21 Ekim 2022 Cuma

Ross da, Nelsson sonrasının düşüncesi


Kastamonuspor karşısında, herhangi bir stoper performansını yorumlamak imkansız. Ölçü değil çünkü, zorlanmadın. Savunma özelliğini öne çıkaracak bir an da yaşamadın. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı, iyi bir 2'li oldu. Arkalarında ise, 3 potansiyelli stoper var. Tecrübeli alternatif bulundurmaktan çok, potansiyelli isimlere yöneldik. Emin Bayram / Metehan Baltacı 2lisinin de yeterli olabileceğini düşünüyordum. Ross hamlesi, biraz da Nelsson sonrasına kurgu.

Kastamonuspor karşısında, hava topuna çıkarken, istemsiz de olsa diziyle yaptığı müdahale kırmızı kart bu arada. Orada biraz kontrolsüzlük oldu. Bunun dışında baktığımızda, topla meziyetleri konuşulur. Fena bir ayağı yok, seni geriden çıkarabilir. Duran toplarda da çıkıp vuruyor, golle başlaması güzel. En sevdiğim tarafı, o da Nelsson gibi lider özellikli. Arkayı yönlendiriyor, pas açılarına kadar gösteriyor. Bunlar gelecek adına kıymetli.

Gerekli gelişimi gösterirse de, Nelsson'un olası satışı sonrası, elin güçlü kalacak. Ciddi bir alternatif var geride, direkt sahaya atacaksın. Ross ve Yusuf Demir gibi, geleceğe dönük, güzel adımlar da atıldı. Sadece iddialı hamleler değil konu, gelecek de kurgulanıyor. Bu sayının artması gerekecek. Bu noktadan sonra da, böyle transferleri daha sık konuşur oluruz. Temel oturdu çünkü. Hem kaliteyi koruyup, hem de olası satışlar düşünerek, scout hamlelerinin ağırlığı artar.

Emin Bayram da iyi gidiyor. Şans bulduğu maçlarda, potansiyelini sahaya yansıttı. Metehan Baltacı da, hazırlık maçlarının kazanımı. Stoper için, ciddi yetenekler var. Özellikle de yerli alternatiflerin oluşu, olası yerli kurallarına karşı güzel olan. Ross da, Nelsson sonrasının düşüncesi. Lig ağırlıklı gidiyoruz ve istikrarlı bir stoper tandemi yakaladık. Cezalar ve sakatlıklar olmadıkça, orayı bozmak imkansız. Kupa maçları, bu tarz potansiyeller adına fırsat.

6 yorum:

  1. (Emre)
    Olurda yabanci siniri kalkarsa, ve mesela Ocak/Temmuz ayinda Nelsson, Kerem ve Yunus'u ayni anda sattik diyelim yerlerine adam almaya hic gerek yok. Ayrilik yasanmadan yerini doldurmak ønemlidir, ve biz yazin attigimiz hamlelerle olasi bircok satilacalk isimlerin yerini doldurduk. Olasi Boey satisinda bile Dubois var, hemen arkada Ali Turap. Abdulkerim bile satilsa Emin/Metehan var.
    Berkan avrupa mi yapmak istiyor? Baran ve Hamza var.

    Baran'a da ayriva dikkat ettim, stoperlerden biiri topla cikinca hemen arkasina gecip stoperin pozisyonuna geciyor, alani bos birakmiyor 2-3 defa buna sahit oldum kastamonuspor karsisinda. Umarim suresi artir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalkar mı, önce ona bakalım. Burada hiçbir şeye güven olmuyor.

      Sil
  2. Ross kaliteli kumaş belli ki. Emin Bayram zaten çok da konuşmaya lüzum yok kalitenin ağa babası lakin bir süper lig takımında sürekli oynasa bir sezon. Muhteşem bir kazanım olabilir Ross ve Emin adına konuşuyorum. Baran fizik olarak çok geride kalmış. Seviyesi şu an PTT nin de altında fiziksel olarak. Acil buraya değinmeli. Daha fazla çalışmalı. O zaman çok daha güzel olacak. Hoca panik tuşuna basmıştı. Bu yüzden böyle bir kadro sa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da alternatif kalmıyor elde. Yerli de lazımken, bırakmak zor.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir