14 Ekim 2022 Cuma

Orta sahan, bu hattı taşıdığı sürece, kalite ile sonuna gideceksin


Muhabirlerin verdiği kadrolara bakınca, ideal 11 şekilleniyor. Maçına göre, Midtsjö / Oliveira tercih edilir desem de, Mata / Mertens / Icardi 3'lüsünü bir arada kullanabilmenin yolu, Midtsjö'den geçecek. O yükü sadece Torreira'ya bırakamayız. Oliveira'nın işin hücum tarafındaki meziyeti elbette daha büyük. Şu ana kadar geçen zamana bakınca, "yaratıcılık" noktasında takımın en iyisiydi. Şu an ise, devreye Mata'nın gireceği söyleniyor.

Mata, İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçında müthiş bir görüntü vermişti. Adana Demirspor deplasmanında da, Galatasaray hücumunu hareketlendiren isimdi. Takımın 1 numaralı oyun aklı. Kenardan gelmeyi de sorun etmeyecektir ama, böyle bir ismi de 11'de kullanmamak lüks. Mata devreye girince, Mertens de sol kanada kayıyor. Klasik bir kanat gibi bakmayacağız. Ceza sahasına mümkün olduğunda yakın oynayacak.

Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün de bu şekilde oynuyordu zaten. Kerem Aktürkoğlu, birçok pozisyonun içinde. Bitirememe hadisesi, biraz da kanatlar üzerinden yorumlanırdı. Mertens o pozisyonlara girdiğinde, bitiricilik etkisi eminim ki yükselecek. Icardi de sahada derken, hücumun bireysel kalitesi oldukça yükseliyor. Yunus Akgün, Mata, Mertens, Icardi, aynı anda sahada olacak. Orta sahan, bu hattı taşıdığı sürece, kalite ile sonuna gideceksin.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazımcan
Torreira Midtsjö
Yunus Mata Mertens
Icardi

Muhabirlerin verdiği 11 bu şekilde. Kazımcan Karataş'ı deneyeceğiz ve kazanılması halinde, sezonu da kazanmış olacağız. Galibiyet haricinde, maçın en önemli noktası bu. Sol bekte, yerli kazanımını yapmak zorundayız. Bu da hücum için +1 yabancı opsiyonu demek. Kanatlardan birini yabancı kullanınca, kenardan hamle yaparken, elin de güçlenmiş oluyor. Diğer türlü, orta sahaya Berkan Kutlu'yu koymak durumunda kalıyordun.

4 yorum:

  1. Yapilacak en mantikli hareket buydu zira soldan Debois'nin katkisi haric bu sezon en ufak baska bir skor katkisi olmamis oysa Berkan ile diger orta sahalarimiz arasinda yaraticilik acisindan cok fark var senin de belirttigin gibi bir anda ortada seviyeyi dusurmek yerine solda idare etse yetecek bir duzene geciyoruz.
    Daha önce yazdigum.gibi maca hizli girip hemen fisi cekmemiz lazim yoksa yine hakem skandali izleriz gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Sergio'dan çok memnunuz. Sadece kolay yere düşmesi dışında gayet iyiydi. Ama şimdi elde Mata gibi bit oyuncu varken, Mata bence oynar. En azından ilk 11 60-70 dk izlememiz lazım. Adam yatmaya değil belli ki oynamaya gelmiş. Bir üst sürüm bir üst versiyon. Snayder'den sonra gelen ilk 10 numara. Bu takımı taşıyacak her türlü değişikliği yapmak lazım. Berkan da iyi olur çalışırsa, pekala Midjo - Torrera ikilisini yedekleyebilir. İsmail Yüksek Fener'de oluyorsa Berkan neden bizde olmasın? Geçen seneyle kıyaslama yapmasın kimse. Geçen sene Galatasaray'ın adına yakışmayacak bir kadro kalitesizliği vardı. O takım herkesi 1-2 level aşağı çekti. Ama şimdi önünde Mata, yanında Martens, Oliviera gibi kaliteler varken oynarsın. Bugün umarım çok güzel bol gollü bir sonuç alırız. Bitiremediğim tüm pozisyonları bitiririz. En çok Martens ve İcardi'nin atmasını istiyorum. Şebeke'nin eteklerinin tutuşmasını görmek istiyorum. Aman Galatasaray dirilmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ne yaparsa yapsınlar genlerimizde olan winner karakter bir kere devreye girdiğinde tüm çırpınışlar çaresiz olur. Murphy Ali Koç'un aleyhine çalışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 oynadığı maçlarda, yere kolay düştüğünü de pek görmedim. Son maç üzerine olabilir o eleştiri bir tek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir