16 Ekim 2022 Pazar

Üretemedin ki, neyin bitirememesi?


Kayserispor'un transfer tahtası kapalı, yaz dönemi kimseyi almadılar. Mevcut üzerinden devam ettiler. Çağdaş Atan da, mevcut yapıyı yükseltmeyi başardı. Bence geçen sezon da bıraktıkları nokta fena değildi. Çağdaş Atan'dan da özür dilemem gerekiyor, Farioli onun yanından ayrıldıktan sonra, Alanyaspor dönemi eleştirmiştim. Oysa kadro değişmiş, neredeyse tüm iddialı isimleri satmışlardı. Kafayı yoruyor, çalışıyor ve karşılığını alıyor. Galatasaray karşısında da, maç hazırlığı ve planı nasıl yapılır, bunun dersini verdi.

Maç sonu da taktik konuşuyor. Top kendilerindeyken nasıl yerleştiklerini, rakipte iken hangi formasyona döndüklerini anlatıyor. Galatasaray'ın kısa oyunculardan kurulu olduğu için, merkezi kapatıp, onları kenar ortalarına yönelttik diyor. Öyle de oldu, bol bol kenar ortası yaptık ve hepsi etkisizdi. Boey'in kötü maç çıkarma nedenlerinden biri de bu. İş kenar ortasına gelirse, Dubois senin önünde oluyor.

Okan Hoca ise maç sonu "bitiremedik" diyor. Üretemedin ki. Pozisyonun mu vardı. Organizasyon zaten yok, takım boyu uzun, herkes birbirinden uzak. Kayserispor baskıyı iyi yaptı ve seni pas hatasına zorladı. 166 tane hatalı pas, takımın en çok şut atan futbolcusu stoperin. Takımın kalitesine güvenmiş, tüm teknik ayakları bir arada kullanırsam, kalite ile bir şekilde kazanırım demiş. Maç hazırlığı bu değil. Maçın hazırlığı, Çağdaş Atan'ın yaptığı.

Onur Bulut'un karşısı, Mertens / Kazımcan Karataş. Sen Boey ile rakipleri ezerken, Onur Bulut karşısında ezildin. Midtsjö ile oyunu tutayım, savunma güvenliği dedin, Kayserispor merkezinin temposu seni ezdi geçti. Kazımcan Karataş'a da ihale kalmasın, en az kötülerden biri o. Sol bekte, yerli denemesi mutlaka yapılacaktı. Önüne Mertens'i yazmak, tutmayacak bir iş oldu ve bunu görmüş olduk. Rashica ve Barış Alper Yılmaz bekleniyordu, Mertens ve Yunus Akgün oynadı.

Kalite tamam da, kaliteye güvenip, maç hazırlığı yapmaz, çalışmazsan seni böyle mat ederler. Hem de basit bir şekilde. Benim güvenim kırıldı, gelecek adına korkmaya başladım. Ne değişecek çünkü bilmiyorum. Alanyaspor karşısında da iyi oyun gelmezse (bakın galibiyet demiyorum), başka şeyler konuşulmaya başlayacak. Dünya Kupası arası geliyorken, bir anda her şey değişebilir. Okan Hoca'nın düzeltmesi gereken çok nokta var. 

16 yorum:

  1. Okan hocanın bence en büyük sorunu çok fazla zamanı varmış gibi hareket etmesi. Galatasaray'dasın. Berbat bir sezonun ardından büyük beklentilerle bir kadro kurulmuş. Şu haftalarda insanlar sonuçtan da çok sahada umut vadeden bir oyun görmek istiyor. Elinde her türlü işleyebileceği bir takım varken bunu beklemek de hakkımız. Ama geçen 4 aylık zaman diliminde henüz ortaya bir oyun çıkmaması en büyük problem. Duran top çalışmasının olmaması problem. Bence üretkenlik de problem. Aslında üretiyoruz ama atamıyoruz tezine çok yaslandık. xG gibi aldatıcı bir istatistiğe göre biz aslında üretiyorduk ama bitiremiyorduk. Bana bunlar Fatih Hoca'nın maç sonu analizleri gibi geliyor hep. Biz 5 senedir falan üretme sıkıntısı yaşayan bir takımız. Benim üretmekten anladığım ceza sahasındaki mutlak/bariz gol pozisyonu sayısıdır. Santraforunu kaç kere orada topla buluşturduğundur. Ah bu da nasıl kaçar dediğimiz pozisyonlardır. Üretmek budur. Biz bu var mı? bence yok. Hiç olmadı. Duran top: Gollerin %25'i burdan geliyor diyorlar. Biz de 0%'ı. 15 korner atılmış. Emin değilim ama bence ligin en çok korner atan ama hiç gol atamayan tek takımı olabiliriz. Ya rastgele oraya bir kütüğü koysan 1500 kornerden sonra çarpar girerdi. Taç atamıyoruz TAÇ.
    Okan hocam, oranın patronu sensin. Şu izinleri falan iptal et. Oynatmak istediğin takımı oynat hocam. Bizim görmek istediğimiz değil.
    Gerekiyorsa İcardi, martensi mata hepsi otursun ama sen kendi oyununu oynat ve kazan. Kazandığın sürece kimse bir şey diyemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan hocanın en büyük sorunu kendini büyük takım hocası zannetmesi. Oysaki küçük takımların büyük hocası olabilecek yetenek te sadece. Oynatmak istediğin oyun diye bir şey olamaz elinde ki oyuncu gurubunun özelliklerine uygun oyun oynatirsin ama tabi ki bunun için de oyuncularını ve özelliklerini görebiliryor olmak gerekiyor. Mertens i yada mata yı defanstan top çıkarmak için gönderirsen olmaz mesela ama hoca haftalardır bunu yapıyor yada Mertens sol kanatta olmaz ama bunu da yapıyor. Adamlar 35 yaşında o kadar kosmasini beklersen kendi oyun düzeninde olmaz. Ya bu adamları oynatmayacaksin yada bu adamları oynatacaksan ona göre oyun kuracaksın. Fatih terim de aynı şeyi yapardı ve sürekli de başarısız oldu bunda okan hoca da aynısını yapıyor başarısız ve olmaya da devam edecek.

      Sil
    2. Neden icardi mertens mata oturuyor? Oturacaksa bu adamlar niye alındı? Neden bu adamların oynayabileceği bir oyunu bir türlü oturtamiyor hoca? Hocanın kendi oyunu, oynatmak istediği oyun nedir? Hocanın oyunu mu önemlidir takımın oyunu mu? Hoca nerdeyse 5 aydır takımın başında. Transfer edilip hiç doğru düzgün oynatilmayan adamlar var hala neden bunlar belli bir rotasyon düzeni içerisinde takıma monte edilmiyor hala? Geçen bu kadar zamana rağmen neden hala bek sorunu yaşıyoruz? Dubois diye bir bekin var adam Fransa milli takım oyuncusu aanholt Hollanda milli takım oyuncusu... bu adamlara rağmen bek sorunu nasıl yaşanıyor? Yusuf'u aldın daha geçen sezon barcelona istiyordu bu adamı Wonderkid deniyordu nerede bu çocuk? 15 gün milli ara bay geçtiğin hafta vardı ne yaptı hoca bu kadar süre içinde? Hangi oyuncunun hangi eksiğini giderdi? Ve en önemlisi hoca geldiğinden beri yaklaşık 5 sezondur süre gelen hangi sorunu çözdü? Duran top? Gol atamama problemi? Sahada istikrarlı oyun? Hangisini çözdü? Bunların hiç birinin oyuncularla alakası yok farkindaysaniz. Geçen sezon ki kadrodan neredeyse kimse kalmadı ama yeni oyuncularla da aynı sorunları yaşıyorsanız sorun oyuncularda değilmiş demektir bu. Misal mata mertens yada oliviera nin duran top kullanmayı bilmediğini söyleyebilir misiniz? Ama kullanılamıyor hala. O zaman bunun taktikle dizilişle teknik direktörle alakası vardır. Yani kısacası takımın bu sezonda teknik direktör seçimi yanlış. Nasıl ki fatih Terim in gönderilmesi geciktirildiyse nasıl ki torrent in gelmesi süreci ve sonrası yanlışsa okan buruk tercihide öyle yanlıştır.

      Sil
    3. Okan Hoca, bu seviyeye hak ederek geldi. Umudu kırsa da, toparlanmayacak diye bir şey yok. Bekliyoruz. Zamanı yok yalnız, orası net.

      Sil
  2. Alanyaspor maçı Okan Hoca'nın kaderini etliyecek.Okan Hoca iyi bir oyun ve kurgu ile oynayamaz ise işi zor.Mertens ,Mata ,Icardi gibi oyuncular sırf geçmişi nedeni ile oynatılmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çıkış başlar, yoksa görüntü iyi değil.

      Sil
  3. Okan buruk yerine Almanya 3.iginden takım çalıştıran bir teknik direktör getir bundan daha iyi oyun oynatır. Hükumet destekli basaksehir i şampiyon yaptı diye kariyerinde şampiyonluk var denip böyle vasıfsızlari takımın başına getirenler utansın. Yabancı teknik direktör düşmanlarına da bir çift sözüm var! Sizin yerli diye övüp durduğunuz hangi teknik direktörün futbol bilgisi Avrupa da yarışmaya yetiyor? Kaç yerli teknik direktöre Avrupa dan teklif geliyor? Hangi yerli teknik direktör bu ligde gerçekten fark yarattı? Bıktım artık bu yerli teknik direktör sevdasından. Böyle diye diye bütün takımlar milli takım da dahil olmak üzere geldiği noktaya bir bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'daki görüntüsü gayet başarılıydı, o nasıl oldu mesela? Pandemi olmasa, orada da ilerleyecekti belki de.

      Sil
  4. Hocanın sorumluluğunu inkar edemeyiz eldeki tabloda, ama kadronun da o kadar galaktikos olmadığı, çok dengeli planlanmadigi ortaya çıktı. Gerek yabancı sınırı gerek mevki çakışması sebebiyle getirdiğin en iyi isimlerden bir arada yararlanamiyorsun. Hoca değişse de bu değişmeyecek. Keşke Ferdi Kadioglu, Eren Elmalı, Tayyip Talha gibi genç enerjik bir yerli daha kazandırmış olsaydık takıma, Kazım'in bizde ciddi süre alacak seviyeye gelmesi bu sezon olmaz, kiralanmaliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Los galaktikos olmasını zaten beklemiyoruz da bu kadro her türlü bu ligi götürür hem de öyle tek golle falan değil ciddi gol sayılarına ulaşır. Evet kadro mühendisliği çok sıkıntılı üst üste binen çok adam var ama her boşta adamı 'firsat transferi ' diye alırsan böyle olur. Ayrıca alternatifli kadro diyoruz da misal torreira nin alternatifi kim mesela? Sakatlansa ceza alsa yada yerine kimi oynatacaksin? Mertens aldın tamam da mata yı niye aldın mesela? İkisini aynı anda oynatabilmek için geri kalan 8 adamın harbi cigersiz olması lazım ki onların açıklarını kapatbilsin. Var mı öyle bir kadron? Yok! Zaten sahada futbol namına bir dey de yok.

      Sil
    2. Galatasaray'ın kadrosu iyi seviyede ve bu denli kötü görüntü kabul edilemez. Daha iyisi oynanabilir.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım toparlayacağız. Ders olmasını umut ediyorum.

      Sil
  6. Gecen haftaki birkac yaziya yorum birakmistim maça hizli girmemiz gerektigi ve ilk devre fişi cekmemiz halinde galip gelebilecegimiz bir mac oldugu seklinde ve bu dediklerimizi aynen Fenerbahce yapiyor bugün ondan sonra leyhlerine hakem vs hatalari da var ama iste sen güclu oyun gösterirsen onlar da bir yerden sonra kesiliyor sezonu sonu ne olur bilemiyorum ama bence Jesus, Okan Hocanin Cagdas Hoca karsisindaki taktik yenilgisinden sonra cok daha agir basan bir hoca konumuna geldi haftaya iyi bir oyun oynayamazsak psikolojik üstünluk Fener'e gececektir zira baslarindaki adam hayati boyunca kafaya oynamis kurt bir hoca Okan Hoca'nin sampiyonlugu katilirsiniz katilmazsiniz siyaset destekli bir takim ile geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'daki görüntüyü nasıl sağladı peki?

      Sil
    2. Avrupada'ki en büyük hezimetleri takimlari yeniyken 3 ay önce oldu, Fenerbahce 17 macta 46 gol atmis abi, mac basi ortalamasi 2.5 gol, senin 2 gol üzeri attigin mac yok adamlar her mac atiyor, rakamlar ortada benim de hosuma gitmiyor bu durum ama Fenerbahce'nin kadrosu degil ama hocasi bizimkinden daha iyi bunu tartismanin anlami yok bana göre.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir