16 Ekim 2022 Pazar

Tozlanmış parçalı #6; Adrian Ilie


Hagi, Popescu, Filipescu ve Adrian Ilie gibi Romanyalı futbolcuları yaşadık. O rüzgar öyle bir etki etti ki, sonrasında da o ekole fazlasıyla dadandık. Bratu, Tamas ve Petre ile geleceğe oynamayı denedik, tutturamadık. Bir ara da, Stancu, Culio ve Zapata geldi. Culio ve Zapata elbette Rumen değildi de, o ligden gelmişlerdi. Hagi'ye transfer bırakılınca, olan buydu. En son da, Cicaldau ve Morutan ile yine geleceğe oynama denemesi. Tabii bu sefer daha maliyetli bir hareketle. Yine tutturamadık gibi görünmekte.

Adrian Ilie, Galatasaray'a transfer olduğunda 22 yaşındaydı. Geleceğe nasıl oynanır dersek, cevabımız o olurdu. S.Bükreş'ten de 2 milyon avro'ya denk gelen bir rakama gelmiş. Aslında o dönem için büyük bir rakam. 96 - 2000 dönemi, Galatasaray'ın en parlak günleridir. O parlak günler içinde de, gelip de, sonrasında ciddi rakamlar kazandırarak ayrılan isimler var. Ilie ve Filipescu da o isimlerin başında. Takımda devem etseler, onlar da Uefa Kupası'nın ciddi parçalarıydı. Varlıklarıyla, sürecin parçası olabildiler.

96 - 97 sezonunun yabancı forveti Knup'tu aslında. İsmen kötü değildi de, tutmadı. Hakan Şükür, o sezon, gol sayısı anlamında en parlak dönemini geçiriyordu. Arif Erdem de her dönem iyi bir tamamlayıcıydı. Yine de, Galatasaray'ın yabancı forveti mutlaka olurdu. Adrian Ilie de, Hakan Şükür ile müthiş bir 2'li olmuştu. Hakan Şükür ön alanda hem gol sayısı, hem pivot özelliği, hem de çalışkanlığıyla ön plandaydı. Ilie ise hareketliliği, teknik özelliği ve tamamlayıcılığıyla.

96 - 97 sezonunu da, ligde 18 maçta 6 gol 9 asistle tamamladı. Forvet için gol sayısı az dursa da, asist rakamı, ona verilen rolü ve bunu ne kadar iyi uyguladığını gösteriyor. 97 - 98 sezonunun ilk yarısında takımdaydı ve orada da 17 maçta 6 gol 5 asisti var. Sonrasında ise Valencia'nın teklifi reddedilemedi ve takımdan ayrıldı. Kazancı da büyüktü. 2 sezonun, yarımşar devresinde takımda olabildi. 1 yıl kalsa da, tam 1 sezonu yok, 2 yarım sezonu var. Yine de, gösterdiği performansla, unutulmazlar arasında.

8 yorum:

  1. sonrasında beşiktaş kariyeri de vardı

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ceza sahası içinde kaleci üzerinden aşırtma goller atardı. Çok soğukkanlı idi.

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe kardeşini almıştı ya tutarsa diye :) Müthiş bir oyuncuydu Adrian Ilie.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabin Ilie'yi Galatasaray da istemişti, Fenerbahçe elimizden aldı hatta :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir