8 Ekim 2022 Cumartesi

Taylan Antalyalı / Emre Kılınç işbirliği içinde golün ve galibiyetin gelmesi


Taylan Antalyalı / Emre Kılınç işbirliği içinde golün ve galibiyetin gelmesi, onlar adına değerli. Emre Kılınç için, geçen günlerde yazmıştım. Kanat olarak devam ettiği sürece, Galatasaray'da şansı az. Farkını orta sahada ortaya koymuştu. Kanada kayması, belki de bu ayrılığa sebepti. O pozisyonda devam etmekte. Tabi kanat hali de, Anadolu için ciddi seviye. Ankaragücü, bu 2 ismi kiralayarak çok büyük bir iş başardı. 

İlk 11'de, +3 yerli diye inliyor herkes. Ankaragücü ise, bu tarz yerlilere sahip ve eli güçlü. Futbol olarak da yükselmeye başladılar. Özellikle de, Taylan Antalyalı'nın yükselişini önemserim. Galatasaray'da, 6 numaraya kaydığında, o da farkını ortaya koydu. Öyle büyük oynadı ki, "özlenen 6" diye yazıyorduk. Zorlandığımız ve dolduramadığımız bir pozisyon çünkü. Araya sakatlık girdi, geri dönüşü iyi olmadı derken, felaket tadındaki "geçen sezonun" kurbanlarından.

Okan Hoca, Emre Kılınç'ı zorladı ve son ana kadar da takımda tutmaya çalıştı. Taylan Antalyalı'yı ise, sezon öncesi kampında da o kadar düşünmüyordu. Ayrılığını bekliyordum, öz güven tazelemesi gerekiyor. Kiralık gidişi de önemli, çünkü umudumu yitirmedim. Geri döndüğünde, iyi bir alternatif olabilir. Çünkü pozisyonu değerli. 6 - 8 için önemli bir yerli ve daha doğru bir oyun yapısı içinde de, katkı sağlar.

Taylan Antalyalı - Berkan Kutlu - Cicaldau orta sahasında, 3 futbolcu da birbirini yedi. Farklı yapılar içinde oynamış olsalar, belki de "iyi tamamlayıcılar" diyecektik. Bir arada oynatınca, hepsi birbirini düşürüyor. Ankaragücü günlerine dönersek, 6 numara gibi oynuyor. Buldukları alanlar daha geniş tabii. Takımın da hedefi belli ölçüde. Toparlamak adına iyi adres diyelim. Tolga Ciğerci'yi de hesap edersek, orada güçlü bir yerli yapısı var.

2 yorum:

  1. Keşke oğulcan da buraya gelseydi bence iyi bir uyum olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giresunspor da kötü tercih değil onun için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir