26 Ekim 2022 Çarşamba

Değerli olan da bu, seri oynamak


Oliveira'nın takım içerisindeki "olmazsa olmazlığı", onun sahada olmadığı maçlarda ortaya çıktı. Sertlik gereken anlarda Midtsjö, diğer maçlarda Oliveira oynar diyorduk da, durum öyle değil. Her şartta Oliveira oynar. Sertlik aranan maçlarda ise, Oliveira arkasında, Midtsjö / Torreira 2'lisi izlenebilir. Yine de, sadece lig mücadelesi içerisindeyken, 4-4-2'den vazgeçileceğini düşünmüyorum. Ön alandaki, Mertens / Icardi uyumu ve özellikle Icardi'nin mücadelesi olumlu.

ComparisonatorT'un istatistikleriyle, Sergio Oliveira'nın Alanyaspor maçı performansı şu şekilde;

🅰️ 1 Asist 
📊 0.93 Asist Beklentisi (xA) 
🔑 3 İsabetli Kilit Pas (%75) 
📩 26 İsabetli Pas (%74) 
📬 2 Şut Pası 
🛡️ 4 Rakip Sahada Top Kazanım 
🔀 12 Üçüncü Bölgeye İsabetli Pas (%60)

Galatasraay gol sorunu yaşarken, üretmekte sorun yaşamıyordu. Üretirken de, ön plana çıkan isim Oliveira oluyordu. Gol gelmeyince, nedense bunlar görülmüyor. Takım içerisinde birçok akıl var, en önemlilerinden biri de Oliveira. Mata'yı kullanabilecek alan kısıtlıyken, Oliveira'yı yüksek efor içerisinde kullanmak mümkün. Torreira / Oliveira hattında da, ön alanın bu pres gücü devam edip, bir kanatta da Rashica olacaksa, sorun yaşanmaz.

O 30 dakikalık muhteşem oyunun mimarlarından biri. Asisti var, 3 kilit pas çok değerli. Sürekli pozisyona girerken, rakip ceza sahası çevresinde etki gösterdi. Oraya mümkün olduğunca yaklaştı ve pres içerisinde de, rakip yarı sahada en çok top kazanan isimlerden oldu. Kapılan topları da, bir an önce olumlu kullanıyor. Değerli olan da bu, seri oynamak. Hücum gücüyle ön plana çıkacak bir isimden, böylesine defansif katkı almayı önemsiyorum.

6 yorum:

  1. Olivera sezonun transferi olduğunu söylemiştim. Seferoviç için de aynısını düşünmüştüm ama olmadı ne yazık ki. Sergio sahada olduğunda müthiş bir oyun aklıyla oynuyoruz. Ama herşeyden önce Icardinin tüm paslara doğru koşuları. Mertensin harika boş koşuları. Takım olma yolunda ilerliyoruz. Rashia da sağ tarafta oyun kurma özelliğini bize gösterdi. Almanyadan takip ettiğim bir oyuncuydu. O günlerinin yakınında bile değil şu anda daha da iyisini yapabilir. Satınalma opsiyonu olmaması çok üzücü olacak. Formasyon konusuna gelecek olursak. 4-4-2 dizilişi güzel ama sakatlık durumunda Allah göstermesin alternatif yok. Özellikle Mertens yerine kimseyi koyamıyoruz. Emre Akbaba keşke gitmeseydi deriz. Farklı formasyonlarda da olmuyor olduramıyoruz. Hoca şaşırtıp 4-3-3 dener mi pek sanmıyorum da. Kadronun genel yapısına bakınca 4-3-3 daha sağlıklı olur gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens yerine, Yunus Akgün ya da benzeri bir isim da kayar. Alternatif var bence.

      Sil
    2. Yunusu ben hala bizim takım seviyesinde görmüyorum doğrusu. Kararsızlık üst düzey kendisinde. Kaldı ki Mertens kadar mücadele gücü yüksek bir oyuncu da değil. Fizik olarak da çok yeterli değil. Mertens yerine Emre Akbaba mı Yunus mu diye düşünmeye dahi lüzum yok bence. Emre’nin asıl pozisyonu.

      Sil
    3. Ben görüyorum, net yetenek.

      Sil
  2. Oliveria bu takımın beyni.Ortasahada tüm kritik pasları o veriyor.Sert maçlarda arkasında Berkan ve Torreira ile oynaması mantıklı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir