6 Kasım 2022 Pazar

İlk geldiği andan itibaren, herkes onu sahiplendi


"Icardi" çok büyük bir forvet. Yaşadığı türlü soruna rağmen böyle. 29 yaşında henüz, bitmiş bir şey yok. Kendisine güvenilecek bir adres arıyordu. İlk geldiği andan itibaren, herkes onu sahiplendi. O da bu güvenin karşılığını, sahada vermeye başladı. Oyun içi katkısı beklentim zaten yok. Icardi'nin tarzı ve sana ne vereceği belli. Bu ligin üzerinde olduğunu zaten kimse tartışmaz. Canı oynamayı çekince de, seni ipten alacak kalitede.

Beşiktaş maçındaki futbolu muazzam. Attığı 2 gol de enfes. İlk goldeki vuruş ve 2. goldeki kafa kalitesi üst düzey. İlk golde ters ayağıyla bir de, o kadar düzgün ve sert vuruyor ki. Bekletmeden, direkt adrese. 2. golde de kafayı bıraktığı yer olabildiğince akılcı. Kaleci topu sağına beklerken, soluna gideceğini ben de tahmin edemedim. Attığı goller kadar, rakip savunma adına da tehdit. Çok akıllı forvet, nerede, ne şekilde bitirebileceğini kestiremiyorsun.

Rakip savunma arkası koşu işini çok zorlasak da, bu maçta olmadı. Biraz da gereksiz zorladık. Ceza sahası dışında Icardi topla buluştuğunda ise, pasları da beklenmedik noktalara, akılcı şekilde. Icardi gibi bir forvetiniz varsa, odağınız o olacak. Besleyeceksiniz, ısrarla onu kullanacaksınız. Kanatlarınızın da odağı Icardi olacak, arkasında oynayan isim de ona yaklaşacak. Mertens'in 2. yarının ortalarından itibaren Icardi'ye yaklaşması, galibiyetin anahtarı oldu.

Mertens / Icardi 2'lisi de ligin fazlasıyla üzerinde. Mertens'i tam da bu yüzden 10 numara gibi değil, 2. forvet gibi kullanmak lazım. O da ele avuca sığmıyor. Rakip ceza sahası içerisindeki etkisi büyük. Beşiktaş karşısında oraya yaklaştığı an durdurulamadı ve her hareketi akıl kattı. Bu sürekliliği sağlayıp, biraz da fiş çekebilmek gerekiyor. Alanyaspor maçı da bu anlamda iyi bir sınavdı. Devamlılığı sağlamalıyız.

12 yorum:

  1. Eşinden ayrılınca kendine geldi.Özel hayatından dolayı konsantrasyon sıkıntısı yaşadığı söyleniyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray her açıdan hayata dönüş oldu :)

      Sil
  2. Bence 50 55 gibi mertens yerine mata girmiş olsaydı çok daha fazla pozisyon hazırlardı icardi ye. Çünkü mata mertens e göre çok daha büyük bir futbol aklı. Tek dokunuşla bak pas bile demiyorum tek dokunuşla fırsat yaratabilen bir oyuncu mata. Berkan ve emin bayram i oyuna alıp üzerime gel mesaji vereceğime mata yı alıp ben gol arıyorum mesajı vermek rakibi psikolojik olarak bozacak bir hamle olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu düşünüyorum da, oyuncu değiştirmeden de bu iş çözüldü. Mertens, rakip kaleye yaklaştı. Mertens de, Mata'ya oranla daha hareketli.

      Sil
  3. Kafa sahada olduğu sürece bizim ligi falan bırak dünya üzerindeki sayılı forvetlerden. Fiziği, yeteneği, oyun görüşü-aklı ben santraforum diye bağırıyor. Bonservisinin alınabileceğini veya bonservisi ile burada oynamaya devam etmek isteyeceğini düşünmüyorum. Bu sene bizi şampiyon yapsın tatlı bir anı olarak kalsın bana yeter :)

    YanıtlaSil
  4. Son paragrafta belirttigin olayi Orhan Uluca da benzer sekilde acikladi, Mertens ve Icardi ceza sahasinda yakin ve beraber oynayinca kimse ne olacagini kestiremiyor ozellikle Mertens'in soldan girdigi zamanlar Besiktasli oyuncular ne yapacaklarini bilemediler yaninda Icardi arkasinda Oliveira var, kime pas verse ciddi tehdit kendi vursa tehdit, vurmasa iceri deplase oluyor.
    Bu takimla biraz daha beraber oynama aliskanligi kazanirsak kedinin fareyle oynadigi gibi oynariz rakip defanslarla net sinyallerini aldik bunlarin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi 2'li oluyorlar ama biz ısrarla Mertens'i geriye kaydırıyoruz.

      Sil
  5. üstelik hat-trick golü de direkten döndü

    YanıtlaSil
  6. Şüphesiz Drogba'dan sonra gelen en klas forvet. Keşke bonservisini alabilsek ama çok zor. Bardağın dolu tarafından bakarsak olası şampiyonluğa katkısı olacak ve Galatasaray'ın marka değerini artıracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klas konusunda bence ondan da klas. Drogba biraz daha farklı özellikleri ile ön plandaydı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir