30 Ekim 2022 Pazar

Oyunu öne yığarken, stoperlerden alacağın hücum katkısı da değerli


Nelsson'un kalitesi ve potansiyeli tamam da, bir konuda sıkıntısı var. O da bizi zorluyor. Dubois ve Torreira'nın bu konuda Nelsson'u uyardığını, Karagümrük maçında görebilirsiniz. Çok çakılı oynuyor ve hücum arayan bir büyük takımda bu denli geride beklemesi problem. Orta sahaya pek yaklaşmıyor, rakibi genelde biraz daha geride karşılıyor. Ayakları fena değil, geriden ön tarafa iyi toplar atıyor da, topla çıkışı da pek yok. Baskı aradığın anlarda, bu da sorun demek.

Abdülkerim Bardakcı'nın eleştirilecek yanları bulunur da, tarz olarak "büyük takım" stoperi olduğu gerçeği değişmez. Hele ki bu lig adına. Elbette bir Marcao değil, o kalite bambaşka. 11 için +3 yerli aranan ortamda, o pozisyonu Abdülkerim Bardakcı ile doldurmak mükemmel hareketti. Bence iyi performans da alıyorduk. Karagümrük karşısında da çok aradım. Çünkü baskı gerekiyordu, oyunu öne yığarken, stoperlerden alacağın hücum katkısı da değerli.

Abdülkerim Bardakcı sadece topla çıkmıyor, yer yer sol bek edasıyla da hareket ediyor. Risk alırken, hücum için elini rahatlatan özelliklerden. Konyaspor'da attığı goller kadar, asistleri de var. Sadece duran toplarda çıkıp vurmuyor yani, topla çıkışlarıyla da gidip gol attırabiliyor. O varken de, Nelsson'un bu çakılı hali o kadar sırıtmıyordu. Emin Bayram, sol stoperde doğal olarak zorlandı. Çünkü onun da bu özellikleri henüz istenilen seviyede değil ve sol ayağını hiç kullanamıyor. Bu da geriden çıkmaya çalışırken problem.

6 yorum:

  1. Ben de ilk aldigimizda çok tutmuyordum ama o ışığı verdi Abdülkerim biraz daha alışırsa defektleri de gidecektir, şu an dahi kesinlikle en iyi yerli stoper bu ligde.

    YanıtlaSil
  2. Evet bir marcao değil ama ofsayt olacağımı öngörerek yazıyorum bazı konularda marcaodan daha iyi tek bariz eksiği marcaoya kıyasla dikine pasları ve hızı yoksa diğer konularda geride değil çok öndede değil aynı seviyelerde diyebilirim kıymeti pek bilinmiyor ve bu arkadaş yerli ben çok beğeniyorum,süper ligde yerli kendisinin abartmıyorum 1/3 ü kadar stoper yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olarak, o boşluğu daha iyi dolduramazdık. Alternatifsiz yerlilerden.

      Sil
  3. Her bir harfine katılıyorum !
    Abdülkerim bu takımın vazgeçilmez bir parçasıdır. Torreira kadar Oliviera kadar değerlidir. Bu gün yabancı kuralı olmasa yerine bu tarz bir stoper almaya kalksan dünyaları ödersin. Marcao bulurduk belki yeni bir tane ama Marcao ilk sezonunda yaptığı kademe hataları ile meşhurdu. Net verim alınabilecek harikulade bir oyuncu. Biraz daha özgüven kazanırsa takımda çok daha değerli olacaktır bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli zorunluyken, stoper adına alınabilecek en iyisini aldık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir