27 Ekim 2022 Perşembe

Süreci, diledikleri gibi ilerletiyorlar


Galatasaray maçlarını izliyoruz. Maçları izleyip, biraz objektif bakabilen de (hangi takım taraftarı olursa olsun), Galatasaray'ın uğradığı hakem katliamının farkındadır, farkında olmalıdır. Ligde 10 hafta geçti ve neredeyse her maçta, Galatasaray'ın aleyhine gelişen bir hakem dokunuşu görebilirsiniz. Var'ı da elbette bu işin içine katıyorum ama hakem deyip geçiyorum. Öyle rakamlar var ki, maçları izlemeyenler bile, bu katliamın farkına varacak.

Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de, lehte vara çağrılmayan tek takım Galatasaray. En az faul yapan 4. takım ama en çok sarı kart yiyen de 4. takım. En çok kırmızı kart göre takım ve aleyhine en çok penaltı verilen takım. Geçtiğimiz günlerde, Galatasaray'ın hücum istatistiklerini paylaşmıştım. O istatistiklerin üzerine bir de, Alanyaspor maçının ilk yarısını ekleyin. Atılan gol harici, hemen hemen her rakamda öndeyizdir.

Böyle bir takım penaltı kazanamıyor mesela, top rakibin eline gelmiyor, faul alamıyor. Ya da gol atamıyor diyeceğim de, onu da atıyoruz artık. Bize bunları inandırmaya çalışıyorlar da, her maç yapılan skandal hataların temelinde bunlar var. Penaltılar verilmiyor, artık goller de sayılmıyor. Hücumun sonuca dönmemesi adına çaba sarf ediliyor. Bir yere kadar hakemi yenebiliyorsun. Hakem ne isterse, sonuçta o oluyor.

Bu tabloda oturup da, gelecek adına umutlanamıyorsun. Ne değişecek ki? Var'ın da istediğinde, en ince detayına kadar inceleyebildiğine, geçen sezon ki "acaba düşer miyiz" korkusu yaşadığımız maçlarda farkına varmıştım. Doğru kararlar vermişlerdi ama biz o anları maç anında görememiştir. Var ise yakalamıştı. Biz o duruma gelene kadar ki süreçte ise, yine bir hakem katliamı vardı. Süreci, diledikleri gibi ilerletiyorlar.

6 yorum:

  1. Bezdirme ve inancımızı kırmaya çalışıyorlar maalesef. Bakalım daha ne kadar böyle gidecek.Oyuncularda kötü etkilenir bu durumdan.

    YanıtlaSil
  2. Abdülkerim kirmizi kartla ayni maddeden sevk edilip 2 maç ceza aliyorken Valencia daha sert hareketle 1 maç ceza almisti, Erden Timur'un cezasi ayni sekilde BJK ve FB başkanlari çok daha agir seyler hatta Rize başkani silahim olsaydi vururdum vs derken bu cezalari almadi kisacasi bu düzen devam ediyor ve kötü seyler olmadan bunlar durmayacak benim bazi forumlarda okudugum kadariyla büyük olaylar olabilir deniyor umarim yol yakinken döner bu sinsi yapilaşma.
    Futbol konusmamiz gerek vs laflarina da inanmiyorum amaclari ne oynadiniz ki dedirtmek Okan Hoca hataliydi dedirtmek kardesum sen maçi adam gibi oynat zaten 6lik olacak rakip halen sinirleniyorum anlatirken, yarin kazansak bile icim sogumaz yapilan haksizliklara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı'nın kırmızısı da hatalı kart bu arada.

      Sil
  3. Karagümrük maçı ile birlikte bu sezon Galatasaray maçlarında Serkan Tokat 7. kez, Hakan Ceylan 5. kez VAR-AVAR odasında görev almış olacaklar başka söze gerek var mi?
    Bizim her şekilde yabanci hakemi gündeme getirmemiz lazim bunlarin en korktugu şey o, sürekli yabanci hakem konusunu konuşmaliyiz, hajemlerin aldigi ücret nedir ki kulüpler icin 60 bin ve 100bin TL arasinda aliyorlarmis, Galatasaray hemen yabanci hakem icin basvuru yapmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değişmiyor. Seni sınamaya devam ediyorlar :) Her şey ortada, bu atamalar açıklıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir