13 Kasım 2022 Pazar

Icardi'ye dönersek, saf kalite


Icardi'nin yeniden doğuşunu, katkı vermesini ve goller atmasını bekliyordum. Bu denli "aidiyet" göstermesini ise aklımın ucuna dahi getiremiyordum. Icardi, golle yaşayan bir futbolcu. Çok önemli yıldızları da ülkemizde izledik. Icardi, o yıldızların en iyilerinin biri olmasının yanında, takımın başarısını esas alarak hareket etmesi beni mutlu ediyor. Son 4 maçında 4 gol atması beklenir de, 3 de asisti var. Başakşehir karşısında golden öte, resmen gol attırmaya oynadı. 

Bir forvetin ulaşabileceği en iyi oyunlardan biri. Ceza sahası içinde iyi bitirir, onu beslemek lazım derken, kendisinin arkadaşlarını besliyor olmasının adı da "oyun içi katkıdır". Oyun içi katkı sadece, pas organizasyonuna girmek ya da ön alanda pres yapmak değil. "Akıl" o kadar yüksek ki, kendisi doğru gol noktasında olduğu kadar, arkadaşlarını da orada buluşturuyor. Kerem Aktürkoğlu'na topukla yaptığı asisti nasıl açıklayabilirsiniz?

Orada, Kerem Aktürkoğlu'na bakmıyor bile. Kerem Aktürkoğlu topu gol atması için attı, boş koşu attı çünkü. Başkası hiç düşünmez ve oradan kaleye vurur. Orada topukla bıraktığı pas bambaşka bir akıl. Takımı düşünüyor, odağı da gol atmaktan öte, kazanmak. Oyun içi katkısını da dibine kadar veriyor. Hiç beklemediğim bir Icardi bu. İsteyen, arzulayan Icardi de, kalitesiyle seni şampiyon yapacaktır. Çok büyük bir kazanım.

Uyum da gelişiyor. 11 istikrarı geldi, oyunun büyüyor. Kaliteli ayaklar da, gelişen uyum içerisinde daha da büyüyor. Mertens, Oliveira, Kerem Aktürkoğlu, Rashica ve Icardi'den oluşan müthiş bir hücum hattı. Torreira da ön alandaki şok presi ile onları destekleyen isim. Icardi'ye dönersek, "saf kalite". Onu en iyi açıklayacak kelime bu olabilir. Hala da yüzde 100 olmadığını düşünüyorum. Dünya Kupası arası sonrası, onun adına da her şey çok daha iyi bir şekilde gelişecektir.

8 yorum:

  1. İcardi imzayı attığında hoşuma gitmemişti. Bu profilde oyuncuların Türkiyede performans vermeyeceğini, gece hayatına kapılacağını düşünüyordum. İcardi beni yanılttı. Helal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi bu uğurda, özel hayatını bile düzene koydu :)

      Sil
  2. Demekki özel hayatındaki sorunları giderince büyük yıldız oluyor.Umarım böyle devam eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi yüksek. Bunu yansıtması da sevindirici.

      Sil
  3. Bir detaya değinmek istiyorum, icardi ilk gol öncesi ligin en güçlü stoperlerinden ndysmiye ile 10-15 metre ikili mücadeleye girip kazandı, boşuna adamın maaş skalası 8-10 milyon bandında değil, çok büyük oyuncu komple forvet, chealse abumeyang yerine kendisini alsa kimse ne alaka demezdi gs geçtim bu yaşta ligimizde olması büyük bir olay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir kalite ve kendini de hazır tutuyor. Oynamak için geldiği açık.

      Sil
  4. Sadece gol ya da assist değil, top bizdeyken dediğin gibi oyun içi katkısı , top rakipteyken de alan kapatması ve presi mükemmeldi. Şu konsantrasyonla 10 maç daha oynasa tutulamayiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir forvet nasıl oynaması gerekiyorsa, o ayarda hareket ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir