak gerek. 433 şart. kötü de oynasalar sergio lucas miço değişmeden 3-4 maç devam etmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formasyon değişikliği düşünülebilir. Bence de olması gereken bu.

      Sil
  6. okan
    boey-nelsonn-abdul-taşdemir(berkan)
    toreira-oliveira
    yusuf-mertens(mata)-rashica
    icardi
    en iyi kadro bu olacaktır. muslera olmaması kötü tabi ama okan varken kale öyle boşta da olmayacak. rakiplerde de bi muslera yok ama devam ediyorlar işte. gerekirse yediğinden bi fazlasını atacaksın. kanatlarda da yusuf-rashica olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek çok fantezi maalesef. Zorlama o kısım. Kaleci konusunu konuşmuyorum bile. Muslera olmasa, fark yiyordun.

      Sil
  7. Torreira+Midstjö ile oynamak demek 8 numarasiz cikiyorum demek, sıfır yaraticilik demek bu ikili defansif aksiyonda da sırıtınca hic sansin kalmiyor. Okan Hoca mudahale etmekte gec kaldi halen bir oyun şablonumuz yok bu şekilde.oynarsak her rakibe farkli taktikle cikmak gerekecek o teknik ekip de bizde yok Kayseriyi analiz edemeyen ekip derbilerde ne yapacak cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanı görünce, yaratıcılık sorun olmamalı diye düşünüyordum. Tempodan kaybettik.

      Sil
  8. Rashia ne olursa olsun sahada olmalı. Ama ne olursa olsun oynamalı. Boey harika bir performans sergiliyor. Ama hücumda yükselmek istiyorum diyorsak da Dubois şart oğlu şart. Hem ciddi bir oyun aklı kendisi. Hemde teknik kapasitesi çok daha yüksek. Orta saha konusuna gelince de. Takımı düşüren Midstjö göründü ama doğru formasyonda mı oynadık? Artık bu inadını kırıp farklı bir şekilde sahaya bu oyuncuları dizmeli geçen yılın en iyileri Pva ve Keremden yararlanamıyoruz. Senin de dediğin gibi bu güne kadar kaliteli ayaklar bizi taşıdı ama bu saatten sonrası önemli. Trabzon’da galibiyeti kaçırdık olur dedik. Olabilir. Adana’da aynı şeyi yaşadık. Tam e hadi olsun derken bu mağlubiyet gün gibi karşımıza çıkarttı sorunları. Trabzon ve Adana maçında 4 puan bıraktık birer puan hediye ettik. Burda da 3 puan verdik burası Akhisar değil. Silkelenip kendine gelmeli kendine göre oyuncu alıp kendi sistemini sürseydi sahaya derler adama. Hazır kadroya gelmedi tüm transferler ona soruldu. Diagne istikrarsız dedik gitti. Gitmek istiyordu dedik Mustafa Muhammet gitti. Seferoviç gibi adamdan yararlanamadık formsuz dedik. Tamam olabilir. Icardi geldi ayağına topu değdiremedik. Demek ki oyuncularda bir problem yok. Teknik olarak bir sorun var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olmalı. Çok hareketli ve seni sürükleyen bir kanat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir