31 Ekim 2022 Pazartesi

Uzun vadede, Dubois'in formayı alacağına inanıyorum


Boey ve Dubois, bambaşka 2 profil. Boey, sezona çok formda girdi ve üzerine ekleyerek devam etti. Sağ taraftaki o hızı, atletizmi, hareketliliği ile, hücum aksiyonlarında önemli bir rol aldı. Hayaller Dubois'in oynamasıydı tabi. Sezon başındaki o sakatlık olmasa, belki Boey'i yaşamıyorduk bile. Boey da formayı alınca öyle bir performans verdi ki, Dubois'e dönemedin. Yer yer sol bekte izledik, sağ bekte ise neredeyse ilk kez gördük. Sezon öncesini saymıyorum tabi.

Karagümrük maçının ilk yarısında Boey'i aradım. Onun hızlı çıkışlarının, hücum aksiyonunda yeri var. Dubois biraz daha Mariano modeli bir sağ bek. Bence o kalitede değil de, 1 tık altıdır. Oyun aklıyla oynayan, geriden oyun kurmayı seven, orta kalitesi iyi olan. Büyük takımın sağ bekinde arayacağı özellikler aslında. Uzun vadede de, Dubois'in formayı alacağına inanıyorum. O oyun aklına daha çok ihtiyaç olacak çünkü.

Bugün için ise Boey önemli. Ezber oluştu çünkü, o atletizmi arıyoruz. Beşiktaş maçında, formasını geri alacaktır. Karagümrük maçının ilk yarısında beğenmesem de, 2. yarıda iyi bir Dubois performansı vardı. Baskı kurarken, panik olmadık. Dubois de önünde Barış Alper Yılmaz ile birlikte iyi bir 2'li oldu. Takımı sakin kılan unsurlardan biriydi. Çok sık ön alanda kaldı, oradaki pas aksiyonunun içindeydi ve sağdan da iyi toplar çıkardı. Hatta gol pozisyonuna da girdi.

Comparisonator Türkçe hesabının paylaşmış olduğu maç istatistikleri şu şekilde;

📩 70 İsabetli Pas (%92) 
📬 3 Şut Pası 
🔑 4 Başarılı Kilit Pas (%80) 
📊 1.01 Asist Beklentisi (xA) 
📍 4 RCS Topla Buluşma 
🧹 8 Araya Girme 
🛡️ 6 Rakip Sahada Top Kazanım 
✅ 15 Başarılı Defansif Aksiyon (%75)

Hücum ve savunma rakamları iyi düzeyde. Maçın 2. yarısıyla birlikte de, hücum etkisi çok daha arttı. Bir bekin, 4 kez rakip ceza sahası içinde topla buluşması değerlidir. Asist beklentisi kadar, gol beklentisi de vardı. Karagümrük, 11'e 11 dönemde de çok fazla pozisyon bulamadı. İşin o tarafını zaten eleştiremem. İlk yarıdaki sorun hücumdu. Çok coşkulu oynayamadık, baskımız yoktu. 2. yarıda ise, oyunu bütünüyle rakip yarı sahasında oynadık.

2 yorum:

  1. (Emre)
    Eger Dogru yønetilirsek, dogru olan bu sezon parlamis Boey'i sezon sonu iyi paraya satmak, ve Dubois / Ali Turap ile devam etmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Boey o atletizmi ve temposu ile, tam Premier Lig beki aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir