29 Kasım 2022 Salı

Dubois'in kalitesini buradan da anlayabiliriz


Elimizde Dubois gibi bir bek var ama henüz kendisini kullanamadık. Boey, formayı aldığı günden bu yana çok istikrarlı ve formu hiç düşmedi. Bu durumdayken kesilemez. Ligin en formda sağ beki durumunda. Dubois de doğal olarak bekliyor. Ara ara sol bekte şans bulsa da, 8+3 içerisinde sol beki yabancıyla geçmek kolay değil. Dubois transfer edilirken planlar başkaydı, gelişen durumlar ise bambaşka stratejiler oluşturdu.

Kısa vadede Boey'in, uzun vadede Dubois'in oynamasını beklediğimi söylemiştim. Dubois, tarz itibarıyla da büyük takım beki. Oyun kurulumunda becerikli, teknik. Aklı çok yüksek, bu da topa sahip olmak isteyen takımlar adına nimet. Boey ise temposu ve atletizmi ile ön planda. Yalnız o tempo ve atletizm öyle bir seviyeye geldi ki, "geriden oyun kurulumu" gibi noktalara takılmıyoruz şu an. Boey, resmen süpürüyor.

Dubois için teklifler olduğu söyleniyor. Juventus'un adı sıkça yazılsa da, doğruluğunu bilmiyorum. Cuadrado yaşlanıyor desem, alternatif mi üretmek istiyorlar? Sezon başı da bu transferi yapabilirlerdi. Galatasaray bu transferi sadece 2.5 milyon avro bonservis bedeli karşılığı gerçekleştirdi. Dubois gibi bir kalite için olabilecek en makul rakam. Dubois'in henüz sahneye çıkmamış halinin dahi piyasasını görüyorsunuz.

Aslında 2 yabancı sağ bekle devam etmek lüks. Boey ya da Dubois'den birine gelecek ciddi teklife de hayır deme şansı olmaz. Dubois adına 4-5 milyon avro'luk bonservis teklifleri kabul görür. 2.5'a alıyorsun, 6 ay sonra, neredeyse hiç kullanmadan 2 katı rakam. Alternatif olarak bir yerli bulduğun an da, 8+3 adına elin rahatlıyor. Ara ara yerli sağ beke de dönebilirsin. Orada da adaylar Mert Müldür ya da Onur Bulut olur. Onur Bulut da ülke sınırları içerisindeki en iyi yerli sağ bek. Küçümsemeyin hiç, gayet iyi futbolcu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir