9 Ekim 2022 Pazar

Şu arada hazırlık maçı oynayabilseydik, denemeleri daha net şekilde görebilirdik


Şu arada hazırlık maçı oynayabilseydik, denemeleri daha net şekilde görebilirdik. Yine de, bu ara değerli. Tam kadroyuz ve "kamp" tadında bir dönem. Uyum adına da kusursuz ortam. Okan Hoca da bazı denemelere başlamış. Çok konuşulan, sol bek ve kanat rotasyonunda yeni isimlere bakıyor. Sol bek için Kazımcan Karataş, ilk alternatif deniyor ki, doğrusu da o. Sol bek için böyle bir yatırım yapmışken, onu denemeden başkasına bakılmaz.

İyi bir yapı içinde de, Kazımcan Karataş'ın oluşturacağı defoları kapatabilmek lazım. Temposu ya da hücum katkısından şüphem yok. Giresunspor maçında, kestiği o müthiş orta hala aklımda. Altay'da da potansiyelini yansıtıyordu. Yatırım yaptıysanız, kullanmanız lazım. Hücumda +1 yabancı adına da, sol bekte yerli kullanmak olmazsa olmaz. Sonrasında diğer isimleri konuşuruz. Berkan Kutlu mu devşirilir, Emre Taşdemir mi oynar, bunlara sonra bakılır.

Kanatlarda da, Rashica, Barış Alper Yılmaz, Yusuf Demir ve Mertens deneniyor. Yabancı olarak 1 isim oynayabilir, diğeri yerli olacak. Yunus Akgün'ün devam edeceğini düşünüyorum, Kerem Aktürkoğlu ise rotasyona geçecektir. Belli ki orta sahanın merkezi, Torreira / Midtsjö olacak. Bu 2'liyle oynarken de, hücum riskini almak mümkün oluyor. Forvetin arkası da, Oliveira / Mata rotasyonuyla devam eder. Mertens'i ya kanatta, ya forvette izleriz.

Rashica, sol ön adına ilk alternatiftir. Değerli bir kanat. Hızlı, çok çalışkan ve gole oldukça yakın. Tarzı da değiştiriyorsun bir de. Bu da hücumuna yönlülük katacaktır. Mertens de, orta sahanda Midtsjö varken, sol kanada alternatiftir. Icardi, ilk 11'de yerini alır artık. Çok fazla ve iyi alternatife sahibiz. Bu da hem elini güçlendiriyor, hem de düşündürüyor. İhtimal çok. Yeter ki sol bek işini çöz ve orada yerliyi kullan.

2 yorum:

  1. Aslında 1.ligde de Göztepe bu hafta bay. Belki de denenmiştir bilemiyorum ama onlarla bir hazırlık maçı yapılabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenmiştir mutlaka da, Göztepe istemedi deniyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir