29 Kasım 2022 Salı

Cenk Özkaçar & Galatasaray, Valencia'nın beklentisi var


Cenk Özkaçar'ın transferi o kadar kolay değil. Hele ki Ocak ayında. Şu an Valencia'da kiralık olarak oynuyor ve 5 milyon avro'luk satın alma opsiyonu var. Dünya Kupası arası öncesinde de oynamaya başlamıştı. Potansiyeli olan bir stoper, Valencia da bence beklenti içerisinde. Sezon sonunda, bu opsiyonu kullanacaklardır. Kullanmaları demek, futbolcu için gelecek planları olacağından. Opsiyonu kullanır da satarlar desem, Galatasaray'ın bu rakamlara çıkacağını düşünmüyorum.

Altay'dan Lyon'a gittiğinde hiç şans bulamadı. Belçika'da kiralık olarak oynadığı dönemde ise yükseldi. Sonrasında da Valencia, 500 bin avro kiralama bedeli + 5 milyon avro'luk satın alma opsiyonuyla futbolcuyu transfer etti. İlk etapta onlar da kenarda tuttu, son maçlarda ise oynatmaya başladılar. Valencia'dan önce bu işe girişilmeliydi. Ya da Altay'dan ayrılacağı dönem. Parlıyordu çünkü, potansiyeli netti. Kazımcan Karataş adına hamle yaptık, Cenk Özkaçar için de zamanında konuşmuştuk.

Haberlere baktığımda, Nelsson'un satışı halinde diye belirtiliyor sürekli. Nelsson'un kalitesi yüksek. Ayrılığı halinde de boşluğu büyük olur. Top bizdeyken bazı handikapları olsa da, savunma özellikleriyle farkını ortaya koyuyor. Ayrılırsa, benzer kalite ve potansiyelde bir isimle o boşluk dolar. Nino ismi geçiyordu mesela, büyük bir yatırım olur. 8+3 adına, stoper tandemini yerlilerle kurmak mantıklı da, iyi yerliyi almak zor. Samet Akaydın tarzı isimlerle olmaz yani.

Cenk Özkaçar da ciddi bir yatırım olacaktır. Sorun şu, kendisi sol stoper. Abdülkerim Bardakcı da sol stoper derken, birlikte oynamaları zor. 2 sağ ayaklı stoperi izlediğimiz çok olur da, 2 sol ayaklı stoperi bir arada kullanmak o kadar kolay olmuyor. Örneğini çok göremeyiz. Alternatif olarak düşününce de, maliyet yüksek. Alternatif gibi düşüneceksek, altyapımızdan gelen stoperler orayı doldurabilecek potansiyelde. Ocak ayında, stoper konusunda bir değişim beklemiyorum. Giden olmayacaksa da, alternatif olarak transfere ihtiyaç yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir