11 Ekim 2022 Salı

Puan durumu, Galatasaray için fazlasıyla umut verici


Adana Demirspor, Beşiktaş ve Konyaspor "bay" geçtiklerinde, yüksek ihtimalle senin gerine düşecek. Başakşehir ve Fenerbahçe'yle de aynı puandasın. Başakşehir için "müthiş bir sistem", Fenerbahçe için de "müthiş bir hücum" takımı deniliyor. Ben ise 2 takımın, şu ana kadar rahat bir fikstür içinden geldiğini düşünüyorum. Maçların dozajı biraz arttığında da, sorunlar baş gösteriyor. Galatasaray ise, son yıllarda görmediğim ölçüde, sürekli deplasmanda ve inanılmaz zor bir fikstür.

Bu zorlu viraja rağmen de, zirve ile aynı puanda. Trabzonspor ve Adana Demirspor gibi deplasmanlarda kaybetmezken, galibiyeti kaçırdık diyoruz. Tek kayıp, içerideki Giresunspor maçı oldu. Orada galibiyet gelse, her şey tam da istenilen gibi olacaktı. Yeni takımız, zamanla gelişiyoruz. En önemlisi, bu noktada kırılmamak. Geçen sezona oranla fark da bu. Bu sezon öyle maçlar oynandı ki, geçen sezon olsa hepsinde kırılırdık ve yarış dışı kalırdık.

O kazanılan 1-0'lık maçlar değerliydi. Savunmada zaten ligin en iyisisin, hücumda da gelişim gösteriyorsun. Sorun bitirememek derken, orada da asıl hamleni sahaya sürmedin. Fikstür dezavantajı da, elbette avantaja dönecek. Yeter ki o zamana kadar zirvede kal. Sonrasında "kazanma alışkanlığını" konuşmaya başlayacaksın. O zaman da, Galatasaray'ı kimse tutamayacak. Puan durumu, Galatasaray için fazlasıyla umut verici.

Uçan kaçan denilen takımlar, asla önünde değil. İş biraz zorlaştığında da, hepsi puan kaybına inanılmaz müsait. Kimi kısır kalıyor, kiminin savunması problemli. İpler ciddi anlamda Galatasaray'ın elinde. Hücumdaki taşlar biraz oturduğunda, sadece kalitenle dahi tepede kalabilirsin. Öyle bir kadron da var. Ufak dokunuşlardan bahsediyoruz. Rotasyonu, önümüzdeki ilk maç sağlayacağız. Kayserispor deplasmanı, Galatasaray adına sorun olmamalı.

14 yorum:

  1. Şu ana kadar Var'a bizim icin gidilmemesi her şey bıcak sırtında oldugu icin biraz da yani Trabzon ve Fenerbahce elbette kayiriliyor bu kadar penalti (Fenerbahce'ye bu sezon 5 son 30 macta 13 penalti, rakiplerine 9 kirmizi kart) tesadüf olamaz ama sen bol gollü kazanmaya baslarsan ibre sana dönecek. Bu ülkede güce dayali bir yapi var sen gücünü göster yeter ki 1-0, 0-0 gibi skorlar almaya devam, edersek elbette diger takimlara yapilan itmeler gözümüzde büyüyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket de bir hakem yönetiminden geçiyoruz. Her şeye rağmen ayaktayız, yıkamadılar.

      Sil
    2. Saniyorum Avrupa'nin belli başli liglerinde şu ana kadar ki maclarda Var'a gidilmeyen tek takim Galatasaray'mis, böyle bir bilgi vardi gecenlerde bu da tesadüf olamaz.

      Sil
    3. Galatasaray aleyhine bir yönetim içindeyiz zaten..

      Sil
  2. ben maçların çoğunun deplasman olması dışında oynanan takımlar bazında fb ve bjk ile çok farkımız olduğunu düşünmüyorum. bizim zor maçlar ads, konya ve trabzon dersek fener de ilk ikisiyle oynamış. Trabzon yerine de Beşiktaş ile oynamış.
    Beşiktaş da fener ve başakşehir ile oynamış. yani bizim ve fenerin 3, Beşiktaşın 2 zor maçı bitmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçların çoğunu deplasmanda oynamak dışında dediğin andan itibarenini konuşmaya gerek yok. Kiminle, nerelerde oynadın. Bir daha bak :)

      Sil
  3. 2020/2021 sezonunda da zorlu bir fikstürden alnımızın akıyla çıkıp derede boğulmuştuk. Bunun tekrarlanmaması için her maça ciddi hazırlanmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönemin farklı olacağına inanıyorum.

      Sil
  4. fb ve jesus çok a abartılıyor. bu sezon yendikleri güçlü bi takım yok henüz. k.gümrük maçında patlamayan balon er ya da geç patlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde rahat maçlar oynadılar. Fikstürleri çok avantajlı.

      Sil
  5. Üst sıra takımları arasında en zor fikstür bizdeydi bu dönemi ve bay olduğumuz haftayı bu şekilde geçmek olumlu bir gelişme. Artık bir ritim tutturup seri yakalamak çok iyi gelir takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktadan itibaren, seri yalalamak gerekiyor..

      Sil
  6. Kaleci, defans hattı sezona çok iyi başladı. hucüm ise çok şey vadediyor. O tarafı henüz oturtamadık. Bunun da sebebi Kerem ve Yunus. Bu ikisi vadettiğinin çok ama çok altında kötü başladılar. 2 aydır bunların nedenlerini konuşuyoruz. Eğer bir tık iyi olsalardı biz şu an da puan farkı ile liderdik. Ama geçmiş senelere nazaran elimizde çok fazla da alternatif var. Tek bir dokunuşla ben hücumda da etkili bir takım olacağımıza inanıyorum. Uçan kaçan, aşırı medya desteğini arkasına alan, hakemler tarafından korunan takımları 2. yarıda konuşuruz. Set up fikstürle buraya kadar getirildiler. Belli ki sonuna kadar da gidecekler. Ama bu sene biz de orda olacağız. Biz yeter ki oyunumuzu bulalım. Ben farklı galibiyetlerin geleceğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturtacağız bir noktada. Görüntü bana umut veriyor. Bu haftayı da iyi geçtik diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir