10 Kasım 2022 Perşembe

Berkan Kutlu'nun attığı bu golü uzun zamandır bekliyordum


Berkan Kutlu'nun attığı bu golü uzun zamandır bekliyordum. Geçen sezon da bunun için çok uğraştı. Cicaldau / Taylan Antalyalı ile oluşturduğu orta saha hattında, sorumluluk alan tek futbolcuydu. Sorumluluk aldığı için de eleştiriliyordu. Hata da geliyordu çünkü. Kaçak dövüşmekten iyidir. Kötü tabloda, sorumluluk almaya çalışan futbolcunun hakkını vermek lazım. Bu sezona bakınca da, ağırlıklı olarak rotasyonda devam ediyor ve süre aldığı maçlardaki görüntüsü iyi.

Berkan Kutlu'nun attığı kilit pasları gördük. Bunu geçen sezon da atıyordu ama değerlendirilemediği için kimse konuşmadı tabi. Belki bugün de bitiriciliğin düşük ama kaliten yüksek. O paslar alınıyor artık, haliyle de görülüyor. Berkan Kutlu'nun potansiyeli var, aşama kaydedebilir. Topla oyununun daha iyi olacağına inanıyorum. Alanyaspor'da çok daha iyi yapabildiği işler vardı. 30 - 40 metreye çok iyi toplar atabilirken, biz o özgüveni yerle bir ettik.

Ofspor maçında attığı golü de, geçen sezondan bu yana bir anlamda zorluyordu. Torrent onu biraz daha rakip ceza sahasına yaklaştırıyordu. Ön alan presi ana odak olsa da, hücumda da bir şeyler yapmasını bekledi. Potansiyel görülüyor çünkü, yapabilir. Attığı gole de bu yüzden seviniyorum. Öz güveni parlatacak. Okan Hoca'nın tuttuğu yerlilerden. Birçok isim giderken, onu ısrarla takımda tuttu. Doğru da olanı yaptı.

Midtsjö ile birlikte etkileri iyiydi. Maç elbette ölçü değil de, yapabileceklerini görmüş oluyoruz. Midtsjö, topla kat edebilen, çok hareketli bir orta saha. Orta sahayı o kadar süpürdü ki, Berkan Kutlu'nun hücum odağı çok daha arttı ve gol aradı. Lig mücadelesi ön planda, az maç yapıyoruz ve rotasyon da kolay olmuyor. Futbolcunun kendisini hazır tutması da çok kolay değil. Bu tarz maçları haliyle önemseyeceğiz.

6 yorum:

  1. Berkan benim için GS'ın mücadeleci ve yılmayan ruhu demek. Onu o kadar çok seviyorum ki... Bu çocuk geçen sene ki berbat takımda bile sahada çırpınan, bir şeyler yapmak için risk alan, deneyen tek kişiydi. Tüm dünya üstüne gelirken o kırılmadı. Berkan'ın rotasyonda bence formayı alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı yendi, çoğu zaman anlamsız eleştirildi.

      Sil
  2. Berkan'ın takımda tutulması da, rolünün ona doğru bir şekilde aktarılması da gerçekten hocaya yazar. Ben Berkan'ı geçen sezon da beğenirdim. Oyuncunun neler verebileceği belli, karakteri de belli. Oyununu etrafı da çok şekillendiriyor. Bu sezon için hem idman kalitesi hem alternatif anlamda, hem de yabancı oyuncular ile iletişimi anlamında çok ama çok değerli bir futbolcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorumluluk almayan isimler içinde, sorumluluk alan hata yaparsa, sorumluluk alana kızmam ben.

      Sil
  3. İleride iyi iş çıkarıyor.Bence daha fazla değerlendirmemiz gerek.Çalışkan ve karakterli bir oyuncu.Umarım daha da başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonda yer buluyor o da. Takım iyi olunca da, tamamlayıcılığı ile ön planda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir